UTA Academie

Liga Elitelor U 16: UTA sparge gheața cu Târgu Mureș, ACB Ineu cedează în ultimul sfert de oră cu LPS Satu Mare





Cele două echipe arădene angrenate în Liga Elitelor U16 au trecut cu același scor, la interval de o săptămână, de ACS Târgu Mureș 1898. De altfel, formația transilvăneană e singura pe care ACB și UTA au învins-o în acest sezon și asta pentru că tinerii zărăndani au pierdut acasă în runda din acest weekend.

S-au deblocat și puștii lui Botiș și Huțan: UTA – ACS Târgu Mureș 1898   4-1

După 1-3 cu Viitorul Cluj și 1-7 cu Transilvania Bistrița, puștii lui Botiș și Huțan nu au mai pierdut șansa să spargă gheața în această dimineață, pe „Motorul”.

Chiar dacă pe hârtie meciul părea a fi unul ușor, juniorii UTA-ei s-au chinuit în prima jumătate de oră cu mai tinerii adversari. În minutul 31, Curtuiuș a bătut o lovitură de colț în careul mic și Buză a deschis scorul. Aprins fiind fitilul, jocul arădenilor a prins consistență, iar până la pauză s-a mai marcat de două ori. În minutul 36, la un contraatac pe dreapta, Curtuiuș trimite o minge șapte metri și Bădău a finalizat cu latul. În fin, pe finalul reprizei, Blaga a trimis mingea în plasă cu capul, după centrarea aceluiași Curtuiuș.

La începutul reprizei a doua, UTA a dus tabela la 4-0. Bădău (foto) a realizatdubla” după o diagonală a lui Buză, din propriul teren. Adversarii au marcat golul de onoare în minutul 75, prin Covaci.

UTA: Hudiștean – Mocriș, Maghiar, Buză, Olăroiu, Curtuiuș, Bercea, Nica, Bădău, Blaga, Bușu. Au mai jucat: Neaga (57), Roman (57), Roșu (61), Neag (71). Antrenori: Sorin Botiș, Sebastian Huțan.

Etapa viitoare, juniorii U16 ai Academiei UTA au o nouă deplasare lungă, la Satu Mare.

Au cedat pe final: ACB Ineu – LPS Satu Mare 1-2

LPS  Satu Mare a fost, de altfel, oaspetele ineuanilor pe terenul „Central”, în această dimineață și, în cele din urmă, a plecat acasă cu toate punctele. Zărăndanii nu au făcut un meci rău, chiar au condus 75 de minute pe tabelă, dar au terminat cu capul plecat meciul. Nica a fost cel care a înscris pentru 1-0, în minutul 28, cu un lob de mare efect de la 25 de metri lateral stânga. Situația părea sub control, dar în minutul 76, Satu Mare a profitat de erorile în lanț ale „alb-albaștrilor” și a marcat, pe o contră, pentru 1-1. Tacâmul a fost complet în minutul 90, când portarul Coman nu a primit un fault din partea arbitrului, faza a continuat și LPS-ul a făcut 1-2. În prelungiri, Toader a lovit bara, iar Ciugu a trimis peste din poziție ideală, astfel că meciul s-a încheiat cu scorul de 1-2.

Fără Szoke la mijloc, Ineul a pierdut din putere la mijlocul terenului, dar chiar și așa nu merita să piardă. „Nu am făcut noi cel mai bun joc astăzi, dar am fi meritat cel puțin un punct. Am avut ocazii și la 1-0 și la 1-2, mingea nu a mai vrut să intre în poartă. E o nouă experiență de luat în seamă pentru acești copii, din păcare trec punctele pe lângă noi”, spune Marcel Ponta, cel care o conduce pe ACB Ineu U16, alături de Flavius Pavel.

Coman – Toader, Ciugu, Prodan, Nica – Mogoș – Narserovici, Sas, Flonta Miculaiciuc – Varga a fost „11”-le ineuan, de pe bancă mai veninc Popa, Ilisia, Sabău, De. Mâneran

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button