UTA Arad

Albu, taxat de publicul arădean pentru declarațiile de dinaintea derby-ului! „M-am simțit dat la o parte de la UTA, azi mi-au făcut bine că au pus presiune pe mine”





După declarațiile date înainte de meci, legate în special de modalitatea exuberantă de a sărbători o eventuală reușită de-a sa sau a unui coleg rapidist, Alexandru Albu nu putea fi primit cu flori la Arad. Foștii săi susținători l-au fluierat și înjurat, dar mijlocașul de 28 de ani a răspuns în cel mai bun mod posibil pentru el și echipa pe care o reprezintă. Albu a reușit, probabil, cea mai bună repriză în Liga 1, ducând-o pe Rapid la două goluri peste UTA.

Albu recunoște că Rapidul are o problemă cu finalurile de meci: „UTA s-a urcat peste noi!”

Până la urmă, mijlocașul lui Mihai Iosif nu a sărit prea sus de bucurie, ci a sărbătorit în stilul lui Depay, starul Barcelonei, băgându-și degetele în urechi. Tot Albu putea face chiar „hattrickul” și meciul s-ar fi încheiat, probabil, încă din prima repriză. Așa, „Bătrâna Doamnă” a avut forța și știința să profite de căderea din final a Rapidului. „Îmi pare rău pentru acea ratare. Dacă făceam 3-0, meciul se termina. Am controlat meciul, dar, pe final, în ultimele 20 de minute, UTA s-a urcat peste noi. Nu ştiu de ce am cedat aşa terenul, la fel ca în meciul trecut. Trebuie să îmbunătăţim ultimele minute, asta e clar. Până la urmă, e bine şi un punct, chiar dacă am pierdut trei puncte pe final. E bun și un punct, este echitabil. Avem două meciuri acasă, trebuie să mergem la victorie în ambele. Sperăm să jucăm cât mai repede pe stadionul nostru. Dacă nu, pe Arena Naţională. Şi acolo suntem la noi acasă. De fapt, peste tot suntem acasă, aţi văzut câte sute de oameni au venit să ne susţină și astăzi”, a spus cel mai bun al Rapidului la finele disputei cu fosta sa echipă.

„Le mulțumesc că mi-au umplut frigiderul, era gol…”

Evident, Albu a fost întrebat și despre atitudinea ostilă avută de fanii arădeni în ceea ce-l privește. „Tot stadionul mi-a umplut frigiderul şi le mulţumesc fanilor, pentru că era gol. Poate un pic m-am simţit dat la o parte de la UTA, dar nu mai contează. Le mulţumesc pentru presiune, mi-au făcut bine. Ei au încercat, sper să încerce fiecare echipă la fiecare meci cu mine, că ne merge bine”, a mai spus fotbalistul pe care Rapidul l-a împrumutat de la Chiajna pentru aproximtiv 40 de mii de euro.

Matei ia în calcul un așa-zis respect al lui Albu pentru fanii UTA-ei

Chiar dacă nu a sărit în sus de bucurie, primul instinct al lui Albu la golul de 0-1 a fost să alerge în sectorul galeriei rapidiste, unde, proabil, ar fi dat tonul unor înjurături la adresa susținătorilor arădeni. A fost, însă, oprit la timp de căpitanul Săpunaru și a rămas cu gestul împrumutat de la Depay. „Nu încercăm să stricăm creatitivtatea sau personalitatea jucătorilor. Dacă el a crezut să nu sară în sus, poate a făcut-o din respect pentru fanii UTA-ei”, a spus după meci Adrian Matei, antrenorul din acte al Rapidului.

Balint și-a felicitat fostul elev și amintește contextul plecării sale de la Arad: „O discuție la care noi nu puteam să participăm”

Până la urmă, ultimii jucători plecați de la UTA care au ales ulterior Rapidul au fost și cei mai buni jucători ai bucureștenilor în această seară. Este vorba despre portarul Moldovan și mai ales mijlocașul Albu, autor al unei „duble”. „Motivația trebuie să fie la fiecare meci pentru toți jucătorii, indiferent că au jucat aici sau nu. Și, până la urmă, au avut motivația de a fi jucat pe un stadion frumos, într-o atmsoferă unică în România. Eu îl felicit pe Albu pentru meciul lui, a dat cele două goluri, mai putea da unul…. UTA nu a renunțat la el, a fost o chestie financiară la mijloc, o discuție la care noi nu puteam să participăm. Știți că a fost împrumutat cu clauză de cumpărare… Eu îi doresc mult succes, e un jucător valoros pentru Liga 1. Eu am o relație bună cu el, fiecare își face treaba cât de bine poate”, a spus Laszlo Balint despre fostul său elev.

Roger, perechea lui Albu la fazele fixe: „Nu a gestionat bine faza”

Alex Albu, unul dintre cei mai periculoși rapidiști la fazele fixe, a înscris cu capul de lângă brazilianul Roger, care nu se remarcă printr-un fizic impunător. „Roger e jucător puternic, cu joc aerian bun. Ei veneau cu 6 jucători la fazele fixe, am făcut perechile ca să avem echilibru pe gabarit. Roger nu a gestonat bine faza, dar și cornerul a fost bătut bine”, a lămurit antrenorul UTA-ei faza golului de 0-1.

Prima victorie cu Albu printre marcatori se lasă încă așteptată

Interesant este că de câte ori Alex Albu a marcat în ultimele sezoane în Liga 1, echipa sa nu a câștigat. Anul trecut pentru UTA a înscris cu Hermannstadt (scor final, 1-1) și FC Argeș (scor final 1-4), iar în acesta penru Rapid, în confruntările cu CS U Craiova (1-2) și în această seară, în 2-2-ul de pe „Francisc Neuman”.

FOTO: Ciprian Petcuț

4 comentarii

  1. Ca sa-l acuzi pe Roger,este o ipocrizie,pentru ca a facut un meci mare,travaliu deosebit..Ca sa-l pui pe Roger,om la om cu Albu,este ca si David si Goliath,diferenta mare de talie,inaltime….La golurile rapidistilor,au gresit fundasii nostri,cel putin ca nesincronizare pe moment…Daca Mister Balint l-a desemnat pe Roger,sa fie umbra lui Albu,atunci a gresit total…Am mai vazut si alte sincope,gen Miculescu,pe post lateral dreapta,retras,apoi ciudat,pe inchidere…Rusnacul Shlyakov a dus atat cat l-au tinut puterile,dar a dus cu bine kilometri parcursi…Despre rusnac,aveam impresia pana astazi,ca s-a cam saturat de UTA..m-a contrazis prin travaliul depus…Bravo!

    0
    0
  2. Din culisele, bucătăriei de la UTA!!! Pate ca tot asa a fost vorba de Buhacianu, acum Negoescu!!!!!!! Cine știe…????? Noi vedem doat ca afara e vopsit gardul!!!!…
    Oricum antrenorii sunt și ei oameni!!!? Haide UTA!!!!

    0
    0
  3. Gyuszi,a dat o declaratie de complezenta,e bine stiut ca albu nu a mai fost dorit.Daca se dorea,Albu cu siguranta ramanea la UTA,iar Albu stie asta.Atat Albu cat si Moldovan ,ar fi avut loc la UTA dar sa-i dam totusi credit lui Gyuzsi,pentru ca rezultatele sunt de partea lui…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button