UTA Arad

UTA e pe locul 2 în Topul audiențelor din Liga 1 după 6 etape: ”Aradul vine mai aproape de echipă, să ținem aproape administrația locală și mediul de afaceri!”





Liga 1 a câștigat foarte mult la capitolul imagine după promovarea echipelor de tradiție. UTA și FC Argeș au ajuns, din nou, în elită în vara anului trecut, iar Rapid și FC U Craiova 1948 în urmă cu trei luni de zile. Deja, cele patru grupări au adunat un număr important de spectatori la meciurile de pe teren propriu, recordul fiind deținut de gruparea  bucureșteană. Aceasta are și avantajul de a evolua pe cea mai mare arenă a României, de 55 de mii de locuri, astfel că, de exemplu, la meciul cu FCSB, a putut găzdui nu mai puțin de 35 de mii de oameni.

Tocmai această audiență ridicată la confruntarea cu gruparea lui Gigi Becali le-a adus giuleștenilor prima poziție, la o distanță importantă de urmăritoare, în clasamentul spectatorilor. Statisticile spun că echipa lui Mihai Iosif, care de altfel ocupă și locul 2 în ierarhia Ligii 1 după startul stagional mult peste așteptări, are o medie de 19.420 de  spectatori pe teren propriu.

Bîlcea: „Suntem pe drumul cel bun”

Rapidul e urmată de UTA, care a adunat, în medie, la disputele cu Farul (disputată în condițiile vechiului protocol, cu doar 50% din capacitatea noii arene „Francisc Neuman” deschisă), FCSB, CS U Craiova și FC Voluntari  nu mai puțin de 7.750 de oameni. Evident, între aceștia în jur de 95% au venit la stadion să o susțină pe trupa lui Laszlo Balint, în timp ce în cazul asistenței de la Rapid – FCSB au fost și destui care au venit la meci pentru a-i strânge pumnii grupării vizitatoare. ”UTA este pe locul doi la media spectatorilor, în primele etape de campionat. Asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun: cu o echipă competitivă și stadion nou, Aradul vine mai aproape de UTA. Trebuie să continuăm pe acest drum, să remediem problemele la stadion, să ținem aproape administrația locală și mediul de afaceri” – a subliniat Sergiu Bîlcea, cel mai apropiat parlamentar arădean de UTA.

Cine completează Top 8 și clasamentul rușinii?

În Top 3 asistențe la meciurile favoriților se regăsește și Craiova lui Mititelu și Mutu, cu o medie de 7000 mii de oameni la meciurile de pe „Ion Oblemenco”, în timp ce rivala din oraș, deținătoarea bronzului național, a adunat – în medie – doar 4.100 de privitori. E drept, în compania unor formații fără mari veleități, precum FC Botoșani, FC Voluntari și Gaz Metan Mediaș. „Tampon“ între cele două grupări din Bănie e FCSB-ul, care a strâns, în medie, 6.460 de spectatori la confruntările de acasă.

CFR Cluj, 3.700 de spectatori, FC Argeș, 3.670 de spectatori și Dinamo 2.680 de spectatori completează Top 8. La polul opus, în așa-zisul Top al rușinii, se află Academica Clinceni (cu o medie de 325 de spectatori), FC Voluntari (333) și Gaz Metan Mediaș (800).

21 comentarii

  1. Gresit UTA ARAD este pe primul loc raportat la populatia capitalei care este de 12 ori mai mare ca ARAD (BUC=aprox 2.000.000 loc iar ARAD=aprox 170.000 loc.)SI atunci cine e pe primul loc UTA ARAD aritmetica este unica si nu poate fi interpretata.DECi aici iam batut pe toti bravo minunatului public din ARAD ,va doresc ca la cel mai neiportant meci(dar toate sunt iportante) sa nu fie mai putin de 7.000 de spectatori.VA doresc sanatate multa si HAIDE UTA ARAD,HAIDE UTA ARAD>

