UTA Arad

Baravykas marchează pentru Lituania în preliminariile „mondialelor” și intră în galeria unor nume importante pentru istoria UTA-ei!





Rolandas Baravykas, ultimul fotbalist străin transferat în această vară de UTA debutat de Balint în Liga 1 (în etapa a 5-a cu Craiova), intră în galeria numelor legendare ale „Bătrânei Doamne”. Fundașul lateral de 26 de ani a fost titular pentru naționala Lituaniei în meciul pierdut, la Vilnius, 1-4, cu naționala Irlandei de Nord, în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar, marcând și singurul gol al formației sale, în minutul 55.

Răsfoind paginile din glorioasa istorie a UTA-ei, realizăm că echipa arădeană nu a mai avut jucători la prima reprezentativă, într-un meci oficial, de nu mai puțin de 47 de ani! Pe data de 29 mai 1974, Silviu Iorgulescu și Attila Kun evolau în Cupa Balcanică cu Grecia și o învingeau cu 3-1. Printre alții, cei doi fotbaliști ai „roș-albilor” erau colegi sub „tricolor” cu Mircea Luceascu, Cornel Dinu sau Anghel Iordănescu.

Mergând și mai în urmă, ultimul fotbalist al UTA-ei care a marcat într-un meci oficial al naționalei este Gigi Domide. „Roșcovanul” înscria pe 23 noiembrie 1968, adică acum 53 de ani, contra Elveției, în victoria cu 2-0 din preliminariile pentru pentru „mondialul” din 1970.

Revenind la confruntarea Lituaniei cu Irlanda de Nord, să spunem că celălalt utist convocat, Modestas Vorbjovas, nu a fost utilizat, cum nici Marko Vukcevic nu a jucat aseară, în Turcia – Muntenegru 2-2. Totodată, confruntarea dintre reprezentativele de tineret ale României și Angliei, ce ar fi trebuit să aibă loc mâine seară, la București, a fost anulată, ca urmare a cazurilor de COVID descoperite în tabăra trupei din Albion. Utistul David Miculescu se află printre convocații lui Florin Bratu, care, în schimb, vor juca un amical cu Gloria Buzău, sâmbătă, de la ora 12, pe stadionul „Dinamo”. Apoi, marți, vor întâlni Georgia tot într-un meci de verificare.

FOTO: Claudia Carp









9 comentarii

  1. Baravykas a jucat pe un cu total alt post,fata de ce joaca la UTA,foarte ofensiv,i s-au permis urcari in banda,si mereu spre mijloc,deci golul sau nu este intamplator…Doar ca,nu a venit nimeni pe acoperire,in spatele sau…pe un dublaj,sustinere cel putin zonala,minima…Inca nu am inteles din ce cauza Lituania a neglijat inchizatorii,lipsa totala de reactie…Au neglijat total constructiv,cu zero calmitate jocul de mijloc,de posesie si rabdare….Bun baiat!La treaba,inapoi,la UTA….

    0
    0
  2. Chiar intamplator,revenind din cartierul Gai,hai sa ne oprim putin pe la ICRTI,5 minute,pe graba…Mai oameni buni,am asistat probabil la sute de antrenamente ale UTA-ei,de-a lungul anilor,dar asa ceva nu am vazut niciodata….Nu sta nimeni,toata lumea munceste pe ateliere….Staff-ul este solicitat maxim…Danezu’ si Miki alearga mai mult decat toti….Extraordinar…Portarii???Alta chestie interesanta….Iacob este cel mai linistit…coordoneaza din spatele portii pe Balaur…Mociu e cel mai mitraliat….repet…am asistat foarte multi ani la antrenamente,dar asa ceva nu am vazut,sincer…Nu exista intamplari,greseli,se repeta faze la indigo,pana la epuizare….Am ramas impresionat,sincer spun…Gardulete,manechine,gonflabile,nu radeti va rog,manechinul gonflabil este cu jumatate de metru peste Miki,care se chinuie sa-l retraga….Nimic nu este intamplator….

    0
    0
    1. păi muncesc 2-3 ore pe zi, pt mii de euro salar si mai au si prime.. dacă ar fi si la noi așa la fel am muncii si noi, ca nebunii🤤.

      0
      0
  3. Bravo Baravykas! Sa aiba UTA cat mai multi jucatori selectionati si mai ales marcatori in jocuri oficiale!

    0
    0
  4. Dacă luam fie numai partea stânga a apărării și se poate observa evoluția pozitiva a postului. Roumpulaku, Shlyakov, Baravykas. Lituanianul a,, spulberat ” tot. Și coechipieri și adversari. Atletic, luptător, capul sus cu aport la atac, greu mai iese din echipa. Sa nu ne grăbim, prudenta una din armele suporterului de elita. O remarca tocmai pe TV. Din ce în ce mai mult, sunt evidențiați jucători cu mențiunea de,, Venit de la UTA. ” Semn ca la Arad e,, foc continuu. ” ‘.

    0
    0
  5. PS. E pomenit Kun II. Ce jucător ! Talent și la vioara. Fratele mai mare, mai puțin talentat. Ca atacant , complexitate, tehnica peste Bolony, deși alt post Marginalizat și el în epoca. În schimb amănunte și aniversari pentru toți care au jucat la echipe bucureștene. Zicea, Lereter ,, La București dacă driblezi de doua ori te ia la națională. ” Gavrila Both, din puținele veniri cu folos. Zilele trecute la Mediaș, puteam afla mai multe și de fostul valoros PURIMA !!

    0
    0
  6. Bună eu aici vreu să punctam un lucru și trebuie sa recunoaștem aportu lui APOSTU pt UTA chiar avem jucători, unde multe echipe își intorce capul sa îi vadă….felicitari

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button