UTA Arad

Hora – vrăjit de atmosfera cu FCSB, dar concentrat pe vizita Universității Craiova: „Cu dăruire putem obține multe, iar publicul e al 12-lea nostru jucător”





UTA s-a întors fără puncte de la Botoșani după o evoluție ștearsă, însă Ioan Hora (32 de ani) a înscris primul său gol din acest sezon, în prelungirile partidei din Moldova, cu un plasat din afara careului. A fost prea târziu pentru ca arădenii să se întoarcă cu un punct acasă, însă vor să se revanșeze sâmbătă, când pe „Francisc Neuman” sosește Universitatea Craiova.

„Țintim mai sus decât sezonul trecut și de aceea avem nevoie de victorie în acest meci”

Hora încearcă să privească partea plină a paharului în perspectiva disputei cu trupa lui Reghecampf. „Cu siguranță pentru fiecare atacant este important să simtă plasa, să dea gol. Păcat că nu am reușit să aducem punct sau puncte de la Botoșani. Dar, sperăm că în următoarele jocuri va fi mai bine. Ne așteaptă un meci greu, cu o echipă foarte bună și cred că un rezultat bun din partea noastră ar mulțumi atât suporterii cât și întreg staff-ul, implicit și pe noi. Craiova a făcut o repriză a doua foarte bună cu Voluntari, dar în prima parte au jucat slab. Noi trebuie să fim concentrați, pentru că diferența de valoare nu este mare între noi și orice echipă. Cu dăruire și concentrare putem obține multe. Fiecare meci e important pentru noi și pe toate le abordăm la victorie. Vrem să țintim mai sus decât sezonul trecut și de aceea avem nevoie de victorie în acest meci”, spune golgheterul ediției precedente de campionat al „Bătrânei Doamne”, cu 6 reușite.

Concurență benefică cu Dangubic

Croatul Filip Dangubic a profitat de absența lui Hora în meciul de la Pitești și a fost titular, reușind chiar să marcheze golul decisiv în primul succes al UTA-ei din acest sezon. „Concurența e benefică, atât pentru mine cât și pentru el. A intrat, a jucat foarte bine, a dat gol, cred că încercăm să ne facem treaba fiecare, în așa fel încât să ajutăm echipa să își îndeplinească obiectivele propuse. Sperăm că va da gol cel pe care se va baza Mister”, mai susține Hora.

„Publicul ne-a ajutat și cu FCSB”

Suporterii UTA-ei au revenit pe stadion odată cu debutul stagiunii de Liga 1, iar atmosfera de la partidele cu Farul și FCSB a fost de excepție. Pentru Ioan Hora nu a fost neapărat ceva nou, fiindcă el a mai evoluat cu UTA în Liga 1, pe vechea arenă, în urmă cu 13-14 ani.  „Cu siguranță, Aradul dispune de un public foarte frumos, la meciul cu FCSB erau momente în care stăteam pe bancă și mă uitam mai mult în tribune decât în teren. E foarte frumoasă senzația, e una să joci cu stadionul plin și alta să joci cu stadionul gol. Din punct de vedere motivațional, publicul te împinge de la spate, e al 12-lea jucător. Cred că publicul ne-a ajutat la meciul cu FCSB, probabil deznodământul era altul dacă se juca fără spectatori. Fanii ne-au dat putere să ducem foarte bine acel meci”, a adăugat Hora.

Timp suplimentar pentru omogenizare

Cu excepția partidei de la Botoșani, echipa „roș-albă” a arătat destul de bine în acest debut de sezon, în ciuda faptului că în această vară au sosit mulți străini la echipă.  „Ar fi nevoie de mai mult timp pentru a omogeniza echipa. Încetul cu încetul, ne vom putea apropia mult mai mult unii de ceilalți și să formăm poate mult mai bine acel grup pe care îl vrem cu toții la UTA”, mai consideră experimentatul atacant.

Ioan Hora a înfruntat Universitatea de 13 ori în carieră, în tricourile echipelor ASA Târgu Mureș, Pandurii, FCSB și Gaz Metan Mediaș, iar palmaresul său este unul pozitiv: nouă victorii, două egaluri și două înfrângeri. Totodată, orădeanul are și cinci goluri marcate împotriva „Științei”. În sezonul trecut, Hora a absentat la ambele partide pe care UTA le-a disputat contra Craiovei, în cea de la Arad fiind suspendat, iar în cea din Bănie, accidentat.

3 comentarii

  1. Horica băiete, erai un puști cînd ai „fabricat” golul victoriei cu f…ing poli tm in 2008 (2-1) în fața unui stadion arhiplin, cînd f…ing poli era favorită… Cu un Alexa posedat… Ce fain ca luat-o la muuuie… Fă același lucru și cu f…ing Craiova Sîmbătă, și vei rămîne o legendă in analele minunatei UTA! Baftă!

    0
    0
  2. Horica…anii au trecut,peste noi,toti,chiar si peste tine…E clar…Nici o suparare….Inca te mai recomanda experienta acumulata…Doar ca am dori mai mult…mult mai mult din partea ta…Te ajuta foarte mult fizicul,corpolenta si nu in ultimul rand seriozitatea,de necomentat la acest capitol..Dar vezi si tu cum sta situatia???Negativ la capitol atac,marcatori….Aici e marea ingrijorare a noastra…
    Nu vreau sa fiu rau,absolut deloc,dar cred ca,asa cum il cunosc pe domnul Meszar,cat de cat,ar trebui sa va blocheze niste salarii,in cazul unui esec..Dar daca bateti Craiovita,sa vina prima si banii la zi,baietilor…Succes!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button