UTA Academie

UTA U 17 a salvat weekendul „roș-albilor” în Liga Elitelor: Pașcalău a reușit o „triplă” și e curtat insistent de Crișul!





Academia UTA nu a avut chiar startul dorit în ediția 2021-2022 a Ligii Elitelor. Echipele Under 16 și Under 19 au pierdut pe teren propriu, onoarea fiind salvată de juniorii lui Oneț și Tisza, care au avut puterea să o întoarcă pe Viitorul Cluj. Vă reamintim că sâmbătă, puștii lui Botiș și Huțan au pierdut 3-1, pe „Motorul”, tot cu Viitorul Cluj.

Pas cu stângul chiar și cu întăriri de la prima echipă: UTA U 19 – Viitorul Cluj 1-2

Chiar și cu întăriri de la prima echipă, Negoescu, Mercioiu și Mihai, UTA Under 19 a cedat toate punctele pe terenul „Banatul”, din Sânnicolau Mic, acolo unde va evolua din acest sezon al Ligii Elitelor. „Călăul” arădenilor a fost campioana en-titre a Campionatului Național, Viitorul Cluj, antrenată de ex. utistul Marius Popescu, care a profitat la maxim de erorile colective din angrenajul „roș-alb”, dar a și avut noroc la sumedenia de ocazii irosite de gazde. Singurul gol al UTA-ei a fost opera lui Borcea, care a pus latul din 3 metri, după o fază excelent lucrată de Mercioiu și Mihai. Era minutul 68, punctele mergând pe Someș grație reușitelor semnate Pop (23) și  Apărascăi (75). De menționat ar fi și revenirea pe gazon a lui Ahmet Ekmekci, chinuit mult timp de accidentări. Totodată, Claudiu Negoescu  a ieșit de pe teren cu probleme medicale, a și ajuns la spital cu ambulanța, dar pare să fie vorba doar despre o contuzie forte la nivelul piciorului drept.

„Deși am făcut un meci modest, ca și dăruire și așezare tactică, tot nu meritam să pierdem. Ne-am cam jucat cu ocaziile în special în repriza a doua și am luat goluri pe niște greșeli colective grave. Se vede că suferim încă la capitolul omogenitate, băieții de la prima echipă vin cu calitate, încredere, dar trebuie încadrați în jocul nostru. Sigur, nici nu am întâlnit cel mai abordabil adversar în prima etapă, dimpotrivă. Echipa din Cluj are destui fotbaliști de calitate, dar, chiar și așa,  nu aveam voie să pierdem. Asta e, trebuie să ne recuperăm punctele de altundeva și să nu scăpăm din vederi obiectivul, calificarea în play-off”, a spus Dinu Donca, antrenorul UTA-ei Under 19.

UTA U19: Blaga – Sarkozi,  Bota, Dănilă, E. Codrea – Mihai, Bortiș – Negoescu (80 Ekmekci), Lingurar (65 Opriș), Borcea – Mercioiu. Antrenori: Dinu Donca, Adi Ungur, Mihai Petcuț.

Pașcalău a făcut diferența: UTA U 17 – Viitorul Cluj 3-2

Așadar, doar una dintre cele trei formații ale Academiei UTA au debutat cu dreptul în noul sezon al Ligii Elitelor și aceasta este trupa pregătită de Bogdan Oneț și Francisc Tisza. Nici aceasta nu a avut parte de un meci ușor cu Viitorul, dimpotrivă. Până în minutul 25, clujenii au întors reușita lui Pașcalău (9), care fost la locul potrivit după acțiunea lucrată de Vermeșan și Mitu. Scorul reprizei avea să fie 2-2, după ce același Patrick Pașcalău a transformat în „stilul Ronaldinho”, pe sub zid, o lovitră liberă de la 20 de metri. Meciul a fost pe muchie de cuțit până în minutul 83, când Patrick Pașcalău a reușit „tripla” cu un gol de atacant de careu (preluare cu adversarul în spate și șut la colțul lung) și a declanșat fiesta în tabăra arădenilor.

„Ne bucurăm pentru victorie, dar mai ales pentru prestația băieților în fața unei echipe bune. Sigur că ne-am dori să terminăm cât mai sus sezonul, dar și dacă am fi ultimii, dacă am reuși să dăm doi-tei jucători la prima echipa, putem zice că ne-am atins obiectivele. Pașcalău are meritele lui pentru această victorie, cu atât mai mult cu cât se antrenează la capacitate maximă de doar două săptămâni. Am auzit că are oferte de la Liga 3-a, conducerea și Cristi Păcurar, șeful Academiei, vor decide dacă-l lasă. Bineînețeles că noi și, probabil, și colegii de la Under 19 avem nevoie de el, dar – poate – se consideră că poate crește mai mult într-o competiție de seniori. A venit și Vermeșan, de la Timișoara, e și el un jucător bun, dar încă nu e 100% pregătit din punct de vedere fizic”, a menționat Bogdan Oneț, „principalul” UTA-ei U17, care nu a uitat nici să-l felicite pe Norbert Nagy pentru transferul la Venezia: „Am vorbit cu el, l-am felicitat și i-am urat multă baftă. Are calitatea să se impună în Italia, depinde doar de el de acum înainte”.

UTA U17: Malița – Bokse (48 Covaci), Manoilă (72 Caia), Anișorac, Ronai, Istfan (45 Călin), Popa, Pop, Vermeșan (78 Novac), Pașcalău, Mitu. Antrenori: Mihai Petcuț, Bogdan Oneț.

2 comentarii

  1. Am fost la meci si am plecat dezamagit. Nu atat de rezultat sau jocul UTA-ei U19, cat de cum sunt antrenati junorii UTA-ei. Era trecut de minutul 40, iar Petcut facea bascalie de jucatorii lui ca inca nu stiu pe care adversar il au in marcaj. In loc sa le spuna perechile de marcaj, el ii striga ca disperatul unui jucator, nu-i dau numele, dar cei prezenti in tribuna au auzit bine despre cine era vorba, sa-l marcheze pe … arbitru!
    Imi pare rau ca o spun, dar cu asa antrenori, total lipsiti de simt pedagogic, nu prea avem cum sa crestem jucatori de valoare!

    0
    0
  2. Poi cum.vreti sa cresteti copii cu petcuț antrenorul de la scoala de soferi ,ce calitate are ca antrenor pt copii? Si cand e de 90 ani daca dzeu il tine sanatos pe nea feri este peste mihai petcuț

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button