Crisul Chisineu-CrișȘoimii Lipova

Crișul și Lipova „bat Cupa” în săptămâna reluării întrecerii de Liga 3-a! Gazdele au juniorii numărați și ceva probleme de ordin intern





Turul trei al Cupei României la fotbal vine la pachet cu un prim derby arădean al sezonului. Cu trei zile înainte de debutul stagiunii de Liga 3-a, Crișul Chișineu Criș o găzduiește pe Șoimii Lipova pentru un meci al orgoliilor, știindu-se faptul că cele două combatante și-au disputat supremația în seria a 8-a pe întreaga durată a stagiunii precedente. În cele din urmă, echipa lui Flavius Sabău a câștigat la fotofinish, profitând – între altele – și de eșecul la „masa verde” al rivalilor ca urmare a „cazului Ambulanța” din confruntarea internă cu Ezerișul.

Probabil, cele două formații vor relua lupta de unde au lăsat-o într-o serie în care niciuna dintre cele 5 echipe din Timiș nu pare echipată să tragă la titlu. Lipova pare și în acest an favorită, cu atât mai mult cu cât Crișul a pierdut niște jucători importanți, dar există și probleme de ordin intern, provocate politic dinspre Primărie. Se aude că gruparea de pe Crișul Alb caută un manager (ca și cum managerii în fotbal, ancorați și în realitățile comunității și mai ales ale echipei se găsesc pe toate gardurile) și se pregătește să renunțe și al treilea portar al echipei, Ciprian Pătroi, care în ultima perioadă avea și atribuții de director sportiv. Cert este că formația lui „Știli” nu ajunge prea liniștită la ora confruntării cu „șoimii” de marți, de la ora 17,30, de pe arena „Aurel Ardelean”.

Există și ceva probleme de efectiv la Crișul, care are exact trei juniori la dispoziție pentru disputa de mâine: Roșca, Haloș și Giurgiu. Ofrim nu este legitimat, iar UTA pare să refuze să-i împrumute la Chișineu Criș pe Patrick Pașcalău sau Cristi Mihai. Dincolo, lipovanii nu ar trebui să aibă absențe, cu excpeția vechiului accidentat, Victor Prună. Oricum, sunt semnale că Sabău va merge pe mâna „liniei verzi” mâine, în Țara Crișurilor.

Până una alta, președinții celor două cluburi au perpesctive puțin diferite despre meciul de mâine. „Noi ne axăm pe campionat, cupa o lăsăm în grija altora, dar nu ne predăm chiar așa ușor. Crișul este o echipă puternică, e clar că are valoare de top 4 în seria a opta, va fi un meci bun. Pe noi ne interesează mai mult campionatul, la trei zile după acest meci de Cupă vom avea prima etapă acasă, cu Ghiroda și vrem să începem cu dreptul acest nou campionat”, a spus lipovanul Radu Pop.

Dincolo, Sebastian Mann pare a pune mai mult preț pe o calificare în turul 4. „. Noi ne dorim să câștigăm, mai ales că jucăm acasă. Financiar și ca lot stau mult mai bine decât noi, s-au întărit, inclusiv cu Suslak care a evoluat foarte bine la noi. În Cupă am câștigat cu Sânmartin, am văzut o schimbare în bine la echipă și am vrea să continuăm tot așa”, afirmă șeful celor de la Crișul.

Formații probabile:

Crișul: Roșca – Haloș, Sabău, Nistor, Siminic – Ciubotariu, Tănase, Susan – Clej, Modan, Giurgiu.

Lipova: Buta – Aldan, Polgar, A. Popa, Stoin – Suslak, Salhi, Hațegan – Brad, Filimon, Gavrilă.

Arbitri: Alexandru Gornic – Casian Băla (ambii din Arad) – Ovidiu Timar (Oradea)

Observator FRF: Boros Petru (Oradea)

2 comentarii

  1. si Sergiu Sabau e junior, de altfel vad l-ati si trecut la echipe probabile. initial am crezut că a plecat in probe la Craiova care e interesată de fundasul nostru. Radu pop vrea să vă adoarmă, sigur că vrea sa se califice si ei, așa că nu puneți botul!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button