UTA Arad

Balint a trecut prin „caruselul” emoțiilor cu FCSB: „Ceva unic pentru mine, am simțit o căldură și o energie incredibilă venite dinspre tribune”





Trei zile au trecut de la meciul-eveniment cu FCSB, iar vineri UTA joacă din nou în campionat, la Botoșani. Arădenii rămân cu regretul că au pierdut 2 puncte importante în ultimul minut de joc al confruntării cu vicecampioana, dar există un câștig infinit mai important, publicul arădean și atitudinea sa impecabilă pe timpul întregii desfășurări a confruntării de duminică seara.

„Unic și în România, sper să avem cât mai multe meciuri <<sold out>> în acest sezon”

Imediat după meci, pe fondul adrenalinei date de partea sportivă a confruntării cu una dintre pretendentele la titlu, Laszlo Balint nu a conștientizat exact prin ceea ce a trecut el și elevii săi din punct de vedere emoțional. La rece, dar și după vizionarea imaginilor cu ceea ce s-a întâmplat în tribune și cele două peluze, antrenorul „Bătrânei Doamne” a putut să-și dea frâu liber sentimentelor. „Ca jucător am mai trecut prin ceva asemănător chiar aici la UTA, dar au fost și câteva meciuri la CFR Cluj,  în care am simțit tot așa întreg stadionul aproape de noi din primul până în ultimul minut. Ca antrenor, în schimb, trebuie să recunosc că este o premieră pentru mine. Pot spune că ceea ce am trăit duminică, lăsând la o parte partea sportivă și rezultatul, ca emoție și ambianță este și cred că va rămâne ceva unic. Oricum, e o bornă importantă în cariera mea în ceea ce pivește emoțiile trăite la un meci. Am fost cu toții foarte pătrunși de tot ceea ce a însemnat atmosfera, pentru că am simțit o emoție fantastică venită dinspre tribună către noi, o căldură și o energie incredibilă. Sper să trăim astfel de momente și în viitorul important, mai ales că în această toamnă avem meciuri frumoase acasă. Iar faptul că toți spectatorii au încurajat din primul până în ultimul minut echipa, faptul că am văzut atât mulți copii, doamne, domnișoare, fac din stadionul din Arad ceva unic în România. Eu am susținut mereu că noi avem un public minunat și că în momentul în care fanii vor reveni într-o proporție cât se poate de mare pe stadion o să avem o atmosferă unică în România și iată că acest lucru se adeverește. Totodată, văd că oamenii care iubesc cu adevărat UTA, din Arad, dar nu numai, sunt înfometați de fotbal și vin cu un aport important în tot ceea ce înseamnă evoluția echipei pe propriul stadion. Sper să o ținem pe aceeași linie, sper să avem cât mai multe meciuri în acest sezon <<sold out>>, indiferent de ce capacitate vorbim plecând de la regulile postpandemice în vigoare”,  a afirmat Balint.

„Fizic ne-am revenit, dar și mental cred că suntem bine. Am trecut peste dezamăgirea rezultatului cu FCSB”

Întorcându-se puțin și la resursele consumate de echipa sa cu ocazia vizitei celor de la FCSB cu 5 zile înainte de lunga deplasare de la Botoșani, „principalul” arădenilor a spus: „A fost consum foarte mare, atât din punct de vedere fizic, cât și mental la meciul cu FCSB. Dorința de a evolua bine și a scoate un rezultat bun împotriva unei echipe ce se luptă pentru titlu a fost foarte mare. În fața unui stadion plin, ne-am dorit enorm noi, toți, să facem un meci cât se poate de bun. Până la urmă, s-a văzut asta prin ceea ce au arătat băieții pe teren, rămâne doar dezamăgirea rezultatului. Sau, mai bine spus, a fost o dezamăgire, căci am trecut repede peste ea. Era firesc să facem acest lucru și să ne concentrăm deja pe meciul următor. Legat de consumul fizic eu zic că ne-am revenit, am avut timp suficient, dar cred că și din punct de vedere mental suntem bine. Am reușit să concentrăm toate aspectele pozitive, toate lucrurile bune identificate în meciul cu FCSB și să reglăm atât prin antrenament, cât și prin analiză lucrurile care au funcționat mai puțin în perspectiva meciului de la Botoșani. Nu s-au comis greșeli doar la faza golului lor, de 1-1, ci și în alte situații, dar le-am reglat prin discuții și antrenamente. Îmi place să cred că nu rămânem ancorați în ceea ce s-a întâmplat mai puțin bun în meciurile anterioare, ci să ne concentrăm rapid la următorul joc ce vine, iată, foarte repede, vineri, la Botoșani”.

