UTA Arad

Balint contra Reghecampf? „Va fi o provocare pentru mine, dar e UTA contra Universitatea Craiova”





Ca și debutant în Liga 1 pe banca UTA-ei, Laszlo Balint a câștigat dueluri importante în stagiunea precedentă. A bătut antrenori cu nume precum Dan Petrescu (campion al României cu CFR Cluj) sau Cosmin Contra (Dinamo), fost selecționer al României. Acum, pentru prima oară în carieră, tehnicianul de 42 de ani se va afla față în față cu Laurențiu Reghecampf, câștigător și el al Ligii 1 cu FCSB.

Deși mută reflectoarele de pe cele două bănci tehnice pe jucători, tehnicianul „Bătrânei Doamne” e conștient de dificultatea disputei cu un tehnician experimentat, care și-a pus deja amprenta pe jocul Universității Craiova. „Este primul meu meci contra lui Reghecampf, dar sunt convins că meciul nu se va rezuma la cine stă pe băncile celor două echipe. Joacă UTA împotriva celor de la Universitatea Craiova, o echipă, din punctul meu de vedere, bună, sperăm să fie un spectacol agreabil. Bineînțeles că Laurențiu Reghecampf este un antrenor titrat, cu multe trofee câștigate, multă experiență, inclusiv la nivel de competiție europeană și pentru mine va fi o provocare, dar, repet, nu va fi duel între antrenori, ci doar între UTA și Universitatea Craiova. Sigur, amprenta noului tehnician se simte deja. În primul rând, la Craiova s-a produs o schimbare de sistem (n.a. de la 4231 la 433), apoi au apărut niște jucători în primul 11 care înainte de venirea lui Reghecampf jucau mai puțin sau unii chiar deloc. Se pare că a adus și un suflu nou. Cel puțin în ultimul meci pe care l-au jucat cu Voluntari am văzut o echipă a Craiovei plină de entuziasm, focusată foarte mult pe faza de atac, tocmai de asta noi trebuie să fim foarte atenți la fiecare detaliu”, a punctat Balint.

Înainte de eșecul cu FC Botoșani, antrenorul UTA-ei spunea că doar trei puncte îi va menține echipa în prima parte a clasamentului. Arădenii nu s-au ales cu niciunul, au căzut pe poziția a 9-a, iar meciul de sâmbătă, cu CS U Craiova e unul de risc maxim. „Campionatul este lung, dar e clar că dacă vrem să atingem acest obiectiv pe termen scurt, adică prezența în prima parte a clasamentului, avem nevoie obligatoriu de toate punctele puse în joc în compania celor de la Craiova. Deci, nu ne ajută nici măcar un rezultat de egalitate. Pe de altă parte, dacă ne aducem aminte de sezonul trecut, în care atât noi, cât mai ales cei de la FC Argeș, am început destul de ezitant campionatul, am terminat prin a fi în preajma pozițiilor de play-off.  Argeșul chiar a sperat până în ultima etapă, așa că vorbim despre o structură a campionatului care îndeamnă la echilibru. Nu trebuie niciodată să cădem în extreme, să facem înmormântare după o înfrângere sau nuntă după o victorie. Trebuie să rămânem echilibrați și perseverenți în principiile și abordarea noastră și atunci acest echilibru poate duce și la o anumită constanță”, mai consideră Balint.

Cu excepția mijlocașului Tudor Călin, UTA are absolut tot lotul valid pentru disputa cu Universitatea Craiova, de sâmbătă seara, de la ora 21,30, de pe arena „Francisc Neuman”.









2 comentarii

  1. Mai dă-o drakului cu discursurile tale vrem să jucați fotbal și să adunați puncte,puteți???

    0
    0
  2. Contrar a ceea ce se vorbeste,meciul contra Craiovei,va fi infinit mai greu…Reghe nu este sluga lui Rotaru,in paralel cu Todoran,fata de oierul antrenor…Meciul nu trebuie tratat cu frica,dimpotriva…Asalt peste ei,non stop…Sa nu-i lasam sa isi infiga liniile sus,departe de careul lor…Au si ei mari probleme de comunicare intre ei,bisericute…Sunt si ei in faza in care titularii lor maraie,rau de tot,lasati pe banca…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button