    0
    0
    1. AI DREPTATE, UTA A JUCAT PE STADION DE 11200 DE LOCURI, RAPID PE STADION DE 55000 DE LOCURI .PLUS CA AU FOST SI FANII FCSB, IAR LA NUMAR DE SPECTATORI RAPORTAT LA NR. DE LOCUITORI AI MUNICIPIULUI PROCENTUL ESTE MAI MARE LA UTA .DAR CRONICARII DE LA BUCURESTI, DIGI SPORT, TELEKOM NU VAD DECAT FCSB, DINAMO, RAPID, CRAIOVA.lI SE RUPE DE UTA, SEPSI, ARGES, ETC.mA MIRA CA LA CRAIOVA ,PE STADION DE PESTE 30000 DE LOCURI AU FOST DOAR 7000 DE SPECTATORI.LA CLUJ, IARASI PUTINI FATA DE CAPACITATEA STADIONULUI !
      NOI , LA UTA DACA FACEM O MEDIE DE 7000 DE SPECTATORI /11200 LOCURI ESTE O.K.
      IMPORTANT ESTE SA FIE EMULATIE, SA FIE SUSTINERE PE PARCURSUL A 100 MINUTE DE JOC SI DUPA AIA.SA-I INCURAJAM SI LA VICTORIE, SI LA EGAL, CHIAR SI LA INFRANGERE PE PROPRIUL SRADION, DACA VEDEM CA ISI DAU SILINTA SI ULTIMA PICATURA DE ENERGIE PENTRU ECHIPA !

      0
      0
    2. Am impresia ca Sergiu Balcea e singurul parlamentar arădean care se implica în fenomenul fotbalistic din Arad. Deși nu prea am încredere în cei care ne guvernează, din surse sigure vă spun că Bâlcea este implicat și în proiectul de la Cinematograful Arta din Arad unde va fi realizata o mega pictura murala care îl reprezinta pe marele jucător al Aradului ,Iosif Petschovschi. Așteptăm galeria UTA-ei în data de 29 august la inaugurarea acestei picturi.Felicitari celor implicați. FORTA UTA.

      0
      0
  2. hai să nu ne comparăm cu rapidul care are mult mai multi fani ca noi, să ne vedem lungul nasului.. s-a văzut cu voluntari cam câți suntem adevărați suporteri in Arad, cam ăștia suntem de toți, stadionul e arhisuficient pt UTA, care nu va umple niciodată stadionul când nu vor fi restricții. poate cu poli si cu fcsb, dar la meciurile astea vin mulți gură cască ca să facă live cu atmosfera de pe stadion. Suntem locul 2 la meciurile de acasă, dar suntem printre ultimii la suporteri in deplasare! A-ți văzut ce galerie a avut rapidul la botosani, deci o deplasare de vreo 400 de km într-o duminică la oră târzie?! hai să nu ne comparăm cu rapid, cu craiovele, cu dinamo, u cluj sau poli sau chiar fcsb si steaua csa, pt simplu motiv că aceste echipe nu joacă niciodată fără galerie in deplasare, indiferent că e zi lucratoare sau nu, plouă sau e caniculă! când vom avea si noi galerie in deplasare, atunci ne putem compara!

    0
    0
    1. Ia uite unde era ascuns.crapidistul, rapid deplasează câteva sute de boschetari și are un număr mai mare de suporteri in țară din motive de promovare de decenii, la fel cum au și Dinamo și Steaua, dar că rapid nu a avut performanțele primelor două. Cat despre restul, mai lăsat rece, câți suporteri a Craiovei au făcut deplasarea la arad? 100? Poli la fel, marii suporteri se strâng 300 la meciurile de slab interes acasă și câte 50 în deplasări. Vorbești aiurea

      0
      0
      1. Să nu mai zicem de „marele” număr de abonati la Rapid, 2000 mari si lati la o populatie de 2000.000 locuitori. UTA are aproape 4000 abonați. Chiar așa,d-l Victor!???

        0
        0
          1. Eu așa stiu că a fost anunțat 3600 abonamente inaintea meciului cu FCSB. De atunci cred că s-au mai făcut. Oricum, nici departe nu e de 4000. Dar si așa, cu 3.600 tot e peste Rapid.

