UTA Arad

Balint și-a propus să nu mai vorbească despre arbitri în noul sezon, dar sugerează că Bîrsan a avut interpretări originale la fazele litigioase cu Farul!





UTA a avut destule probleme cu arbitrii în stagiunea precedentă, atât în deplasare, cât și pe teren propriu. După meciul cu Dinamo, de pe teren propriu, când bucureștenii au primit ușor un penalty, iar arădenii au rămas cu buzele umflate după ce Puljic a intrat iresponsabil asupra lui Roger și apoi Albu în careu, Laszlo Balint tuna și fulgera la adresa piteșteanului Cătălin Popa: „Ce penalty a fost cel din care s-a dat gol? Eu nu am vorbit niciodată de arbitraj dar este al treilea meci în care arbitrii sunt în lumina reflectoarelor. E normal acum două etape cu FC Argeș să avem eliminare la Benga în condițiile în care era 0-0 și doream să atacăm și să câștigăm meciul? S-a dezechilibrat aiurea meciul. Etapa trecută, la Iași, avem penalty clar ca lumina zilei la Antal. Astăzi, din punctul meu de vedere se dă sau nu se dă penalty, eu zic că  nu se dă, dar să spună specialiștii. Și tot ei pot spune că avem penalty super clar neacordat la Roger, care e lovit cu cotul. Despre ce vorbim? Haideți să fim un pic corecți, să ne respectăm. Dar vin domnii arbitri și ați văzut ce s-a întâmplat, păi atunci să centreze și tot ei să dea cu capul. Domnul Cătălin Popa ne-a arbitrat și la FCSB unde, la fel, meciul – practic – a fost dezechilibrat de un penalty, cum s-a întâmplat și astăzi”.

„Mulți arbitrii nu ar fi dat fault în atac la la acea  ciocnire între Hora și Tordai”

Nici prezentul sezon nu a debutat sub cele mai bune auspicii. „Centralul” Marcel Bîrsan a considerat că Hora l-a faultat pe Tordai în duelul aerian din careul Farului și a anulat golul, apoi a trecut cu vederea și hențul lui De Nooijer în duelul cu Erico da Silva. De fapt, nu s-a complicat și dat fault în atac la fundașul brazilian, care, de altfel, a mai fost pedepsit și în alte ocazii astfel. E adevărat că și formația vizitatoare a avut o fază litigioasă în careul lui Iacob, la duelul dintre Medjimorec și Larie, dar – oricum – Gică Hagi a avut grijă să vorbească fără ocolișuri despre o greșeală gravă a arbitrului în defavoarea echipei sale. În schimb, Laszlo Balint încearcă să se abțină cât poate și la trei zile după meci. „Eu mi-am propus în acest sezon să nu vorbesc deloc despre arbitraj. Avem om în conducerea, un nou manager general (n.a. Attila Brosovszki) care poate ieși în cazul în care sunt anumite probleme de discutat pe marginea acestui subiect. Este adevărat că, probabil, mulți arbitrii nu ar fi dat fault în atac la la acea  ciocnire între Hora și Tordai și la fel de adevărat este că foarte mulți arbitri nu ar fi dat fault în atac la Erico în care a fost un penalty evident. Și mă refer la acea jucare a mingii cu mâna în careu după cornerul, după centrarea lui Passaglia pe bara a doua. Până la urmă, noi trebuie să ne asumăm rezultatul, dar, de multe ori, rezultatul este influențat de asemenea decizii care se iau mai mult sau mai puțin echidistant. Nu o să vorbesc niciodată despre arbitraj, nu am vorbit după meciul cu Farul, nu o să o fac nici de acum înainte. Rămânem focusați pe munca noastră, rămânem focusați pe ce avem de făcut la antrenamente, adică să eficientizăm un pic jocul, pentru că în acest început de sezon este foarte important să fim eficienți în toate compartimentele”, a afirmat Laszlo Balint, care, astfel, l-a combătut puțin și pe Ion Crăciunescu. Fostul mare arbitru român a susținut, aseară, la Digi Sport, că Farul a fost dezavantajată de arbitrii, atâta timp cât Larie nu a primit 11 metri, iar reușita lui Hora a fost anulată pe bună dreptate pe motic de fault. Apoi, asupra fazei cu hențul lui De Nooijer nu s-a exprimat, fiindcă nu i-a fost clar dacă mingea îl lovește pe olandez în mână după centrarea lui Passaglia (caz în care mingea trebuia pusă pe var) sau după „capul” din apropiere al lui Erico, caz în care apărătorul Farului nu se face vinovat de nimic.

Și-ar fi dorit un final 11 contra 11

Vorbind în special despre finalul meciului cu Farul, când UTA s-a aflat în 11 oameni pe teren și adversarii în 9, antrenorul arădenilor a susținut că ar fi preferat un duelul în egalitate numerică. „Eu vă spun sincer acum că aș fi preferat să jucăm până la final în 11 contra 11, pentru că în momentul în care a intervenit inferioritatea la Farul, a devenit evident și că ei vor face tot posibilul să apere acel punct. Dar, într-adevăr, și eu mă așteptam la mai mult pe final. Am făcut acea schimbare cu Bustea, care trebuia să joace mult mai avansat, din păcate a coborât de foarte multe ori. Negoescu a intrat bine, am încercat să introduc un jucător care se pliază pe acea defensivă aglomerată pe care o practicau cei de la Farul în ultimele minute, mai ales după ce au fost în dublă inferioritate. Ne-a lipsit inspirația, dar avem de învățat din acest meci. Cu siguranță, sunt jucători care vor crește în ceea ce privește exprimarea individuală. Cu siguranță că și noi vom arăta de la meci la meci mai bine, vom deveni mai puternici, vom deveni mai consistenți ca exprimare colectivă și atunci sper ca rezultatele să vină ca o consecință”, consideră antrenorul „roș-albilor”.









