Fotbal judetean

„Moro” Purtan, „bestia nera” pentru Dagău: CS Beliu – Păulișana Păuliș 5-1+FOTOCS Beliu a legat evoluția curajoasă de la Felnac, unde – însă – a pierdut cu 1-0, cu o victorie fără drept de apel în compania Păulișanei Păuliș, care începuse cu 3 puncte contra Pîncotei. Omul zilei în Liga 4-a a fost, fără îndoială, Octavian Purtan, care l-a bătut în patru rânduri pe Dagău și a ridicat în picioare cei 100 de spectatori de pe noua arenă beleană. E adevărat, trupa din Podgorie a avut multiple absențe dintre jucătorii de bază.

Reduta oaspeților a căzut pentru prima oară după 12 minute de joc. Mașniță l-a găsit excelent în careu pe Purtan, care a marcat pe lângă portarul advers. Același „Moro” a realizat dubla 9 minute mai târziu, când a driblat doi adversari în careu și a marcat cu un șut plasat. Replica vizitatorilor a venit de abia după pauză, chiar în primul minut al actului secund. Botaș l-a faultat în careu pe Petcuț, iar Denis Ursoi părea să readucă Păulișul în joc, cu atât mai mult cu cât Oniceanu a avut o reluare în bară, iar Șoltesz a scos de pe linia porții finalizarea lui Don.

Avea să fie un simplu foc de paie, căci Purtan și-a continuat recitalul și i-a adus echipei sale un succes lejer. În minutul 56, „decarul” lui Manea avea să înscrie și din afara careului, mai precis de la 25 de metri, cu un șut sub transversală. „Pokerul” l-a realizat după alte 9 minute, când a înscris din întoarcere printr-o pădure de picioare adverse. Showul belenilor a fost completat de Vasile Mașniță, cu 10 minute înainte de final. Fostul atacant al Ineului în Liga 3-a a făcut o cursă de 30 de metri și a înscris pe sub Dagău. 5-1, rezultat final.

Purtan: „Nu s-a pus problema câștigătoarei, mă bucur în special pentru golul trei”

Curtat insistent de Socodor, vicecampioana județeană en-titre, Ocatvian Purtan a ales să rămână la Beliu și nu regretă alegerea făcută. „Doar la Liga a cincea am mai reușit să dau 4 goluri. Mulțumesc colegilor care m-au ajutat, lui Mașniță pentru două pase foarte bune, dar cel mai tare mă bucur de al treilea gol, cu acel șut de afară. Am dominat meciul, nu s-a problema câștigătoarei, doar în primele 10 minute din repriza a doua ne-au pus  ceva probleme, dar la 3-1 s-a cam terminat elanul oaspeților. Au mai fost ocazii, ne-am mișcat bine de tot în atac. Ne bucurăm de fotbal, după un an pierdut. Sunt meciuri foarte disputate, suntem puține echipe, oricare poate să bată pe oricine, toate meciurile sunt grele. Acasă suntem susținuți de peste 100 de spectatori care ne încurajează, ne împing de la spate, nu prea mai este așa ceva în județ. Ne bucurăm și suntem motivați să jucăm cât mai bine. S-a creat un grup unit, o familie la Beliu, ne pregătim bine cu Alex Manea. Se vede că el a jucat la un nivel mare, a avut antrenori buni de la care a avut ce învăța. Ne pregătim cât putem de bine, Alex ne îndrumă și din teren, știe să ne motiveze. Sperăm să eliminăm greșelile personale și să integrăm cât mai bine juniorii care nu au experiență competițională. Vine un meci greu la Socodor, vrem să scoatem un rezultat pozitiv”, a spus eroul disutei cu Păulișul.

Maghici: „Prima problemă a noastră a fost să încropim un prim 11”

Într-adevăr, Păulișul s-a prezentat cu o echipă experimentală la Beliu, iar rezultatul s-a văzut pe tabelă. Totuși, a fost un moment când Păulișana putea reveni în joc, existând și câteva faze litigioase aduse în discuție de Dinu Maghici. „E greu să jucăm în condițiile acestea, prima problemă a noastră a fost să încropim un prim 11. Am jucat cu improvizații, practic fără fundași centrali de meserie și asta s-a văzut. Am avut doi jucători în concediu,  Adrian Popa și Blănaru, iar Pleșca, Onuțan și Narcis Marc sunt accidentați. Grigorean abia a revenit și a și ieșit accidentat. Totuși, am reușit să ne creăm destule situații. În prima repriză cred că am avut un penalty, iar după pauză am intrat foarte bine. Am marcat un gol din penalty, am avut o bară și o minge care credem că a fost scoasă de Soltesz din poartă. Băieții îmi zic că mingea a trecut cu jumătate de metru linia. Meciul părea relansat, am avut 3-4 șuturi bune, dar a avenit aceea reacție a gazdelor, un eurogol al lui Purtan, care ne-a tăiat elenul. Scorul este mincinos, dar e greu să jucăm cu improvizații. Este un an greu pentru fotbal, nu prea avem copii, abia am reușit să avem minimum de jucători pentru un meci, ce să mai vorbim de aspecte tehnice și performanțe?”, spune antrenorul Păulișanei.

Formații:

Beliu: Soltesz – R. Iacob, D. Crișan, Manea, Mako – Achim (74 Sandu), I. Crișan (59 Fl. Popa) – Botaș (83 Rovinescu), Purtan, I. Gherghel – Mașniță. Antrenor: Alex Manea.

Păuliș: Dagău – E. Calancea, Benescu, Palade, Rus – Volosciuc – Oniceanu, Ursoi, Petcuț, D. Don – Grigorean (57 B. Gherghel). Antrenor: Dinu Maghici.

Arbitri: Cristian Coroban – Alina Mihoc, Cristian Takacs

Observator AJF: Ioan Hamza

Galerie foto Beliu – Păuliș 5-14 comentarii

 1. Nici măcar o data nu a recunoscut ca a fost mai bun adversarul și mereu găsește scuze.. În fotbal ca în orice sport trebuie sa știi sa pierzi ca sa câștigi.

  0
  0
 2. Besia Nera pentru Paulis a fost Coroban, dacă dădea golul perfect valabil de la 2-1 și penalty-ul din prima repriza de la Petcut, scorul era altfel, nu știu cine scrie toate articolele astea, celor de la Beliu le-au tremurat picioarele în ghete a doua repriza

  0
  0
 3. Felicitari @Lucian!Din pacate,in vara aceasta,nu am reusit sa ajung pe la ai mei,la Carand,dacat o singura data,pe viteza mare…
  S-au terminat finisarile la stadionul frumos din Beli?Gazonul?
  Bafta multa!

  0
  0
 4. Paulisul asi merita soarta au zogonit toti jucatorii din localitate ca sa ai faca pe plac lui dinu undei atacantu cel bun din paulis Denis nu mai are loc an lotul lui dinu Rusine sai fie dl Florentin .

  0
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button