Fotbal judetean

Și-au bătut vecinii pentru a urca pe locul 2: CS Socodor – Șoimii Șimand 2-1



Contra Păulișului, Șimandul a spart gheața cu un punct tocmai înainte de meciul orgoliilor cu vecinii din Socodor, însă asta nu i-a ferit de o înfrângere. E adevărat, a fost un eșec la limită (1-2), discutabil în urma unor decizii la limită ale „centralului” Bîtea. Până la urmă, „morala fabulei” pentru Socodor este ocuparea locului 2 în clasament după 5 runde.

Fără Țoca, care a avut ceva probleme de ordin personal, Tibi Darasz l-a trimis pe Teodor Turcuș în centrul defensivei și chiar fotbalistul crescut de UTA a avut pe conștiință golul de 0-1. Era minutul 43, când Gheorghieș a pivotat pe lângă Turcuș, a pasat în fața porții de unde Ioan Rus a îndeplinit formalitatea. Până atunci, Pirtea și Copil avuseseră două situații bune, dar cei care aveau avantaj pe tabelă au fost oaspeții. Doar că bucuria nu s-a simțit în vestiar, la pauză, căci Laurențiu Olariu e egalat la ultima fază a primei reprize, cu capul, după centrarea lui Pirtea.

Gazdelor nu le-a luat prea mult timp în repriza secundă să treacă în avantaj, dar au făcut-o dintr-un penalty la care Bîtea a considerat că Matiș l-a faultat pe Pirtea după ce scăpase mingea din mână. Cel care a făcut 2-1 din penalty a fost Dumitru Copil, aflat la a 5-a reușită la noua sa formație. Și șimăndanii a solicitat un penalty la Ghergheș, care ar fi atins balonul cu mâna la o alunecare făcută în propriul careu, dar fără succes. Juniorul Cană a ratat desprinderea pentru Socodor în două rânduri, dar și Paul Varga a irosit o ocazie importantă cu 10 minute înainte de final, când a finalizat greșit, cu exteriorul, o fază la care trebuia să pună latul. Gheorghieș a mai avut și el un șut bun din unghi, dar Sîrb a respins cu piciorul.

Socodorul e, așadar, a doua forță a campionatului după liderul incontestabil, ACB Ineu. „Ne bucurăm de puncte, dar nu și de joc. Trebuie să recunoaștem că am evoluat puțin sub așteptări, mă așteptam să arătăm mai bine în fața unui adversar abordabil. Chiar și așa, eu zic că am meritat să câștigăm, o victorie fără glorie, însă. Absența lui Țoca ne-a dat puțin peste cap, am improvizat în centrul defensivei cu Turcuș, apoi cu Copil și am riscat puțin. La Vladimirescu va trebui să jucăm mult mai bine dacă vrem să ne întoarcem cu puncte”, spune Tiberiu Darasz, antrenorul viceliderului.

Chiar dacă înregistrează o creștere în joc, Șimandul bifează a patra înfrângere stagională și rămâne ultima. „Am jucat bine, ar fi trebuit să scoatem ceva din acest meci…dacă eram lăsați. Nu vreau eu să comentez prea mult pe seama unor faze dubioase, spun doar că arbitrul Bîtea a stricat puțin meciul. Nici măcar nu puteam discuta omenește cu dânsul, nici noi, dar nici gazdele, că imediat ne amenința cu cartonașe. Asta e, păcat de rezultat, cred că am fi meritat cel puțin un rezultat de egalitate. Oricum, încrederea mea în băieți e aceeași, sunt sigur că o să ne revenim și vom termina pe un loc bun turul de campionat”, spune Jany Ruska, antrenorul jucăor al „șoimilor”.

Formații:

Socodor: Sîrb – Miclea (Orădan 63), Gherheș, Turcuș, L. Olariu – Dema, Buzgău (Flueraș 85) – D. Copil, Pirtea, Bibarț (Berar 85) – M. Faur (Cană 46)

Șimand: Matiș – Dochița, I. Ruska, Cl. Ujoc – Sechel, C. Morariu, R. Varga (Dobra 69, Cătană 72), P. Varga – Roza –  Gheorghieș, I. Rus.

Arbitri: Radu Bîtea – Lucian Berariu, Remus Naghi









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button