Fotbal judetean

Mîneran a asigurat punctele, Ghergar doar a aprins finalul: ACB Ineu – Victoria Felnac 3-2





Destul de apropiate valoric și învingătoare în runda inaugurală, ACB Ineu și Victoria Felnac s-au înfruntat în runda cu numărul doi al Ligii a 4-a. În Țara Zărandului câștig de cauză au avut gazdele, care păreau să aibă o dimineață liniștită la 3-0, dar pe final au riscat puțin.

Meciul a început perfect pentru trupa lui Sculici, cu probabil cel mai rapid gol al întregului sezon. După doar 25 de secunde, Mîneran a pasat din stânga, iar Florea a reluat în plasă de la colțul scurt. Automat strategiile celor două echipe s-au schimbat, căci VI-FE a fost nevoită să atace mai mult, iar Ineul putea acționa și pe contraatac. Iar în urma unei contre a „alb-albaștrilor” s-a născut golul de 2-0. După o jumătate de oră, Spătaru a recuperat o minge, a dezvoltat faza până la Rucăreanu, juniorul gazdelor a tras bine de la 18 metri, Rusu a respins în lateral, unde a apărut Mîneran pentru formalitate. Vizitatorii au avut ocaziile lor, prin Puie, Băd, dar mai ales Tomuț, a cărui lovitură de cap a fost scoasă incredibil de Merșca.

Trupa lui Ciba a început bine și partea a doua, dar la 13 minute de la reluare s-a văzut condusă cu 3-0. Pe contraatac, Dan Mîneran a intrat din stânga puțin în centru și a trimis o „foglia-secca”, de la 25 de metri, la colțul lung al porții lui Rusu. Evident, „roș-albii” au acuzat șocul și ineuanii păreau să controleze ostilitățile fără probleme. Pe final, însă, meciul s-a aprins și felnăcanii au sperat pentru câteva secunde la un rezultat pozitiv. În minutul 89, nou intratul Ghergar l-a depășit pe Hulbăr în dreapta, a pătruns în careu și a marcat la colțul scurt. Același atacant sosit de la Zăbrani a obținut, în primul minut de prelungire, un penalty după duelul cu Karmanoczky și tot el a marcat pentru 3-2. Era, însă, prea târziu pentru ca punctele să fie scoase din traista ineuanilor.

Sculici: „Mulțumit de rezultat, de joc așa și așa”

Așadar, Ineul își atinge scopul și după această rundă și ajunge la 6 puncte în clasament, în grafic pentru obiectivul său, calificarea în play-off. „E o victorie meritată, pe care – însă – ar fi trebuit să o obținem fără emoțiile de final. Dar, ne-am relaxat prea repede, am făcut greșeli individuale importante, ca să nu mai spun că și arbitrul a recunoscut la final că a greșit dictând penalty-ul din prelungiri pentru adversari. Una peste alta, sunt mulțumit de rezultat, de joc așa și așa. E clar că mai avem mult de muncă și îmi doresc mai multă concentrare la finalizare, dar și decizii mai bune în ultimii 25-30 de metri. Și azi au fost destule situații de acest gen, puteam închide cu adevărat meciul mult mai repede. O să avem un plus de calitate și de la jucătorul portughez pe care-l vom legitima și s-ar putea să mai transferăm un junior”, a spus Cristian Sculici, principalul celor de la ACB Ineu. Wilmer Gaspar (24 de ani)  e fotbalistul din Guinea Bissau cu pașaport lusitan care va juca la Ineu în noul sezon.

Ciba: „Nu le pot reproșa prea multe elevilor mei”

Fără Istin (suspendat) și Asandului (probleme personale), Felnacul a dat o replică bună Ineului, în special din punct de vedere al posesiei balonului. „Am avut mai mult mingea și inițiativa decât gazdele, dar acest lucru s-a întâmplat și pentru că Ineul a deschis scorul în primul minut. Mi-ar fi plăcut să fim  noi echipa care să stea în expectativă în primele minute și eventual să profităm de erorile jucătorilor lor tineri, dar am început meciuld e la 0-1 și atunci am fost nevoiți să ieșim din la început la joc și ne-au mai prins ei pe contraatac cu golurile doi și trei. Fiindcă scorul la un moment dat 3-0, nu putem spune că Ineul nu a meritat victoria, dar, ca joc, am fost, poate, puțin peste ei. De aceea nici nu le pot reproșa prea multe elevilor mei, decât faptul că ne jucăm cu ocaziile, adică le tratăm ca și cum am juca și acum meciuri amicale. Asta s-a întâmplat cu Beliu și am riscat să fim egalați pe final și asta s-a întâmplat și astăzi, căci ocazii de gol au fost în dreptul nostru. E adevărat că per total avem un lot mai bun decât în primăvară, doar că ne cam lipsesc mijlocașii centrali prin plecările lui Sîrbu și Doboș”, susține Lucian Ciba, antrenorul lui VI-FE.

Formații:

ACB Ineu: Merșca – D. Varga, Karmanoczky, F. Bogdan, Hulbăr – Spătaru (90 Petrehele) – S. Balaci (46 Voștinar), Rucăreanu (46 R. Șerban), D. Florea, Dan Mâneran (88 Zamă) – Bîrdan (59 Zdrențan). Antrenor: Cristian Sculici

Felnac: Fl. Rusu – Edu, D. Morariu (77 Ghergar), S. Șiclovan, Mocan (46 C. Roșu) – Drîglă, Tomuț, Dancă –  Puie (62 Pasăre)- Băd (62 G. Pop). Antrenor: Lucian Ciba

Arbitri: Sorin Saladea – Emil Arsa, Remus Naghi

Observator AJF: Marcel Vida

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button