8 comentarii

  1. Sper sa nu pățim că și Hermanstadt ,jucători străini aduși la echipă care nu făceau fata in Liga I ci doar la cluburile lor. Cu Argesul macar un egal să scoată ,victorie nu ai cum la cum joacă argeșenii ,important sa nu piardă UTA că după aia la Arad vine FCSB nici o șansă !

    0
    0
  2. Hagi are pregătit și el o faza de discutat în contra partida cu doua ale gazdelor. La faza lui poți discuta o jumătate de ora începând cu intensitatea și terminând cu vina amândurora la un clinici de joc, cu singura mențiune, ca era în careu. Nu avem nevoie de Craciunescu după zeci de ani de fotbal. La Hora, în schimb trebuie discutata numai gafa lui Tordai. Hora doar i-a pus parafa. Nu e indicat ca Balint sa nu discute un arbitraj. Asta așteaptă și adversarul. Una peste alta e bine sa dai gol, și dispar discuții inutile.

    0
    0
  3. O noua prostie ! Decat sa vorbesti mult si aiurea, fara sa spui de fapt nimic, mai bine spui adevarul clar si raspicat. De exemplu, dupa meciul de duminica: arbitrul Barsan ne-a furat. Punct.

    0
    0
  4. Ba da, Balint trebuia sa spuna raspicat ca, UTA. a pierdut 3 puncte cu Farul datorita lui Barsan !!! Cu Fc. Arges meci greu, meci de 1 x 2 !!!

    0
    0
  5. Balint a fost mielusel nevinovat in cauza…Secunzii sai,parca erau pe banca gradinitei,timorati total…Hagi,acelasi circar ieftin…Tusierul si arbitrul de rezerva si-au trimis prietenii la farmacie,dupa Xanax…Eu sunt mic,nu stiu nimic despre arbitraj,trebuie sa reactioneze Brosi,spune Balint?…Pai cand tu nu misti absolut nimic,foarte intarziat,cu frica,chiar si atunci cand ai 2 jucatori in plus,cine a gresit?Eu?Brosi?Meszar?
    Vreau sa vad prima declaratie in care sa ne spuna clar si raspicat,ca isi asuma greselile de abordare si gafele sunt doar ale lui…Pentru ca au fost doar ale lui si nu pentru prima data…letale…

    0
    0
  6. Mister Balint..atunci cand joci fotbal adevarat,nu mimezi circumsante atenuante si esti peste adversar,fara frica,nu te poate fura nici un arbitru din lume..simplu..Te fura cand esti mielusel,nehotarat si iti simte partile slabe,de care profita..Mielusel esti,asta ramai.15 ocazii de gol sa fie,dintre care sa marcam 2-3…
    Hagi nu joaca nimic,dar e calare pe arbitri…Tu il pupi pe Hagi,la final..Si te mai si lauda,cat e greu e de desfacut UTA,adica fara 5 titulari si cu doi oameni in minus….Vezi ca mergem la Ianovschi,Prepelita,apoi vine Todoran,care a retrogradat Slatina in Liga a 3-a….Rabdarea ar avea o anumita limita….Macar si de bun simt…Grija mare..Mister Balint…Occhio a la Penna… Rabdare exista,inca….dar nu va fi la nesfarsit….

    0
    0
  7. Acest Balint este un mister…. El se vrea a fi un Mister dar nu este! Bine ar fi să vorbească prin jocul echipei, prin tactică, prin rezultate…. A vorbi altceva sau despre ORICE altceva este deja prea mult! Odinioară îi aștepta pe jucători să.și depună tricoul în fața lui…. Este în stare să facă un asemenea gest, nonverbal, dacă UTA este la fel că în campionatul trecut??? Atunci ar fi un adevărat MISTER…. Până atunci… doar brașoave a la Brașov!

    0
    0
  8. 1. UTA nu a putut castiga, cu Farul,…in principal din cauza ei, a tacticii folosite, si mult mai putin din pricina arbitrului, Sa ai 2 jucatori , in plus, si sa nu prea iti faci ocazii este edificator. UTA si-a creat…tot meciul…doar vreo 2 ocazii mari de gol, si asta este foarte putin. 2. Daca UTA batea Farul, aveam 3 puncte, asa, daca face egal la Pitesti,…vom face doar 2 puncte. Dl Balint TREBUIE SA INTELEAGA ca egalurile nu te duc in fata, ca victoriile trebuie pretuite si mai bine este cu o victorie, din 2 meciuri,…decit cu 2 egaluri. Mi-e greu sa cred….ca poate intelege asta si sa schimbe jocul intr-unul in care UTA sa marcheze,,,si nu doar 1 gol, intr-un meci.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button