Frontiera Curtici - arhivă liga 3Progresul Pecica

Curtici și Pecica și-au împărțit punctele în runda inaugurală! Anca: „Una peste alta, a fost un debut pozitiv” v.s. Bălu: „Să nu-l mâniem pe Dumnezeu, x-ul este echitabil” FOTO





Frontiera Curtici și Progresul Pecica au repetat rezultatul alb din amicalul din urmă cu trei săptămâni în prima etapă a sezonului 2021-2022 a Ligii a 3-a. A fost un 0-0 viu, cu ocazii de ambele părți, înclusiv câte o bară semnate de Avrămuțiu, respectiv Oancia. În prima repriză ritmul de joc chiar a fost foarte bun, după  care nu s-a mai jucat la aceeași intensitate și portarii Mucha și Zamfir nu au mai avut prea multă treabă.

Anca: „Era important să nu luăm gol, era și mai bine dacă am și fi marcat”

Până la urmă, remiza poate fi considerată un rezultat bun pentru nou promovata curtieană, care își propune să rămână în Liga 3-a, pe când pecicanii țintesc play-offul. „Știam că va fi un meci echilibrat, iar băieților mei le-am spus că e important să nu primim gol. Am reușit asta, era foarte bine dacă am și fi marcat. Ocazii am avut, poate mai clare decât Pecica, nu am reușit să dăm gol, asta e.  Ne pregătim pentru etapa viitoare dacă o să jucăm, căci am înțeles că Poli Timișoara are probleme. Dacă nu, vom juca cu Ripensia, cei de acolo ne-au contactat pentru un meci amical. E bine că nu avem accidentați, sperăm să-l recuperăm cât mai repede pe Varga. El a fost pe foaie azi și dacă ar fi fost neapărat nevoie de el ar fi intrat pe final, dar așa am preferat să-l menajăm. Una peste alta, a fost un debut pozitiv, cu plusuri și minusuri. Lucruri de pus la punct vor fi tot timpul, dar cu atât mai mult acum, la început de drum pentru noi. Sunt mulțumit de atitudine, implicare și mai ales că băieții au respectat tot ceea ce am vorbit înainte de meci. Curticenilor le place fotbalul, în primul rând pentru ei am promovat, ne bucurăm că vin la stadion și sper să vină în număr și mai mare dacă o să și avem rezultate bune. Cu toate că avem destulă experiență și, zic eu, și destulă valoare în lot, obiectivul pentru acest prim an rămâne salavarea”, a spus Radu Anca la finalul disputei cu pecicanii.

Cleuță, Puta, Andrieș și Moldovan, juniori crescuți de UTA au debutat în Liga 3-a în această seară, la Graniță. „Juniorii au jucat și ei bine, atât cei trei titulari, cât și cei care au intrat pe parcurs. E clar că e ceva nou și pentru ei, nu au mai jucat în Liga 3-a, avem răbdare și încredere în ei, mai ales că majoritatea lor sunt născuți în 2003 și nu în 2001 sau 2002, cum sunt cei de la celelalte echipe”, a mai punctat antrenorul lui „Fronti”.

Bălu: „Rezultatul de egalitate mulțumește ambele echipe”

Progresul Pecica își prelungește șirul de meciuri fără victorie din amicale, dar Sorin Bălu are – totuși – un debut pozitiv pe banca noii sale echipe. „A ieșit ca în amicalul de acum trei săptămâni, deși a fost un meci puțin diferit, cu destule ocazii de-o parte și de cealaltă. Partida a avut ritm, în special în prima repriză, când a fost și marea parte a ocaziilor la cele două porți. Până la urmă, rezultatul de egalitate mulțumește ambele echipe, deși poate noi am avut ocaziile ceva mai clare. Dar, să nu-l mâniem pe Dumnezeu, x-ul este echitabil. Sincer, eu sunt mulțumit de atitudinea elevilor mei, de punctul luat, suntem obligați să muncim și mai mult și să învingem Periamul etapa ce vine. Iar dacă reușim asta, cred că putem vorbi despre un început bun de campionat, după o perioadă de pregătire în care nu am câștigat niciun amical. Nu mi s-a mai întâmplat asta niciodată în carieră, dar importante rămân jocurile pe puncte și azi am luat unul pe terenul unei echipe bune”, a spus antrenorul „galben-albaștrilor”.

De obicei, Bălu nu prea alinia două vârfuri de meserie la echipele pe care le-a antrenat, dar calitatea lui Enciu și Capătă îl obligă să o facă acum la Pecica. „Îi cunosc bine, lucrez mult și cu ei. Sunt jucători foarte buni, mult peste nivelul Ligii a 3-a, complementari. Enciu e puternic pe devieri, Capătă pe profunzime, ambii având și multă calitate pe execuții. Și azi au avut ocazii importante, dar, din păcate, nu au marcat. Echipa noastră este blocată încă din punct de vedere mental până când dăm odată cu ea în poartă. Apoi, vă spun sincer, ne-a lipsit mult și Arsene astăzi. E printre puținii jucători ai noștri care au calitate la pasă, dar, din păcate, are probleme la genunchiul operat. Face recuperare, sperăm să revină cât mai repede pe gazon, pentru că e vital pentru noi”, a adăugat tehnicianul.

Fost „secund” la ACS Poli, Sorin Bălu regretă situația critică în care au ajuns „alb-violeții”, care nici nu s-au prezentat la primul meci stagional, la Dudeștii Vechi. „Îmi pare din suflet pentru că la ACS Poli, alături de regretatul Ionuț Popa, am trăit clipe și satisfacții unice, chiar în Liga 1. Dacă se vor retrage vom avea de suferit și noi restul. Ne va scoate din ritm pauza din weekendurile în care ar fi trebuit să jucăm cu ei. Ar fi extraordinar să nu se retragă sau Federația să o înlocuiască cu o altă formație, căci și așa sunt destul de puține meciuri. Dacă tot suntem forțați să jucăm cu trei juniori, măcar să le dăm jocuri”, a încheiat antrenorul pecicanilor.

 

Galerie foto Frontiera Curtici – Progresul Pecica

FOTO: Costel Șerban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button