UTA Arad

Galeria UTA-ei a trimis mesaje spumoase în direcția „combinatei Rapid – Poli”, dar coregrafia le-a întrecut pe toate: ”Dorința unui întreg stadion: Regina României înapoi pe tron”





Cel mai important meci al toamnei pentru fanii „Bătrânei Doamne” a fotbalului românesc a coincis cu un duel de podium în Liga 1. UTA – Rapid s-au înfruntat de pe locurile 3 și 2 și situația avea să rămână aceeași la finalul celor 90 de minute, plus (doar) cele trei de prelungire. Dacă verdictul „dreptunghiului verde” a fost remiza, 2 – 2, duelul din tribune a fost net câștigat de cele aproximativ 8000 de suflete „roș-albe”, cu o mențiune specială pentru membrii galeriei.

Vineri cucerim Aradul!” a fost mesajul războinic lansat pe rețelele de socializare de către galeria Rapidului, însă apelul făcut nu a fost unul de mare succes. De la București au ajuns în jur de 230 de suporteri, cărora li s-au alăturat încă aproximativ 120 de „frați” veniți de la Timișoara, astfel că sectorul rezervat oaspeților nu s-a umplut la refuz. De cealaltă parte, așa cum era de așteptat, peluza „Iosif Petschovschi” a fost plină ochi, iar spectacolul a fost garantat.

Ivan Patzaichin, omagiat la Arad

Înainte de primul fluier al lui Iulian Călin arădenii au afișat un mesaj în memoria fostului mare canotor, Ivan Patzaichin care a decedase în urmă cu 5 zile la vârsta de 71 de ani: ”Dumnezeu să-ți poarte lotca în ape liniștite, Amirale! – i-au transmis arădenii marelui campion. De cealaltă parte rapidiști au realizat o… coregrafie în două părți. Jucătorii au intrat cu un banner: ”Împreună suntem”, iar din peluza oaspete s-a completat: ”De neclintit”.

Rivalele UTA-ei, la picioarele reginei în alb-roșu

În primele minute ale confruntării cu Rapidul, galeria utistă a afișat prima lor coregrafie de la revenirea echipei în Liga 1 și, bineînțeles, redeschiderea stadioanelor. Pe o pânză imensă, a fost desenată o regină îmbrăcată în alb-roșu, cu sceptrul în mână, semn al puterii în fața supușilor săi. După culoarea straielor, ne-am dat seama că la picioarele stăpânei stau câte un polist, un u-ist (suporter al Universității Cluj), un craiovean (reorezentan al echipei patronate de Adrian Mititelu) și un rapidist (cel mai sumar îmbrăcat). Bufonul reșițean își făcea treaba în dreapta reginei, iar „câinele” dinamovist era ținut în lesă în stânga. Pe betonul din fața peluzei a venit și explicația: ”Dorința unui întreg stadion: Regina României înapoi pe tron”, totul devenind și mai spectaculos când fanii sextuplei campioane a României și-au luminat coregrafia cu torțe roșii.

Încălzirea din prima repriză

Pe lângă scandările obișnuite preluate de tot stadionul, galeria UTA-ei a afișat pe rând și câteva bannere cu mesaje bine țintite spre rivalii rapidiști și poliști. ”Pentru „frații“ din Banat, care e Rapid de fapt?“, a fost prima înțepătură la adresa „alb-vișiniilor”, cu referire la faptul că în acest moment există mai multe cluburi care se pretind continuatoare ale Rapidului. Imediat după a urmat: ”Ultrașii în vișiniu, maneliști din tată-n fiu“ ,  mesaje la care fanii oaspeți nu au replicat decât prin scandări menite să enerveze publicul arădean: ”Timișoara! Poli Timișoara“.

Partea a doua a dus un repertoriu la foc automat al galeriei arădene, care în debut a aprins și multe fumigene negre, roșii și albe. Primul mesaj al mitanului a aparținut, însă, oaspeților, mesaj care avea să rămână singurul afișat de combinata Rapid – Poli: ”Când vremurile negre ne-au trimis la pământ, îmbrăcați în vișiniu ne-am ridicat râzând“.

