UTA Arad

Lituanianul Baravykas, debut pozitiv în tricoul UTA-ei: „Suporterii au fost cel mai mare sprijin al nostru, concurența cu Shlyakov mă ajută”





Singurul fotbalist străin transferat de UTA în această vară care nu debutase în Liga 1 până sâmbătă a fost printre cei mai buni jucători de pe teren în succesul arădenilor cu CS Universitatea Craiova. Rolandas Baravykas a blocat excelent banda dreaptă a oltenilor, unde, e adevărat, Reghecampf a improvizat cu Vînă, după ce Cîmpanu se accidentase la ultimul antrenament de dinaintea confruntării cu „roș-albii”.

Mai mult, fundașul lituanian a apărut odată periculos în careul advers, pregătit să reia în plasă o pasă a lui Roger, dacă chiar Vînă nu s-ar fi repliat cu adversarul său direct. „Craiova e o echipă bună, dar am fost pregătiți, am știut ce joacă. A fost un joc bun, cred că și fanilor le-a plăcut. Fiecare joc este important pentru noi, vrem să câștigăm, nu contează adversarul”, a precizat Baravykas.

Dacă în meciurile cu Farul și FCSB a rămas pe bancă, cu Craiova, fotbalistul de 25 de ani a simțit în premieră din „iarbă” căldura publicului arădean. „Am jucat câteva partide la echipa națională, pe stadioane cu mulți fani, dar fani pentru adversari. Acum suporterii au fost cel mai mare sprijin al nostru, a fost ceva extraordinar, nu am prea avut parte de o astfel de atmosferă în cariera mea. Fanii UTA-ei, și nu mă refer doar la ultrași, ci la toți oamenii care vin pe stadion, ne susțin și cântă împreună. Este minunat”, a adăugat Rolandas Baravykas.

Acesta a recunoscut că nu s-a simțit prea bine pe banca de rezerve, în primele runde Laszlo Balint preferându-l pe rusul Shlyakov pentru postul de fundaș stânga. „Cred că antrenorul i-a ales titulari pe cei mai pregătiți jucători. Eu mi-am așteptat rândul, am încercat să dau totul la antrenamente, să mă pregătesc cât mai bine. Nu este ușor să stai pe bancă, dar e normal ca unii să joace, iar alții să fie rezerve. Am avut șansa mea, sunt fericit că am reușit să-mi ajut echipa. Cât despre concurența mea cu Shlyakov, toți cei din echipă sunt buni prieteni. Evgeniy e un jucător bun, are experiență din prima ligă rusă și asta este bine și pentru mine. Încerc să mă motivez pentru că vreau să joc și să-mi ajut echipa”, a mai punctat apărătorul lituanian.

Utistul are 20 meciuri la echipa națională a Lituaniei și ar putea fi pe lista convocaților peste două săptămâni, alături de Modestas Vorobjovas. Formația „galben-verde” face parte din grupa C a preliminariilor pentru calificarea la „mondialele” din Qatar, alături de campioana europeană, Italia, sfert finalista Elveția, Irlanda de Nord și Bulgaria. Lituanienii sunt ultimii în grupă cu niciun punct, urmând să le întâlnească pe Irlanda de Nord (acasă), Bulgaria (în deplasare) și Italia (în deplasare).

Galerie foto UTA – CS U Craiova semnată Claudia Carp

6 comentarii

  1. Surpriza plăcută și utila. Dacă reușește sa păstreze planul tehnic și determinarea, greu mai pierde postul Vine bine în fata și nu uita de postul lui. Echilibru și pe dreapta. Se cer reglaje pe centrul apărării, mai ales la plecări de atac. Nu poți cere lui Erico sa nu avanseze, mai ales când îl vede și el pe Ramos. Unde mai sunt romanii noștrii care acopereau cu brio aceste posturi? Diaconescu, Bubella . Vorba lui Caragiale ..,, Un popor care nu merge înainte, sta pe loc, ba mai mult, da înapoi ”

    0
    0
  2. debut reusit , sa speram ca tine pasul si ne va ajuta incontinuare !!! Ma bucur ca apreciaza publicul si nu doar galeria , deoarece la UTA tot stadionul e galerie !!!

    0
    0
  3. foarte bun si util echipei as vrea sa il vad si pe negoescu macar o repriza mi se pare foarte yehnic si de viteza

    0
    0
  4. Avem o mare problema….Ne-am,ne-au umplut de cartonase,care se acumuleaza…aici se va face diferenta si trierea…Daca ii pierdem pe Batha,Passaglia,vom avea mari probleme..si nici Roger nu este departe….abia au trecut 5 etape si suntem cam ingalbeniti si pe fundasi centrali….”Suna periculos,lasa fusta mai jos”…Trebuie luata in considerare asta….Atentie la neatentie!

    0
    0
  5. Baravykas a avut o prestatie decenta impotriva Craiovei, aratand ca poate fi o solutie, nu doar de avarie ( Imi pare peste Roumanpoulaku). Are tehnica postului, are si fizic, desigur, la primul meci nu s-a aventurat, prea mult, in atac. Deschide o posibilitate, pe dreapta , adica Slyakov, care e fundas drept, de meserie, si Vuccevici, urcat pe banda, care are tehnica postului de jucator de banda dreapta, iar Roger,.mai in centru. Ce e adevarat , e ca stilul practicat, de UTA, a adus multe galbene, insa , deocamdata exista un lot si nu se va simti. Sper sa nu apara accidentari sau cartoane rosii. Urmeaza Voluntariul, esenta meciului este ca…tot 3 puncte pune in joc, iar daca UTA le va putea lua…va fi pe o linie buna. Cu astia egalul nu va fi o realizare. Dar nu va fi simplu, jucatorii lui Pandele au doi stoperi experimentati, portar bun, au citiva jucatori buni, si nu am vazut inca un fluieras care sa ii dezavantajeze. Spre deosebire de…UTA

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button