UTA Arad

Similitudini între Sepsi și UTA, echipele „roș-albe” care au un trecut și în Liga 2-a? Balint: „Putem face o analogie, dar la infrastructură și buget stau mai bine”





Două dintre cele trei grupări „roș-albe” din Liga 1 se înfruntă în meci direct duminică, în Secuime. Sepsi și UTA au și un trecut în Liga 2-a, respectiv în sezonul 2016-2017, când s-au luptat pentru promovarea directă. Veniți din Liga 3-a, covăsnenii reușeau să-i ia fața echipei arădene pe locul 2 (de pe primul loc a promovat Juventus București) și o trimiteau pentru al doilea sezon la rând la un baraj pierdut cu ACS Poli.

Așadar, Sepsi are trei sezoane în fața UTA-ei în elită, și a făcut progrese de la an la an. În această vară, a ajuns să evolueze chiar și în preliminariile Conference League, acolo unde tinde și „Bătrâna Doamnă”. Pe undeva, cele două grupări au strategii asemănătoare, contând pe mulți fotbaliști străini, bazându-se pe stadioane noi, chiar dacă cel de la Sfântu Gheorghe încă nu a fost inaugurat, dar fiind și în grațiile Guvernului maghiar. De altfel, în sportul din județele Covasna sau Harghita chiar au  fost pompați bani publici din Ungaria, pe când la Arad vorbim, deocamdată, doar despre aprecieri venite din partea premierului Viktor Orban.

Astăzi, diferența cea mai importantă este făcută de cele 8 puncte din clasament în favoarea UTA-ei, dar ca viziuni inclusiv Laszlo Balint recunoaște că sunt similitudini. „Din multe puncte de vedere se poate face o analogie între cele două echipe. Urmează să fie dat în folosință un stadion nou, frumos, de care fotbalul românesc are nevoie. Altfel, cel puțin după al doilea an de la promovarea în prima ligă, Sepsi a demonstrat că este într-o creștere continuă și că are forța să se bată cu granzii campionatului. Poate, astăzi, nu putem rivaliza cu ei în ceea ce privește dezvoltarea clubului și mă refer, în primul rând, la infrastructură și buget. Ei beneficiază de un buget mult mai mare decât al nostru, adică există clar o stabilitate, ca și la noi, de altfel, dar la o scară puțin mai mare. Oamenii care conduc proiectul respectiv dau și ei garanții, sunt convins că se vor așeza din nou pe un drum bun în ceea rezultatele. Sepsi este echipa care merită să fie în prima jumătate a clasamentului, dar am dori să ajungă puțin mai târziu, căci asta ar însemna ca noi să scoatem un rezultat pozitiv duminică”, a punctat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

După trei victorii fără gol încasat, arădenii au luat două în remiza internă cu Rapidul. „Am lucrat la toate aspectele nu doar la cele legate de faza defensivă, de faptul că am luat două goluri în etapa trecută. Nu am căutat să corectăm doar greșelile defensive, ci multe alte aspecte. Am îmbinat detaliile legate de corectarea unor situații pe care le puteam gestiona mai bine cu lucruri pe care trebuie să le folosim în strategia noastră pentru pentru meciul cu Sepsi. Una peste alta, am spus că am avut o săptămână bună, în care băieții au reacționat foarte bine la cerințele noastre. Implicarea a fost foarte bună, există încredere, plecând și de la faptul că am făcut o repriză secundă foarte bună, poate cea mai bună din acest sezon”, a adăugat Gyuszi Balint.

Delegația arădeană pleacă spre Sfântu Gheorghe mâine, după antrenamentul de dimineață. Doar Tudor Călin rămâne în infirmerie, în tim ce Baravykas (întors târziu de la echipa națională) și Batha (suspendat cu Rapidul) revin din nou la dispoziția lui Balint.

6 comentarii

  1. Am prevazut acest reviriment,datorat euforiei de promovare al Rapidului si aducerea unor elefanti…Spuneam ca niste rezultate nu tocmai pozitive,ii vor duce pe topogan..si iata….Mare doliu national prin studiouri..sa vedeti si fituicile centrale…..Tragedie mare..:-))))Sa vedeti acum scandaluri…
    Cu 3 puncte la Sepsi,am putea sta (mai) linistiti…Nici CFR-ul nu e neaparat un Bau-Bau…Sper ca nu vom trece de 3 la mie,pana atunci….MULT SUCCES baietilor nostri,atat in campionat,dar neaparat si in cupa!

    0
    0
  2. Dupa confruntarile cu UTA,a zburat Pancu de la Iasi,a zburat Teja(care oricum, pe oriunde unde a fost,nu avea haine de alt anotimp,pentru ca nu ar fi avut rost),probabil va zbura si Mihai Iosif,posibil FCU Craiova va zbura si Mutu…Asta inseamna liniste si siguranta in cadrul unui club si buna conlucrare,intelegere deplina…calmitate….toate chestiile randuite,dupa posibilitati…

    0
    0
  3. Cel mai vocal?Acelasi Albu…Un idiot notoriu,mercenar….In general,exista o anumita procesare a jucatorilor,printre care si caracter ceruit..Unde nu exista caractrer,nu exista nici altceva….Pa..drum bun….Gata rapiduletul,de maine dimineata scandal mare…..Ha,ha,ha….

    0
    0
  4. Bună ați observat un lucru NIMENI DIN DIGI NU VORBEA DE REZULTAUL GAZULUI DOAR BOCEAU SI PLINSETE, SCENARII PT rapid deci cam asta e echipa giuleștiană una mică dar umflată tare…….succes UTA NOASTRĂ

    0
    0
  5. Stabilitatea unui club de fotbal, ține în primul rând de modestia și onestitatea celor care’l alcătuiesc, care’l compun, de fapt ține de normalitate.
    Baftă UTA în drumul pe care mergi, sănătate întregului colectiv, haide UTA !

    0
    0
  6. Am o presimtire, dar sper sa nu se confirme.In returul campionatului trecut , cand Sepsi erau calificati deja in play-off, in seara de Inviere a Sfintelor Pasti Catolic, a fost UTA-Sepsi 2-0, un rezultat minunat pentru UTA, care nu prea castiga acasa.Dupa aceea impreuna in seara de Inviere s-a petrecut cu delegatia Sepsi.Lucru normal in conditiile in care ambele echipe aveau multi componenti de confesiune catolica.Sper ca totul sa se desfasoare pe teren iar UTA sa vina acasa macar cu un punct, mai ales ca va fi insotita de catre un grup consistent de fani.Haide UTA.Hai ARADUL !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button