UTA Arad

„Bătrâna Doamnă” se deplasează cu un singur atacant de meserie în Trivale, nu mai sunt bani pentru încă un „vârf”? Balint: „Suntem cumpătați!”





Nici bine nu a început sezonul de Liga 1 și UTA întâmpină prima problemă majoră la nivelul lotului de jucători. De la abundența din linia de atac avută în campionatul precedent, Laszlo Balint se găsește în postura de a avea la dispoziție un singur „vârf” de meserie pentru următorul meci de campionat, cel de vineri, cu FC Argeș. Titualrul cu Farul, Ioan Hora, s-a accidentat, iar juniorul Marcel Mercioiu a plecat la un trial al naționalei U19, astfel că stafful tehnic al arădenilor îl au la dispoziție doar pe Filip Dangubic.

Hora, accidentat la faza golului anulat cu Farul

Atacantul croat a venit în „alb-roșu” la Arad exact în urmă cu o săptămână și a prins deja primele minute oficiale la noua sa echipă. A jucat o jumătate de oră plină în remiza, 0-0, cu formația lui Gică Hagi și nu a ajuns nici măcar odată la finalizare. „Din păcate, Hora nu va putea fi în lot pentru această deplasare. Are o contuzie, eu rar am văzut așa o lovitură în mușchi. S-a ales cu un hematom foarte mare pe coapsa piciorului stâng în urma ciocnirii cu Tordai, de la faza golului anulat și, din păcate, nu ne putem baza pe el. Apoi, avem semne mari de întrebare și în dreptul lui Roger. La fel, în urma acelei ciocniri de la mijlocul terenului cu jucătorul Farului care nu a mai putut continua meciul, se resimte în zona coastelor. Este ok după contuzia suferită la cap, deși a fost cam amețit după meci și chiar și a doua zi, dar lovitura puternică de la coapse nu i-a permis să se antreneze deloc în această săptămână. Nici măcar alergări ușoare nu a făcut până astăzi. El va face deplasarea, sperăm să cedeze acea lovitură, să cedeze durerea și să putem măcar să îl avem pe bancă. Apoi, vom vedea dacă o să-l și putem folosi”, a menționat Laszlo Balint.

Având atacanții numărați, Balint variază între 4-2-3-1 și 4-3-3 

Tehnicianul nu e neapărat de acord cu faptul că se poate vorbi de o criză a atacanților la UTA, deși în doar o vară s-a trecut de la 5 fotbaliști de profil la doar doi. Trei, dacă-l luăm în calcul și pe puștiul Mercioiu sau patru, dacă ne referim și la Liviu Antal, care – de altfel – a mai jucat „vârf” în campionatul precedent. Petre, Voinea, Rus și Buhăcianu au fost înlocuiți doar cu Dangubic. „Este un post triplat la atacanți, îl avem pe Hora, pe Dangubic și pe Mercioiu, un copil în care cu toții avem încredere. În trecut, era o altă abordare tactică, erau mai mulți atacanți, iar Vali Buhăcianu se plia foarte bine din punct de vedere al calităților pentru postul de mijlocaș de bandă. Dar, repet, aveam o altă abordare tactică. În acest sezon, încercăm să mergem pe un sistem care să aibă așa, ca plan B, o deviere a sistemului de bază (n.a. 4-2-3-1). Ne gândim la un 4-3-3 în anumite situații, tocmai de aceea așteptăm și revenirea lui Isac. Adică încercăm să schimbăm un pic abordarea întregii strategii din punct de vedere tactic. Într-adevăr, în ceea ce privește poziția de atacant este adevărat că acum suntem într-o situație în care nu aș fi dorit să fim. Mercioiu este convocat la Naționala Under-19 la un trial, iar Hora este accidentat, dar consider că avem soluții inclusiv dacă se va impune schimbarea lui Dangubic. Acolo am ceva pregătit”, a mai punctat Balint.

