Rugby

Au fost în joc doar 20 de minute, după care…: CS Universitatea Arad – RC Bârlad 15-76





Returul Diviziei Naționale la Rugby a început cu un eșec dur chiar pe teren propriu pentru CS Universitatea Arad. Viceliderul campionatului, RC Bârlad, și-a demonstrat forța pe „Banatul” din Sânnicolau Mic și s-a impus cu ….15. A fost, în primul rând, o diferență foarte mare de pregătire între cele două formații, dar și de valoare, atâta timp cât trupa din Moldova beneficiază de condiții mult superioare „studenților” de pe Mureș.

Și, totuși, meciul a început bine pentru gazde, care conduceau cu 5-3 după aproape 20 de minute. Burai a fost cel care a reușit un eseu în contul arădenilor, însă vizitatorii aveau să întoarcă deja scorul până la pauză: 8-22. Pentru elevii lui Grindei a mai punctat Szucs din lovitură de pedeapsă.

Repriza secundă a fost un monolog al bârladenilor, care au oprit tabela la 15-76. Zaharescu a mai reușit o încercare pentru CSU, iar Szucs a transformat-o. „Diferența dintre cele două echipe e prea mare ca să fi putut spera la un rezultat bun azi. Am întâlnit o echipă foarte bine finanțată și, deci, concentrată pe antrenamente și jocuri, pe când noi ne întâlnim câți și cum putem. Pe burta goală nu se poate face performanță, nu mai suntem în comunism. Atât cât ne-au ținut balamalele, vreo 25-30 de minute, am jucat de la egal la egal, apoi pregătirea lor superioară a făcut diferența”, ne-a declarat Marian Grindei, antrenorul-jucător al rugbiștilor arădeni.

Roșian, Gabor, Marinca – Bradu, Pintea – Postolachi, Anton, Argintaru – Perici, Rose – Burai, Iștoc, Morcan, Țepurică – Szucs a fost primul „15” al CS Universitatea cu moldovenii, pe parcurs mai intrând pe gazon: Grindei, Popescu, Pasztor, Erdei, Zaharescu.

FOTO: Ciprian Petcuț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button