Fără antrenament joi, dar cu o ultimă mișcare vineri dimineața

Delegația UTA-ei zboară mâine dimineață de la Timișoara spre București, iar de acolo spre Iași. La bordul autocarului clubului, „roș-albii” vor ajunge după-amiază la Botoșani, fără a se mai antrena în preziua jocului. „Trebuia să aleg într-o deplasare făcută cu autocarul, în care am fi călătorit foarte mult sau una cu avionul, cu escală la București și sosirea prevăzută la Botoșani în jurul orei ora 15. Atunci vom servi și prânzul și mai departe am preferat să aloc timp pentru odihnă. Ultimul antrenament, cel de vineri dimineața, va fi unul foarte scurt, în care vom detaila planul de pregătire al meciului de la Botoșani”, a mai afirmat Balint.

Chiar dacă  și-a revenit din punct de vedere medical, Florin Ilie nu va face deplasare, la fel ca și tinerii Mociu, Mar, Mercioiu și Cristi Mihai. Tudor Călin este accidentat, iar Claudiu Negoescu e plecat la lotul național U 19.

3 comentarii

  1. „Nu s-au comis greșeli doar la faza golului lor, de 1-1, ci și în alte situații, dar le-am reglat prin discuții și antrenamente.”
    Da, așa este la faza golului s-au comis greșeli, nu doar (după cum spun unii) o greșeală, cea a lui Iacob.
    Dacă pătrunderea era oprită de către jucătorii de câmp,nu exista acel șut la poarta lui Iacob.
    A fost o scăpare care ne-a costat două puncte.
    Jocul UTA-ei a fost cu adevărat, cel mai bun de când am revenit în Liga I.
    Putem învinge din nou pe cei de la Botoșani!
    Forza UTA!!!

    0
    0
  2. Mister Balint…Rezultate slabe,sau deziluzii,greseli personale, vor mai fi,absolut de inteles la o adica,nu exista echipa sa nu treaca prin sincope…
    Oferiti-ne aceeasi daruire si abnegatie,dorinta de victorie vadita ca si contra FCSB-ului si noi,suporterii,va vom rasplati inzecit in orice situatie,indiferent cate piedici externe vor mai aparea,le vom trece impreuna!Asa cum ati spus,probabil ca din tot lotul,staff-ul actual,doar dvs stiti ce poate publicul aradean,pe piele proprie..Scuze..si Danut Ifrim..:-)
    Mult succes!

    0
    0
  3. Ca jucător, percepi într’un fel spectacolul și atașamentul publicului din tribune,dar că antrenor simți adevărata apreciere a muncii tale în pregătirea tehnici/tactică a jocului cu echipele răsărite ale campionatului.La Arad, de când mă știu, nu au existat doar fani în tribune, au existat, d’le Gyuszi Balint, oameni de calitate, cunoscători ai fenomenului, acei așa numiții druckeri, care la adică, te fac să simți adevărata apreciere a muncii tale de antrenor.Contestatari au fost și pe vremea marelui „CSALA”, și pe vremea echipei de aur care au eliminat FEYENOORD’ul, dar tot timpul UTA ( ITA ), a avut și o să aibă DRUCKERI, care au fost și vor fi alături de jucători, de staful tehnic, de tot ce înseamnā UTA.Succes și baftă la Botoșani, și să jucați tot timpul cum ați jucat cu FCSB.Haide UTA, haide GYUSZI !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button