UTA Arad

Lituanienii Baravykas și Vorobjovas ridică la patru numărul utiștilor convocați la echipele naționale





În această seară și noul selecționer al Lituaniei, Valdas Ivanauskas, a defintivat lotul pe care se va baza la meciurile cu Irlanda de Nord, Bulgaria și Italia, din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar. Printre convocați se află și cei doi fotbaliști ai UTA-ei, fundașul Rolandas Baravykas și mijlocașul Modestas Vorobjovas.

Niciunul dintre cei doi fotbaliști nu au avut debutul de sezon așteptat. Baravykas a debutat în Liga 1 de abia în etapa a 5-a, cu ocazia disputei cu CS U Craiova, în timp ce Vorobjovas nu a prins niciun tricou de titulat în acest campionat, ci doar minute pe finalurile de meciuri. Mode plătește tribut și faptului că a fost accidentat în perioada estivală și a ratat prima parte a întâlnirii, perioadă în care albanezul Batha și argentinianul Passaglia i-au câștigat încrederea lui Laszlo Balint. Mijlocașul central a avut ghinion și în primăvară, când nu a putut onora convocarea în culorile naționalei fiindcă se infectase cu COVID.

Revenind la Baravykas, „Bătrâna Doamnă” a pus la păstrare 6 puncte cu el în banda stângă a defensivei, fără să încaseze vreun gol. Așadar, UTA dă nu mai puțin de patru fotbaliști la loturile naționale după disputa de lunea viitoare, cu Mediașul, ceilalți doi fiind David Miculescu (România Under 21) și Marko Vukcevic (Muntenegru).

3 comentarii

  1. Amindoi jucatorii Lituanieni au aratat calitate si potential ridicat. Nu degeaba sint jucatori de nationala in Lituania. Pentru moment Baravikas si-a facut in sfirsit debutul in Liga 1si n-a aratat rau deloc. Pina acum doua etape se parea ca Shlyakov, care a evoluat constant in echipa de start a UTA-ei in sezonul trecut, este greu de scos de pe pozitia de fundas lateral stinga, doar ca la meciul de la Botosani acesta a fost depasit in citeva rinduri destul de usor, fapt care i-a atras locul pe banca. Mode este un jucator cu calitati tehnice foarte bune, un jucator nascut cu talent imens pe jocul de posesie de care UTA are foarte mare nevoie in acest moment. Am impresia ca nu i s-a gasit inca pozitia optima, de aport maxim in economia jocului. Eu unul il vad avansat in centru si imediat in spatele atacantilor. De cred asta? Se pare ca din motive de siguranta (de a nu gresi pasa) se simte mult mai confortabil de a treimite de cele mai multe ori balonul unui coechipierer inapoi, ceea ce mu este neaparat un lucru rau, fiindca ar putea fi jucatorul ideal pentru asezari la sut in preajma careului de 16 m pebtru Batha, Ubbink, sau Passaglia. De pe o pozitie mai avansata in spatele atacantilor ar putea incerca mai multe verticalizari, devieri catre atacanti, asezari inapoi, fiindca cu siguranta are calitati certe in aceasta directie. In plus de pe aceasta pozitie avansata nu ar fi un pericol iminent pentru mijloc si aparare chiar daca ocazional ar gresii verticalitatile, asezarile sau combinatiile cu coechipierii de la mijloc. Ca mijlocas la inchidere asa cum a fost utilizat pina acum, nu cred ca are fizicul necesar sau tehnica deposedarii „curate” fara fault. In schimb are agilitate, viteza, rapiditate in gindire, suteaza destul de bine daca i se iveste ocazia. Eu unul inca il regret pe Buhacianu, pe care eu unul, l-as fi dat Hermanstadului doar imprumut si desigur pe Bustea care deasemeni personal, l-as dori in teren macar o repriza, pe o pozitie in care sa-si etaleze sutul puternic de care stim ca este capabil. Suturile de la distanta ar fi o alternativa foarte eficienta chinurilor de pina acum, de a duce balonul si inscrie din ineriorul careului de 5 m (vezi Hora si Antal impotriva Voluntarilor)

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button