Crisul Chisineu-CrișGloria LT Cermei

Modan a întors derby-ul Cermei – Crișul! Moisă: „Adversarul ne-a întors din două faze fixe” v.s. Abrudean: „Rezultat mare ce ne va da liniște și moral” +FOTO





Spre deosebire de celălalt derby arădean al primei etape din Liga 3-a, confruntarea dintre Gloria Lunca Teuz și Crișul Chișineu Criș s-a deblocat în ultimul sfert de oră cu nu mai puțin de trei goluri. Gazdele au trecut de la extaz la agonie, iar trupa de pe Crișul Alb pleacă în premieră cu toate punctele din Țara Sămădăilor. Nicu Modan a fost eroul „alb-albaștrilor” cu dubla din minutele 83 și 89, ce a anulat reușita juniorului Țurcanu, din minutul 75.

Moisă: „Dacă aveam maturitate, la 1-0 aveam posibilitatea de a decide altfel faza ce a precedat golul egalării”

Cermeiul nu pare să scape de eticheta de echipă naivă cu care s-a ales în ultimele sezoane, în special când vine vorba despre meciurile de pe teren propriu. „Știam ce joacă Crișul, i-am urmărit pe video, am încercat să îl stopăm pe Modan, dar pe final nu am mai reușit. Au fost trei părți, un meci de uzură ce părea că merge spre un egal, apoi am reușit noi un gol prin Țurcanu, iar pe final a fost remontada celor de la Crișul, când noi am cedat, din păcate. Dacă aveam maturitate, la 1-0 aveam posibilitatea de a decide altfel faza ce a precedat golul egalării. Noi aveam mingea la careul lor, pe un atac pozițional și, în loc să deschidem jocul pe lateral când toată echipa Crișului era masată în zona centrală, am decis să jucăm o pasă în aglomerare, în zonă centrală. Am pierdut balonul și ne-au prins largi pe tranziție negativă și au scos cornerul ce a dus la gol. A fost o respingere a lui Radu Popa în Modan, trebuia linia din zona să fie mai apropiată să respingă, dar atacantul lor a rămas cu mingea și a fost letal. La la doilea gol, Modan s-a dus la a doua bară, ne-a surprins, mingea s-a dus la el, la punct fix și a marcat. Din două faze fixe, în cinci minute, practic Crișul a întors rezultatul. A fost un meci disputat, cu reprize împărțite. Începuturile de repriză au fost ale lor, apoi am echilibrat și am avut și noi unele plusuri, cu faze lucrate, nu a fost nimic întâmplător. Din păcate, am pierdut, ăsta este fotbalul, ne felicităm adversarii”, a precizat Flavius Moisă, inspirat la schimbări, din moment ce Radu Popa a pasat și Țurcanu a marcat la puține secunde de la intrarea pe gazon.

Cermeiul merge din derby în derby, căci peste o săptănână o găzduiește și pe Șoimii Lipova. „Și anul acesta avem program greu, sperăm să ne ridicăm la un nivel bun și în etapa următoare când vine la noi Lipova. Vrem să oferim fotbal spectatorilor care vin în număr mare la Cermei, după foamea din pandemie, când erau îngrădiri. Este fotbal de calitate în seria noastră în acest an, se prestează un fotbal mai elaborat, mai consistent, față de alte serii unde activează echipe care stau în execuțiile unor jucători experimentați la nivel mai mare”, mai consideră antrenorul principal al cermeianilor.

Abrudean: „ Important este că am strâns rândurile și am reușit să întoarcem rezultatul pe final”

Crișul a fost 7 minute de un al doilea eșec la rând în fața unei colege arădene, după cel din Cupă, cu Lipova. Dar, „alb-albaștrii” au găsit puterea să revină, fiind la finalul rundei singura formație din județul nostru care câștigă toate punctele puse în joc. „A fost așa cum ne așteptam, știam că vom întâlni o formație care este mai puternică decât în anii precedenți. A fost un joc echilibrat, dar cred că noi am fost echipa care a controlat în mai mare parte jocul. Vreau să felicit ambele echipe pentru efortul depus, dar în special pe băieții mei care au avut reacție la 0-1. Am luat un gol ușor dintr-un aut defensiv, dar fotbalul greșeala așteaptă. Important este că am strâns rândurile și am reușit să întoarcem rezultatul pe final. Este un rezultat mare, care ne va da liniște și moral, jucătorii noi din echipă au nevoie de asta. Mă pot declara mulțumit că băieții și-au dorit victoria, au fost și greșeli, dar le vom regla pe parcurs. Important este că am luat cele trei puncte, dar rămânem cu picioarele pe pământ, ne pregătim foarte serios în continuare. Nu uit nici că este prima mea victorie în carieră pe acest teren, cu atât mai mult că nici Crișul nu a câștigat aici, lucruri pe care le-am spus băieților înainte de meci și i-am motivat”, a declarat Adrian Abrudean, antrenorul Crișului.

Dacă Cermeiul și Lipova vor căuta primele puncte stagionale peste o săptămână, Crișul o găzduiește pe Dumbrăvița, una dintre timișenele care au debutat cu dreptul în acest sezon.

Galerie foto Gloria LT Cermei – Crișul Chișineu-Criș 1-2









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button