UTA Arad

Ce atacanți a ratat UTA în această vară? Olandezul Verheydt a dat ultimul răspuns chiar astăzi!





UTA și-a făcut, în general, bine și din timp temele în campania de achiziții pentru noul sezon al Ligii 1, cu excepția atacantului de careu cu cifre importante solicitat de Laszlo Balint. Acesta ar fi trebuit să ajungă în cantonamentul din Slovenia, apoi la începutul acestei săptămâni, dar mereu au intervenit probleme în negocierile dintre părți.

La un moment dat, „roș-albii” au fost aproape să-l transfere pe sengalezul Ablaye Mbengue. Vârful de 29 de ani a debutat în țara natală, la ASC Jaaraf, în 2013 s-a transferat în Gabon, la Sapins. În 2015 a semnat cu Terek Grozny (redenumită între timp Akhmat Grozny), unde reușește 23 de goluri în 112 partide în toate competițiile. În martie 2021 pleacă sub formă de împrumut în Belarus, la Dinamo Minsk, unde marchează 10 goluri în 12 partide de campionat, printre care și un hattrick într-o partidă cu Slavia Mozyr disputată pe 4 iulie. A fost coechipier la Grozny cu internaționalii români Torje și Grozav. Condiția ca Mbengue să vină la UTA era legată de despărțirea amiabilă de Akhmat Grozny. Acest lucru presupunea și încasarea a trei-patru salarii, ce i-ar fi conferit un anumit confort financiară, ținând cont că arădenii l-ar fi plătit mult mai puțin decât în Belarus.

UTA a fost și mai aproape de Thomas Verheydt, un atacant olandez de 29 de ani și 1,92m. Crescut de Feyenoord și ADO Den Haag, a jucat în ligile inferioare din țara natală, la VV Ijsselmeervogels, MVV Maastricht, Go Ahead Eagles și Almere City, plus un sezon în liga a patra engleză, la Crawley Town. Pentru Almere a înscris 20 de goluri în sezonul trecut în liga a doua olandeză, ratând – însă – promovarea la baraj. Puternicul fotbalist s-a aflat și în vizorul lui Adi Mutu, la FC U Craiova, dar de câteva zile își dăduse acordul să vină la Arad. Din informațiile noastre, ultimul cuvânt l-a avut soția sa care nu acceptă ca cei doi copii să nu continue școala în limba maternă.

Prin urmare, se pare că arădenii s-au oprit la un atacant croat de 26 de ani, care a mai evoluat în Liga 1 și care a avut cifre importante în sezonul trecut, într-un alt campioat străin. Teoretic, acesta ar trebui să fie prezentat mâine seară, alături de noii săi colegi, cu ocazia evenimentului ce începe la ora 19. Apoi, „roș-albii” vor susține un meci amical cu Ripensia.

6 comentarii

  1. Mmmda….Cifrele nu ar fi recomandat pe niciunul dintre ei,ca raport jocuri-goluri marcate..Dar nu asa trebuie citit,privit…Un atacant de rasa(ma rog,dupa posibilitati),dupa ce reuseste cateva goluri,este luat in colimator,”citit”,de catre adversari si „suna periculos”…Apoi situatia se schimba in maxim 2-3 etape…Adversarul va trebui sa il pazeasca cu cel putin 2 fundasi,adica dezlocuieste sistemul de aparare,lasand spatii…In aparenta,ne putem astepta sa nu marcheze,dar suficient pentru a destabiliza reduta adversa,chiar si cand adversarul si-ar „baga autobuzul in poarta”…Acestea sunt cele mai grele partide,care depind enorm de tacticizare…Te urci peste ei imediat,sau ii provoci sa iasa la joc?
    Cand se poate face asta?Intr-un singur caz!O conditie fizica de maxima pregatire, de excelenta.
    Departe de mine gandul de a ma pricepe si nici nu pretind asta…E vorba de a pompa „sange in instalatie”,pana cand arbitrul fluiera finalul…
    Oricum,altfel va fi cu noi in tribune,sper!
    Nici nu ma intereseaza ca va fi canicula,ploaie sau ger…Sunt infometat de a fi prezent…asa am fost,de mic copil,asa imi cresc copiii…si asa voi ramane!

    0
    0
  2. Ma vad nevoit sa revin asupra unui mic aspect satiric,la o adica….Se zvonea,tot asa,ca ar fi trebuit sa ajunga la Arad,un atacant de culoare,fara cifre deosebite,nici prea cunoscut…Si a venit Marta,rateu…Mai,sa fie,ce gandeam noi si cine a venit???Apoi nu a trecut saptamana si a fost adus un fel de ciudatenie,pentru noi,dubios,necunoscut,no name…pe nume Jeremy N’Jock…Aflasem si prima problema aparuta..Nu i se gasea echipament si incaltari pe masura,47-48 talpa,uitandu-i Dumnezeu masurile..Interventii,comanda speciala..Si cate clipe frumoase ne-a oferit ulterior….Eu sper in asemenea surprize,din nou…Ce m-ar face sa nu cred intr-o asemenea venire??

    0
    0
  3. nu e nimic bătut în cuie e doar începutul campionatului ca și anul trecut din retur va conta!exemplul a fost FC Argeș ciuca bătăilor IM tur în retur greu au mai pierdut asa ca totul se reglează din mers!forma uta!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button