Gloria LT Cermei

Cermeianii sunt oaspeții „bulgarilor” la debutul pe „Hristo Stoichkov”, în Liga 3-a! S. Popa: „Nu va fi ușor, dar mergem după puncte”





Sorții au vrut ca formația din Țara Sămădăilor să înceapă campionatul cu două derby-uri arădene, disputate în fața propriilor suporteri, din care s-a ales doar cu un punct. Dacă vicecampioana Crișul i-a întors pe cermeiani în ultimele 7 minute, campioana Șoimii Lipova a impus remiza albă, deși a jucat aproape o repriză în inferioritate numerică.

Sâmbătă, cel puțin pe hârtie, Gloria Lunca Teuz Cermei pare a avea un meci ceva mai abordabil, pe terenul nou-promovatei Pobeda Star Bișnov. Timișenii au stat în prima rundă ca urmare a problemelor de la ACS Poli și chiar dacă au luat punctele la „masa verde” prin decizia de azi a Comisiei de Disciplină, doar că e clar că nu le vor păstra după excluderea din competiție a „alb-violeților”. Apoi, în runda a doua, „bulgarii” s-au întors cu mâna goală din „fieful” liderului Ghiroda, așa că vor încerca să aibă și ei număr la casă după vizita cermeianilor.

Aceștia din urmă pleacă de la prestația avută cu Lipova, principala candidată la promovare din seria a VIII-a. „Rezultatul cu cei de la Lipova este echitabil, au avut posesie mai bună decât noi, dar la ocazii clare am stat mai bine. Am revendicat cel puțin un penalty la Șimăndan, pe final de partidă, dar nu ni s-a dat nimic. Defensiv stăm foarte bine, ofensiv mai avem de lucrat, am intrat în careul lor,  dar la ultima pasă am suferit. În această săptămână am lucrat pe reglarea fazei ofensive, adică să ne mărim eficacitatea, avem nevoie de trei puncte ca să ne descătușăm. O victorie este foarte importantă, moralul ar crește foarte mult. Nu contăm pe Șimăndan care este suspendat, nemeritat”, spune Sergiu Popa, coordanatorul de joc al „roș-albilor”.

Deplasarea de la Dudeștii Vechi, de pe arena „Hristo Stoichkov”, se anunță complicată și prin prisma susținătorilor echipei gazdă. „Mergem pe terenul unei o echipe nou promovate, care are spectatori numeroși și fideli. Sunt mulți fotbaliști de acolo sau din zonă, dar și ceva jucători cu experiență. Nu ne va fi ușor și pentru că pentru ei este primul meci acasă după promovarea în Liga 3-a și asta pentru că nu au jucat cu Poli în prima etapă. Dar mergem să câștigăm, căci vrem să ajungem în play-off. Nu este un obiectiv impus de conducere, dar noi asta vrem. Ne pregătim foarte bine pe terenul din Sânpaul care a fost aranjat de Flavius Moisă prin metode personale în această vară și este senzațional. O luăm pas cu pas și vedem cum stăm la finalul turului”, a adăugat „decarul” Gloriei.

Formații probabile:

Pobeda: Stoianov – Caius Lungu, Telecican, Bilia, Bârloban – Claudiu Rad, T. Budur, D. Vasilcin, S. Budur – M. Staicu, Vincu.

Cermei: Gîrlea – Stoianovici, R. Iuga, D. Pop, Ursoi – Salka, Lazăr – M. Vlad, Sg. Popa, Piț – R. Popa.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button