UTA Arad

UTA și-ar putea pierde mai mult de jumătate dintre spectatori dacă rata de infectare cu COVID crește între 3 și 6 la mia de locuitori!





Epidemiologii anticipează un al patrulea val al pandemiei de COVID-19 ce va lovi Europa în lunile de toamnă și iarnă. Primele semne există deja, incidența infectărilor crescând de la o zi la alta și în România. Printre măsurile gândite de autorități se află și restricționarea spectatorilor la evenimentele sportive, însă scenariul e făcut pentru o rată de infectare între 3 și 6 la mia de locuitori. Deocamdată, în municipiul Arad rata de infectare este de 1,09 la mia de locuitori, iar dacă se va ajunge în intervalul menționat mai sus, atunci:

”Se perminte desfășurarea unor activități din anumite domenii economice, dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, doar pentru persoanele vaccinate, testate sau trecute prin boală, astfel:

– Competițiile sportive organizate în spații închise sau deschise, se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție și asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între spectatori”

Aplicată la meciurile de acasă ale UTA-ei, Hotărârea numărul 70 a Comitetul Național pentru Situații de Urgență ar însemna că este posibil ca la un moment dat doar aproximativ 3500 de fani să mai aibă acces pe arena „Francisc Neuman”. Numărul aproape coincide cu cel al abonaților, mai ales după ce clubul a redeschis, în această săptămână, campania de vânzare a abonamentelor.

Ceea ce ar putea decide autoritățile în cazul nefericit în care rata de infectare va depăși cifra de 6 la mia de locuitori rămâne de văzut, însă nu este exclus să ne întoarcem la situația din sezonul trecut când evenimentele sportive s-au desfășurat cu porțile închise. Până una alta, e greu de crezut că la meciurile de acasă cu CFR Cluj (26 septembrie) și FC U Craiova 1948 (16 octombrie), de fapt cele mai atractive rămase jucat în această toamnă la Arad, băieții lui Laszlo Balint nu vor beneficia de aportul celor 8500 de fani care au făcut Sold Out la disputele cu FCSB, CS U Craiova și Rapid.

8 comentarii

  1. E bine…e bine ca toata vara s-au lasat parangheliile (in toata tara,vezi Satu-Mare,nu numai Arad),concerte, zilele frumosului oras, etc si acum vine nota de plata:inchis tot. Parca cu cat vara se lasa mai liber, cu atat mai multe cazuri sunt toamna. Si la stadion…sa zicem ca se va lasa 50%,pai atunci nu vinzi abonamente unul langa altul ci cu distanta de un loc. Nu inghesui pe toti intr-o parte a stadionului ca alte 4000 de locuri sa ramana goale.

    0
    0
  2. Se încearcă o normalizare a vieții sociale, la provocarea uluitoare a unei conviețuiri alături de pandemie. Asta cu tot vaccinul, care ar ameliora forme grave. Următoarea speranța, imunizarea masiva pe fragilul model al mersului la servici. Izvorul relelor, defrișările masive care apropie de oraș animale sălbatice , și care își pierd microclimatul. Un banal liliac, sau o vulpe, amenință specia din vârful lanțului trofic, Omul .

    0
    0
  3. doar eu scrolez fără să citesc comentariile lui ionescu gavrilă că vad că are multe aprecieri pozitive?..

    0
    0
  4. Am tot spus si propus ca pe acest site,@sportarad,sa nu facem politica si medicina…Ce sens ar avea?Totusi nu pot sa ma abtin,voi nu vedeti ca virusul ataca doar in anumite intervale orare bine precizate si doar in anumite locatii?Inteligent acest virus,deosebit de inteligent,vulpoi rau…Nu ataca in parlament,senat,in sedintele FRF,LPF si prin comisiile respective,in biserici,etc?Nu musca nici in amicale,de genul cu sarbii…O fi selectiv sau rasist?Al naibii virus..:-))))
    Nu intru in polemici cu nimeni,nu ar avea nici un rost…M-am vaccinat,doar pentru a putea fi prezent la meciurile UTA-ei,cel putin…
    PS:ma abtin in rest…si evit in ultimul timp sageti directe….Inceperea anului scolar,imbulzaela maxima…dar s-a facut decalat,pe ore,nu din cauza virusului,ci doar ca Bibi si un preot sa semneze pe acolo,la cat mai multe scoli….Paine si circ ieftin…

    0
    0
    1. Uita-te peste tot in lume, nu te uita numai in Romania. Nu-i asa ca stii de gripa spaniola din 1918, care a afectat si mai afecteaza si acum ? Apropo, conspirationisti au existat mereu chiar mult in trecut in istorie, o data au facut pogrom impotriva evreilor pentru ca, cica, ei aruncau ceva in apa ca sa otraveasca si omoare oamenii, mai inainte de asta, au ucis vrajitorii arzandu-i pe rug, pentru ca ziceau ca ei sunt de vina ca a existat pandemia. Au mai evoluat oamenii de atunci (la minte) ? Da, dar foarte putin.

      0
      0
  5. Nu sunt de acord cu titlul si spun asta deoarece la ultimul meci au fost in jur de 9000 de spectatori,am inteles ca au fost 2400 de teste antigen,de aici rezulta ce restul spectatorilor sunt vaccinati si pe care nimeni nu-i va restrictiona indiferent de rata de incidenta ,deoarece asta ar insemna colaps total pentru procesul de vaccinare .

    0
    0
  6. Mare prost tră să fi să nu-ți dai seama că chestia asta legată de virus nu are nimic a face cu realitatea… Dacă era așa grav nu era pe prim plan salvarea elitei politice? Se mai punea problema legată de orar sau viața socială. Doar capetele goale încă mai văd acest virus ca o amenințare.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button