Alte sporturi

Arădeanul Marius Copil a fost eroul României în victoria din Cupa Davis contra Portugaliei!



România a învins Portugalia cu 3-1 la Cluj-Napoca, în Grupa Mondială I din Cup Davis. „Tricolorii” merg astfel la barajul pentru accederea la turneul final al Cupei Davis! Arădeanul Marius Copil a fost eroul României, după ce a câștigat ambele puncte la simplu, dar și meciul de dublu, alături de Horia Tecău.

Duelul cu lusitanii s-a reluat în Sala „Horia Demian” din Cluj de la scorul de 1-1 cu meciul de dublu.  Veteranii Horia Tecău și Marius Copil nu au dezamăgit și s-au impus fără emoții: 6-4, 6-3, cu Joao Sousa și Nuno Borges.

După victoria de la dublu, Copil a adus punctul decisiv calificării. Câștigător și sâmbătă, la simplu, Marius Copil a câștigat în fața lui Sousa, scor 6-3, 2-6, 6-4. „Tunarul din Carpați” a început bine meciul și a câștigat primul set, dar a fost depășit clar de Sousa în partea a doua, când a cedat de două ori pe propriul serviciu. Însă, în decisiv, Copil a făcut mai bine față presiunii. A făcut un break la 3-3, decisiv pentru victorie și pentru calificare.

Singurul punct al portughezilor a fost adjudecat de Joao Sousa, după 6-3, 7-5 cu Filip Jianu, chiar în primul duel al întâlnirii.

Mâine se va actualiza clasamentul Cupei Davis, iar pe baza acestuia se va stabili ce urmează pentru România. Dacă în clasamentul echipelor care au câștigat în acest weekend România se află între primele 8, atunci va merge în play-off-ul Cupei Davis. Dacă va câștiga play-off-ul, care presupune o singură întâlnire, România ajunge la turneul final al Cupei Davis. În a doua variantă, dacă România nu se află în primele 8 în clasamentul care va fi anunțat luni de organizatori, atunci „tricolorii” vor mai avea o întâlnire de disputat, într-o fază preliminară a play-off-ului.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button