Fotbal feminin

Piroș Security și-a luat mijlocaș din naționala Egiptului înainte de meciul cu Baia Mare: „Ne va ajuta foarte mult, trebuie să câștigăm sâmbătă!”





Deși a pierdut jumătate dintre titularele stagiunii trecute, AC Piroș Security Arad nu a arătat la Timișoara, în derby-ul Vestului cu ASU Poli. Scorul de 4-1 în favoarea „alb-violetelor” e puțin mincinos, cu atât mai mult cu cât la scorul de 1-0, pe final de repriză, „leoiacele” nu au primit un 11 metri văzut și din avion. Până la urmă, diferența s-a făcut în special la nivelul de pregătire și asta pentru că timișorencele s-au reunit încă din luna iulie, pe când arădencele au reînceput antrenamentele după jumătatea lui august.

Dar, confruntarea de pe Bega e istorie, căci mâine, la Arad, sosește ACS Fotbal Feminin Baia Mare. Moroșencele vulnerabile, atâta timp cât au pus mâna pe un singur punct în primele două runde. Se întâmpla acum două săptămâni la Reșița, cu Banat Girls (3-3), în timp ce confruntarea de acasă cu CSM Alexandria au pierdut-o fără drept de apel: 0-6! În plus, vor da peste o echipă arădeană ce are o săptămână de pregătire în plus sub comanda lui Dan Cuedan, dar mai ales o fotbalistă importantă pentru nivelul primei ligi din România.

Ieri a semnat cu ACS Piroș Security Salva Mansour Smail Elmetwally (31 de ani), un mijlocaș din circuitul echipei naționale a Egiptului. Fotbalista a fost propusă la Arad de portarul Maha Shehata, colega sa de la lot, aflată deja la al doilea sezon în culorile echipei arădene. La începutul săptămânii a ajuns și o internațională din Republica Moldova, fundașul Anatstasia Sivolobova (21 de ani), însă aceasta are probleme la unul dintre genunchi și încă nu a fost legitimată. „Deocamdată, la capitolul noutăți o avem doar pe jucătoarea din Egipt, una despre care chiar antrenorul Cuedan a spus, văzând-o la antrenamente, că ne va ajuta foarte mult. Chiar dacă am pierdut câteva jucătoare, în mare parte le-am înlocuit cu alte jucătoare de valoare, ceva probleme mai avem doar la nivelul fundașilor centrali. Căutăm, suntem în discuții, dar până una alta trebuie să câștigăm primul meci al campionatului. Cu tot respectul pentru ea, echipa din Baia Mare poate fi bătută, cu atât mai mult cu cât jucăm acasă, iar jocul nostru din meciul cu Poli a fost unul destul de bun. Mai mult, aș zice că dacă arbitrii ne dădeau ce trebuia să dea poate nu am fi pierdut acea partidă. Dar, acum ne concentrăm pe viitor, e un sezon al tranziției acesta pentru noi. Vom încerca să ajungem în play-off, deși ne va fi foarte, foarte greu. Până la urmă, e important ca Aradul să aibă echipă de fete și din 2022 încolo, deși, vă spun cu mâna pe inimă, dacă autoritățile locale arădene nu mă ajută mai mult, nu cred că o să mai pot descurca de unul singur”, ne-a declarat Pavel Piroș, patronul „leoaicelor”.

AC Piroș Security – ACS Fotbal Feminin Baia Mare se joacă sâmbătă, de la ora 11, pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic și contează pentru runda cu numărul trei al Ligii 1. Arbitrii meciului sunt: Adina Popa (Satu Mare) – Cristian Gozman și Marius Matica (ambii din Oradea).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button