Bugetul de salarii respectă…linia echilibrului

Într-adevăr, UTA a „vânat” în ultima lună de zile atacanți străini cu cifre importante în ultimele sezoane. De exemplu, sengalezul Ablaye Mbengue sau olandezul Thomas Verheydt erau atacanți puternici, de careu, dar, fiindcă nu și-au permis să ofere condiții salariale la nivelul cererilor, arădenii au „virat” spre Dangubic, un fotbalist fără o talie deosebită, ce face din viteză și tehnică principalale sale atuuri. „E important să știe lumea că suntem foarte atenți la felul cum abordăm și acest aspect al bugetului, începând de la partea de salarii și continuând cu absolut tot ceea ce înseamnă cheltuieli. Să spunem că suntem cumpătați, avem un buget normal pentru Liga 1, nici prea mic, nici prea mare și sperăm să o ținem pe această linie de de echilibru. Tocmai de aceea nici nu am mers pe niște salarii care să creeze discrepanțe în interiorul vestiarului, ci mereu am insistat pe acest echilibru. Apoi, bineînțeles că în momentul în care apar anumite probleme de lot, cu toții ne-am fi gândit ce bine a fost să mai fi avut încă unul, doi…Revine Benga, o să revină ușor, ușor și Isac, dar și Ilie. S-a uitat prea repede că în prima etapă am avut doi fundași centrali, din care Medjimorec a jucat cu mici probleme medicale pe tot parcursul jocului. Am pregătită o variantă, e adevărat improvizată, dar pe care am antrenat-o inclusiv în Slovenia, dar nu putem să ne permitem dacă se accidentează un jucător să facem imediat un transfer pentru că lipsește jucătorul respectiv două, trei sau patru săptămâni. Ne-am fi trezit cu un lot de 30-35 de jucători și, în primul rând nu suntem la nivelul financiar care să ne permită acest lucru și apoi nici din punct de vedere al procesului de antrenament și al echilibrului din vestiar nu cred că ar fi o idee foarte bună”, mai consideră „principalul” „Bătrânei Doamne”.

Patru accidentați, revine Benga

Pe lângă atacanții Hora și Mercioiu, vor mai absenta la Pitești și mijlocașii Călin și Isac, plus fundașul Ilie, toți trei accidentați. Mociu și Mihai nu vor prinde lotul din motive de ordin tehnic și tactic. „O să facem deplasarea joi dimineață, cu avionul, o să ne antrenăm ala Pitești mâine după-amiază și vineri o să avem un program normal, de ziua jocului. Sperăm să punctăm absolut toate detaliile și să nu se acumuleze prea multă oboseală în această deplasare, pentru că mâine ne vom trezi destul de devreme, de la București ne vom deplasa cu autocarul până la Pitești, ceea ce nu e deloc simplu, ținând cont de traficul din zonă. Dar, o să trecem peste orice impediment și cu siguranță jucătorii vor avea atitudinea potrivită pentru obținerea celor trei puncte”, a mai afirmat Balint. Drumul spre casă va fi făcut la bordul autocarului de toată delegația arădeană.









19 comentarii

  1. Revenirile încă greu de bifat. Mai adăugăm doua accidentari, una la Hora ar trebui fotografiata și trimisa arbitrului. Gol anulat, plus jucător scos din circuit. Sigur ca nu poți face asta, arbitrii sunt corp solidar și te-ar.,, aranja ” pe multe etape. Lotul echipei este totuși echilibrat și poate merge cu încredere chiar la echipe considerate grele. Nu putem fi speriați de o fosta colega de ,, serie ” B. Ajungem în etape, primele 5, în care e bine sa nu pierzi plus o victorie minim. E timpul de formare a relațiilor de joc. Ar urma, la modul optimist, stabilitate cu,, urcare ” în plutonul fruntaș, locuri cu o cifra pana la 6.

    0
    0
  2. Au sa fie bani si de atacant cand vom vedea ca vom face doar 1 pct in 3 etape si 2 pct in 5 etape. Atunci o sa gasim bani si pentru doi atacanti pentru ca ne vom da seama ca e cam groasa.

    0
    0
    1. Si eu sunt de parere ca mai trebuia cel putin un atacant.Nu se poate in liga 1 sa improvizam la nesfarsit,asa ‘echilibrati’ mergem in liga 2.Poate sa conteze pana la 25 % un atacant care sa faca diferenta,s-a vazut la Arges sezonul trecur ce inseamna un om de gol,noi nu avem in momentul asta.

      0
      0
  3. Consider că sistemul 4-3-3 se pretează mult mai bine pentru calitațile jucătorilor pe care-i avem in lot. Ai fundașu care știu să urce cu mingea, ai mijlocași tehnici iar in careul advers poți fave ravagii cu talia lui Miculescu sau oportunismul lui Dangubic.

