Progresul Pecica

Bălu și alți patru „pecicani”, față în față cu trecutul recent! Podină: „Sper să spargem blocajul mental la Dumbrăvița și să câștigăm”





La mai bine de două luni de la preluarea Progresului Pecica, Sorin Bălu încă nu a cunoscut gustul succesului în noile culori. Fie că vorbim despre meciuri amicale, cel de Cupă și primele două etape de campionat, „galben-albaștrii” au ratat mereu victoria. Acum o săptămână, maniera în care s-a întâmplat totul a fost chiar dramatică. Pecica a condus Periamul aproape un meci întreg, a avut și destule ocazii să facă 2-0, dar a fost egalată în ultimul minut al prelungirilor dintr-o deviere paranormală a lui Telescu ce l-a găsit singur cu poarta goală pe Dan.

Dezamăgirea a fost imensă în tabăra Progresului, care vineri, de la ora 17, se află în fața unui examen extrem de dificil din toate punctele de vedere. Întâlnește în deplasare o echipă a Dumbrăviței care a început bine acest campionat, cu 4 puncte făcute pe terenuri străine, la Periam și Chișineu Criș și 6-0 golaveraj! Probabil, „alb-verzii” vor dori să și demonstreze că plecarea lui Bălu și a câtorva „piese grele”, precum Telescu, Ștefan, Podină sau Enciu, nu a fost un capăt de țară și se vor mobiliza exemplar.

Și reciproca ar trebui să fie valabilă, doar că pecicanii nu stau prea bine cu moralul. „Avem un blocaj mental la nivelul echipei, dar sper că mâine îl spargem și castigăm. Am fost la 20 de secunde de o victorie acasă cu Periam, nu putem da vina pe nimeni. Toți suntem vinovați că nu am gestionat bine meciul, mingea trebuia să o ținem la distanță de poarta noastră. Am digerat greu egalul de acasă în primele două zile ale acestei săptămâni, dar apoi ne-am mobilizat. Și-au revenit și jucătorii accidentați, absolut toți suntem concentrați la meciul de sâmbătă”, spune Cristian Podină.

Fundașul de 22 de ani a sosit tocmai de la Dumbrăvița în această vară și pare a știe ce o așteaptă pe Pecica mâine. „Din lotul vechi din care am făcut și eu parte doar Motreanu și Zurbagiu mai sunt. În rest, au venit jucători noi și tineri de calitate de la Academia Ripensiei, care are deja rezultate bune în creșterea copiilor. Ne pot pune probleme, joacă acasă, aleargă mult, sunt bine pregătiți fizic. E clar că nu știm chiar totul despre ei și ne bazăm pe jocul nostru. Știm ceva vulnerabilități și ceva puncte forte, ne adaptăm tactic la ele și vrem victoria”, a adăugat fotbalistul de 22 care mai susține că: „ Noi, timișorenii, ne-am integrat bine la Pecica. Împreună cu arădenii formăm un grup omogen și vor apărea și rezultatele cât de curând”. 

Formații probabile:

Dumbrăvița: Trifon – Maric, Bura-Kot, David, Ghinescu – Zurbagiu, Gologan – Schinteie, Martinov, L. Bodri – Tismonar.

Pecica: Zamfir – Ţugulescu, Wild, Telescu, Podină –  Oancia, Gabor – Ștefan, Răchită, Ov. Bănățan – Capătă.

Arbitri: Rareș Moca – Paul Pojar (ambii din Cluj-Napoca), Ludovic Zifceac (Aleşd)

Observatori: Cornel Pantea (Oradea), Adrian Copăcean (Caraş Severin)

FOTO: Costel Șerban









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button