„Nuclearele” au venit după pauză

Ultimele mesaje ale „roș-albilor” din peluză au fost aluzii clare la etnia unor rivali din capitală: ”Croncăne Giuleștiul, de răsună Bucureștiul!“ sau ”Rapidu-n cantonament stă pe firul de curent!“ . Finalul de meci, aprins și de reușitele lui Hora și Antal, care au adus un punct pentru UTA, a venit la pachet cu ultimele aroganțe ale galeriei utiste: ”Roalert: Atenție sporită la obiectele de valoare! Azi avem oaspeți exploratori de buzunare!și, în fine, ”Dacă vă simțiți discriminați, la început de meci de ce nu îngenuncheați?“

Rămâne de văzut ce a scris și observatorul de joc, bucureșteanul Romulus Chihaia, în raport, mai ales că la un moment s-a aruncat în teren și cu niște sticle de plastic din sectorul galeriei arădene.  În funcție de asta, clubul UTA va scăpa sau nu de amenzi după cel mai intens meci organizat de la revenirea în Liga 1.

FOTO: Claudia Carp

19 comentarii

  1. Care ar fi problema???Care ar fi discriminarile?Ca sunt tigani?Pai sunt!Nu ca ar fi rapidisti,ci mai tigani si huligani sunt polistii,frustrati rau,asa se si comporta…mai morocari,manelisti decat bucurestenii….Ciorile sunt pasari inteligente,este o lauda….Pai unde ar fi vrut sa stea ciorile,pentru ca Centrul Aradului este total ocupat,prin tei…

    0
    0
  2. Sunt arădean get-beget, uti-st, prin familie, de la înființarea marii echipe ITA („ITA, ITA / Soarele și pita!”, se scanda pe vremuri), devenită UTA, „Arsenalul” din fotbalul românesc (prin culorile echipamentului și, mai ales, prin spiritul manifestat în joc). Astea fiind spuse – și cu riscul asumat de a-mi lua „ciocane-n cap” din partea unora și altora dintre fanii echipei -, consider că acelea nu au fost doar „mesaje spumoase” (cu prea multă îngăduință numite astfel în comentariul de mai sus), ci grave – după normele de azi ale comportamentului sportiv al susținătorilor din tribune – derapări de la civilitate. UTA, aceasta mare și frumoasă echipa, cu o istorie fabuloasa la activ, a fost și trebuie să fie mereu un strălucitor exemplu de fair play, în teren și în tribune. In plus, acel comportament reprobabil, împrumutat din alte locuri, deloc onorabile, poate afecta, prin sancțiuni din partea forurilor care conduc și organizează competițiile fotbalistice interne, clubul nostru de suflet. Acum, gata – liber la injurii și oprobriu! Dar, rațional vorbind, veți constata – sper! -, dragi uti-sti, că am dreptate. UTA are nevoie de suportul nostru necondiționat, dar unul în deplină armonie cu eternul spirit de civilitate al Aradului și al minunaților lui locuitori. Hai, UTA!

    0
    0
    1. Carei problema ta…?
      In ziua de azi daca le spui la rromi pe nume si ii arati cu degetul datorita comportamentului lor in societate ( vezi in strainatate cu ne fac de rusine) esti rasist.
      Dar domnule Doru te invit sa te muti intre ei sau sa infiezi un pui de rrom. Mai mult, sper sa fii etichetat si tu cand te duce viata prin tari straine, asa cum suntem etichetati noi dein cauza lor.
      Azi deja au drepturi mai multe ca si dumitale….asta nu vezi…domnule sau esti si tu dea lor?

      0
      0
    2. Excelent comentariu. Se vede cine e suporter adevărat. Avem o super galerie, dar dacă nu ar exista scandările triviale, atunci chiar le-am da o lecție de fair play miticilor și mai ales oltenilor din vest, că numai bănățeni nu sunt.

