Pariuri sportive, gaming și casino

5 concluzii după primele 2 etape din Liga 1



Din Liga 1 s-au consumat deja primele două etape și lupta pentru titlu pare că se va da în continuare între CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova, dar nume precum Farul și Rapid pot produce surprize.

Iată 5 concluzii trase după primele 2 etape din Liga 1:

1. CFR Cluj a renunțat la stilul pragmatic – Gruparea din Gruia ne-a obișnuit în ultimii ani cu un stil pragmatic, în care 1-0 era rezultatul ei preferat. De la venirea lui Marius Șumudică, lucrurile s-au schimbat însă, iar echipa arată o nouă față. Este mult mai verticală și încearcă să creeze pericol la porțile adverse. Acest lucru vine însă și cu riscuri în linia defensivă, iar CFR Cluj a avut probleme în apărare în acest start de sezon, atât în cupele europene cât și în Liga 1. În primele două etape, CFR Cluj a primit 2 goluri de la FC U Craiova 1948 și unul de la Academica Clinceni. La polul opus, CFR are cel mai bun atac din Liga 1, cu 5 goluri marcate. În plus, Denis Alibec tocmai a fost transferat, iar campioana îl așteaptă în perioada următoare și pe Constantin Budescu. Astfel, CFR se anunta a fi un pont bun de jucat la pariuri pe Liga 1.

2. FCSB chiar poate visa la titlu – FCSB are patru puncte după primele două etape. A remizat la Botoșani, într-un meci în care a ratat un penalty, iar pe Universitatea Craiova a învins-o cu 4-1. Partea bună pentru FCSB este că și-a păstrat același apetit ofensiv. În plus, transferul lui Andrei Cordea de la Clinceni este excelent, iar jucătorul a avut evoluții foarte apreciate până în acest moment. În aceste condiții, FCSB poate spera la câștigarea titlului. Are cota 3.50 la casele de pariuri și este întrecută doar de CFR Cluj, care are 2.35. Dar FCSB are numeroase soluții în linia ofensivă și entuziasmul generat de revenirea suporterilor o poate purta spre câștigarea primului titlu din 2015 încoace. 

3. Universitatea Craiova are nevoie și de transferuri, nu doar de antrenor – Oltenii l-au demis pe grecul Marinos Ouzounidis și l-au adus în locul lui pe Laurențiu Reghecampf. Totuși, echipa pare că suferă după ce l-a pierdut pe Alexandru Cicâldău, jucător vândut în Turcia, la Galatasaray Istanbul. Lotul suferă în continuare, în special de la mijloc în sus. Tocmai din acest motiv, conform informațiilor din presă, Reghecampf vrea să-i aducă la Craiova pe Andrei Ciobanu de la Farul și Paul Anton de la Dinamo. Craiova s-a aflat în lupta pentru titlu în ultimii ani, însă a cedat tot timpul pe final, poate și pentru că nu a avut un lot suficient de experimentat și valoros.

4. Revenirea lui Gică Hagi se simte – După un an sabatic, Gică Hagi a revenit și este noul antrenor de la Farul Constanța. Echipa a arătat bine și amprenta „Regelui” s-a simțit în primele două etape, în care Farul a obținut o remiză și  o victorie. În plus, Hagi nu a putut conta pe mai mulți jucători importanți, care sunt plecați la Jocurile Olimpice cu echipa României. Dar chiar și așa Farul pare că și-a recăpătat identitatea din perioada Viitorul, în care punea accent pe un joc de posesie și pe promovarea tinerilor. Sunt semne bune pentru echipa lui Hagi în noul sezon, care pare că a făcut și transferuri interesante în această vară.

5. Rapid poate fi surpriza campionatului – Giuleștenii au mizat pe experiență în această pauză competițională și au adus jucători importanți precum Dragoș Grigore, Cristian Sapunaru, Junior Morais ori Crepulja. În aceste condiții, echipa a arătat foarte bine în primele două etape, în care a obținut victorii pe linie. Giuleștenii, sprijiniți și de suporteri, au șanse bune să fie surpriza campionatului în Liga 1.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button