    0
    0
    1. Miculescu nu e de bandă cum nu a fost nici Buhaceanu, ultimul avea viteză și atât,nu vreau sa critic dar este evident și acum că reacțiile antrenorului in anumite momente de joc care impun schimbări lipsesc cu desăvârșire, poate lipsa de experiență e o scuză, baftă la Pitești,că sfat pentru Balint: nu-ți dă nimeni în cap dacă riști sau vii cu o inovație ,e început de sezon și poți încerca sau risca spre exemplu cu Miculescu sau Antal vârf(in 4,2,3,1) in 4,3,3 e greu daca benzilesi fundașii nu au viteză, tehnica și mobilitatea bună.

      0
      0
  4. Minute ptr.cei doi tineri, progresive ptr.a se obișnui cu presiunea și să sperăm că vom face față. Oricum lipsa unui buget de avarie, v’să cântări foarte greu în acest campionat,care v’a fi infinit mai greu, decât precedentul. Trebuie însă șansă, noroc, baftă, toate trei în succesiune la fiecare din cele 29 de meciuri viitoare !

    0
    0
  5. Noi sîntem in criză de înaintași, iar Argeș îl pierde pe Malele dar îl înlocuiește prompt cu un altul ca el da parcă și mai tupeist și mai periculos. Bine ar fi să facem măcar 1-1 ca in ultimele două meciuri jucate la Pitești. Haide UTA că se poate!

    0
    0
  6. Este al naibii de periculos noul Makelele,este ca un tanc, trebuie avut grija !!! De unde ii gaseste argesenii pe astia ?

    0
    0
    1. Foarte simplu,Nelule..de unde ii gaseste si Botosani,Sepsi,care nu stau la mana unui singur impresar,cu monopol exclusiv…Dar asta o vom vedea pe parcurs si sper sa nu fie asa…Sa intram hotarati in competitie deocamdata,cu rezultate bune…Nimic nu ma face sa cred ca stam rau…si tensiunile acestea se pot diminua prin victorii…
      Experientele unor cluburi,care au depins de un singur impresar(a),nu au prea dat roade…Dar nu e treaba noastra….Eu sper ca va fi bine,pana la urma.:-)

      0
      0
  7. Te antrenezi pe un sistem,si deja vrei un 4-3-3,foarte greu de realizat,iti trebuie niste atleti…Nu ii avem,singurul ar fi Batha…Exista atacanti de meserie,doar sa-i joci pe posturile lor..Miculescu,Negoescu sunt atacanti de meserie,la fel cum era si Buhacianu…Prevad un sistem lejer de 4-4-2,de avarie,momentan…Incepem deja cu criza de personal….Momentan,nu prea cred ca Balint poate juca sistemul sau,gandit….

    0
    0
  8. Ne-am cam saturat de povesti domnu Balint la vorbe suntem buni dar la a le pune in practica cam greu.
    Fapte nu vb si la meciul cu Farul ti sa cam blocat faptele in luarea unor decizii can echioa adversa era in 8 oameni de camp.
    Si dupa mine in afara de Batha ati cam dat pe „dracu si la-ti luat pe tacsu” in linia de mijloc si in atac da in fine sper sa ma insel dar nu prea aveti ochi buni ni ci tu nici Apostu. Sper sa reusiti si anul asta dar cu acelas joc haotic mai greu.
    Hai UTA!!!!

    0
    0
  9. acum vom vedea adevărată valoare sa vedem dacă avem calitate sa învingem un Argeș cu probleme financiare!

    0
    0
    1. Ce zici si scrii @Mike???Argesul are unul dintre cei mai bazati sponsori,potenti,din domeniul energiei,nu mai sunt saracii,promovati din greseala.cu golul lui Jorza…I-au oferit lui Malele un salariu,ne-mai-intalnit,ne-mai-auzit in Romania,cica spre 30.000,doar ca a vrut neaparat in strainatate….Hmmmm…

      0
      0
  10. Doar intreb, nu dau cu paru` : ipotetic, daca se accidenteaza Dangubic in minutul 20 al meciului de la Pitesti si trebuie schimbat , cu cine va fi inlocuit ???

    0
    0
    1. Cu Antal,simplu…Depinde de cine vor fi titularii,anuntati oficial,pe foaia de joc anuntata…Posibil ca Dangubici sa nici nu fie titular…Depinde iar si din nou,ce sistem doreste Mister sa joace???Si eu sunt curios…Sa joace cum si precum simte,daca ii simte..Sa fie de bine!In rest nu conteaza…Sa marcheze Iacob sau Erico,,,nici nu ma intereseaza…O victorie la Arges,ar insemna enorm,dar nici la un egal,nu as fi tocmai suparat….Momentan….

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button