      0
      0
  3. UTA Arad te iubesc! Ma bucur ca stadionul a fost 100% plin. Suntem unici în România dragi suporteri, suntem occidentali, suntem civilizați. Puteam avea un stadion de minim 20.000 de locuri și cu siguranță îl aveam plin.

    0
    0
  4. Aseara am vazut nu doar un meci frumos am vazut dorinta ,spirit de invingatori ,mentalitate puternica ,dorința de a arata lumii întregi ce insemna sa UTA si aici nu ma refer doar la echipa ma refer si la toti acei suporteri ce au pasit pe Templul Baronului.Dar sa stiti ca si noi care sintem departe de iubita noastră Batrina Doamna sintem tot acolo in mijlocul vostru cu tot sufletul Haide UTA!

    0
    0
  5. @Fog. Stați liniștit, dle „Ceață”, merg – și încă de multi ani – și la Opera (când ajung în orașe care au o asemenea instituție cultural-artistica). După cum vă exprimați in spațiu public, se pare, în schimb, că dvs. nu prea sunteți dus la școală. Regret. Ar trebui s-o faceți și dvs.

    0
    0
  6. Nu exista discriminare textele sunt aluzive si inteligente cel ca va incerca sa sanctioneze asa ceva va comite chiar el un abuz pe firele de curent stau pasari iar croncaneala o face orice cioara pardon pasare mai mare!

    0
    0
  7. Atata o lalaiti si voi ca presa din bucuresti cu 8000 de oameni , macar voi presa locala sa aveti sange in instalatie sa spuneti realitatea, ieri pe stadion au fost clar peste 11000 de oameni nu stim cum a fost posibil dar cu siguranta a fost un grad de ocupare de 95 %.

    0
    0
  8. Atmosferă unică în România. Felicitări Aradului ! Mai era un cântec pe vremuri: „Pe valea Muresului, echipă ca UTA nu-i.” Era frumos, nu stiu de ce nu se mai cântă.
    Am cuvinte de laudă și la câtiva jucători. Ubink e primul, apoi Antal, Hora, Roger,Mode.
    De ceilalti care n-au confirmat nu zic nimic. Gyuszi are acest drept să le spună ce au făcut gresit sau de ce nu se concentrează la situație de singur cu portarul.
    Dacă dădeati si golul 3, n-a lipsit mult, era ceva fenomenal. Aproape că ati fi egalat acel 3-4 de la Timisoara cu Poli. Dar si așa a fost bine. Felicitări UTA!
    Gyuszi a făcut schimbări de mare antrenor. Fiecare schimbare s-a dovedit de mare efect in teren.

    0
    0
  9. Ieri am vazut prima repriza Mioveni-Chindia, azi am vazut Arges-Craiova lu Mutu si Mititelu plus Botosani CFR Cluj, ati vazut ce apatie este in tribune si peluze. La Arad , la UTA este cu totul altceva.Mi-a placut ce a spus reprezentantul Rapidului , ca la Arad este o atmosfera ca in Anglia.Haideti sa fim tot timpul alaturi de echipa,indiferent de adversar, pentru ca tot 3 puncte sunt puse in joc.Haide UTA !

    0
    0
  10. Intrebare scurta -Unde au fost edilii Falca , Bibart, Cionca la aceest meci cu Rapid si ce au concluzionat , vis -a vis de emulatia aradenilor.
    Raspuns -Pe Falca, Bibart si Cionca li se rupe de UTA. Rusine si CLM Arad si CJA Arad
    La ce se intampla pe stadion este o rusine pentru edili la modul in care sponsorizeaza aceasta UTA
    Eu inca sper la spomsori ca IMOTRUST al lui Bercea de la Maraus, ai lui Sandu Ion de la PAB Romania si de la Valer Blidar de la Uzina de tramvaie

    0
    0
  11. BRAVO GALERIA UTA si TUTUROR SPECTATORILOR ARADENI pt. ATMOSFERA de MARE MECI UNDE NU PREA VEZI IN ROMANIA . FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button