            0
            0
    2. Cu Voluntari au fost 7388 de spectatori, adica foarte multi. Nu e corecta comparatia. Bucurestiul e de 10-12 ori mai mare ca Aradul. Oricum, pana acum, de departe Uta si Rapid au avut cei mai frumosi suporteri.

      0
      0
      1. Bucuresti e mai mare da, dar si are mai multe echipe. ca să vedem cine are mai multi suporteri putem să luam numarul următorilor de la paginile oficiale de facebook. UTA are vreo 37000 mult sub alte cluburi de traditie, dar si sub unele de liga a doua! așa că să nu ne incordam si să facem valuri in apa mică, pt ca cifrele vorbesc!

        0
        0
        1. Eu nu am facebook și nici nu îmi doresc. Asta nu înseamnă că nu sunt un suporter al echipei UTA . Am și abonament de ani de zile. Da , cifrele vorbesc , uită-te la numărul spectatorilor de la meciul cu o echipă ca Voluntari sau la nr. de abonamente vândute în comparație cu alte cluburi . Asta nu înseamnă să ne lăudăm dar nici să ignorăm realitatea. Felicitări echipei UTA și publicului arădean !

          0
          0
        2. Ai o gândire total deplasată. La voi, la Bucuresti, sunt trei echipe in liga 1. Fiecaruia iar reveni cam 700.000 locuitori. De 4 ori mai mare ca Aradul. Cum judeci, omule?
          Sa nu mai vorbim ca media nu vorbeste decât de echipele din B. Nu este echidistanta in promovarea ligii 1. De asta aveti mai multi pe fb.
          Sa vedem dacă va auziti la Arad…galeria aia „stralucită.”

          0
          0
    3. d-l Victor sa spui si sa numesti o parte din publicul aradean gura casca ,eu nu cred ca este asa, noi de la SIBIU am fost 11 persoane cu Craiova si am simtit cu totii ca traim acest meci si inpreuna cu acel public minunat ca pe un VIS,dar de fapt visul era o realitate.Eu am 3 nepoti care din cand in cand prin casa o scandeaza pe UTA ARAD microbul din mine le_am trasmis si lor (au3,4si5ani) au vazut fracmente din meciuri sau You tube si au intrat microbul in ei lucru care ma bucura la nebunie.Publicul aradean este unic si nu sant gura casca cum Ii numesti d-ta,din contra ei sut GURA ACTIVA si este mai mult decat MINUNAT SI SUPERB.HAIDE UTA ARAD

      0
      0
  3. Salutări la toți UTIȘTI cred că Nu e departe accea zi în care TOATĂ masmedia SCRISĂ ȘI VĂZUTĂ, VORBITĂ VOR RECUNOASTE CĂ LA UTA ARAD SINT ORGANIZĂRI PESTE MEDIA CAMPIONATULUI ,ATIT LA ECHIPĂ CÂT ȘI ADMINISTRATIV ….FELICITĂRI LA TOȚI UTIȘTI

    0
    0
  4. ”Aradul vine mai aproape de echipă…”, ar fi benefic ca suporterii UTA-ei , să aibe mai aproape conducerea clubului, prin organizarea unui transport la fiecare deplasare.
    Până la Mediaș ar fi cam 4 ore cu autocarul, la întoarcere ar fi mai dificil, s-ar ajunge la Arad după ora 3 a dimineții de Marți.
    Sigur s-ar găsi doritori care să umple cel puțin un autocar.
    Iacob & co ar simți sprijin și în deplasare și am aduna mai multe puncte în clasament.
    Forza UTA!

    0
    0
  5. La meciul cu voluntari sau anunțat 7850 de suporteri pe stadion dacă nu ar fi fost pandemia sau mai bine zis testele înainte de meci eu după părerea mea acest stadion ar fi fost prea mic la câți suporteri are UTA în Arad si în țară. Succes UTA-ARAD și conducerea clubului.

    0
    0
  6. Nu cred ca trebuie sa ne comparam cu nimeni. Noi avem datoria sa umplem stadionul indiferent de adversar. Acesta trebuie sa fie spiritul suporterilor UT–ei.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button