Stranieri aradeni

Arădeanul Dennis Man marchează în Islanda pentru victoria speranțelor „tricolore” într-o calificare la Mondialul din Qatar!





Echipa națională a României o învinge pe Islanda, scor 2-0, în preliminariile Campionatului Mondial 2022, în Grupa J, după golurile înscrise de Dennis Man ’47 și Nicolae Stanciu ’83. După rezultatul înregistrat în această seară, selecționata lui Mirel Rădoi a făcut 6 puncte, dar rămâne pe locul 4 în Grupa J, la unul în spatele Macedoniei de Nord, trei distanță de Germania și 4 în spatele Armeniei.

Arădeanul Dennis Man, atacantul în vârstă de 23 de ani al Parmei, a fost la locul potrivit după acțiunea personală a lui Stanciu și șutul deviat spre colțul lung de către Ingi Bjarnason. În cel de-al zecelea meci al său la prima reprezentativă, fotbalistul crescut de Atletico și lansat de UTA a reușit cel de-al doilea său gol în tricoul României. Precedentul a fost înscris în poarta Maltei, în iunie 2019, scor 4-0, în preliminariile Campionatului European 2020.

Nicușor Stanciu și-a încununat și el prestația excelentă din Islanda, marcând pentru 0-2, după ce a primit o pasă ideală de la Răzvan Marin și a tras sec pe lângă Runarsson.

„Sunt 3 puncte importante. Ne bucurăm foarte mult că am făcut un meci foarte bun, ne focusăm pe urmărorul meci. Am mai marcat câteva cu dreptul. Mă bucur foarte mult pentru că sunt trei puncte importante și mergem încrezători către următorul meci. Aveam nevoie de încredere, de puțină motivație. Suntem încrezători pentru viitor. Luptăm la victorie, intrăm cu acest gând. Am încredere mare în băieți, suntem un grup bun.Mister a avut încredere în noi, ne-a încurajat și ne bucurăm că am reușit să luăm cele trei puncte. Mergem acasă fericiți și ne pregătim pentru următorul meci. O să tragem linia la final și o să vedem. Mă simt foarte bine, suntem un grup grozav, colegii sunt foarte ok și mă bucur că sunt cu ei. Este foarte mare (dorința de a merge la CM) , cred că fiecare dintre noi își dorește foarte mult. E un vis pentru fiecare dintre noi și o să dăm totul ca să mergem la Campionatul Mondial”, a spus Dennis Man la Pro X.

A fost primul meci din mandatul lui Rădoi în care România nu a primit gol. Următorul meci al „tricolorilor” va avea loc duminică, 5 septembrie, la București (ora 21,45), cu naționala Liechtensteinului.

Formații:

ISLANDA: 13. Runarsson – 2. Saevarsson, 6. Hermansson, 21. I. Bjarnason, 5. Thorarinsson – 8. B. Bjarnason, 4. Palsson, 15. Baldursson (16. Johannesson, 67) – 7. J. Gudmundsson, 9. Kjartansson (19. Thorsteinsson, 67), 10. A. Gudmundsson (22. Gudjohnsen, 79). Selecționer: A. Vidarsson

ROMÂNIA: 1. Niță – 21. Rațiu (4. Manea, 69), 6. Chiricheș-cpt., 5. Nedelcearu, 22. Camora – 8. Cicâldău (17. Rus, 88), 14. Nedelcu, 23. Stanciu – 20. Man (18. R. Marin, 76), 7. Alibec (9. Markovic, 76), 13. Sorescu (10. Hagi, 69). Selecționer: Mirel Rădoi

FOTO: Cristi Preda (gsp.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button