Fotbal judetean

Acces la podium pentru VI-FE, „roș-negrii” – de nerecunoscut: Victoria Felnac – Unirea Sântana 4-1



Ceea ce putea fi un derby al etapei cu numărul 5 în Liga a IV-a a fost, de fapt, un meci într-un singur sens, spre buturile echipei oaspete. Victoria Felnac a avut o seară liniștită cu Unirea Sântana, pe care a învins-o fără a forța prea mult, permițându-și chiar să rateze ocazii importante în ambele reprize.

Radu George a început partida cu trei fundași centrali, unul dintre aceștia fiind Ionuț Ianc, aflat la debutul în tricoul „roșu-negru”, după o perioadă în care s-a tratat la genunchi. Doar că VI-FE nu a avut probleme să-și impună jocul, să atace încă din start și să deschidă tabela încă din minutul 16. Dancă a pătruns pe dreapta, a pasat în fața porții, de unde Puie a trimis în plasă.

Deși au mai fost și alte situații de poartă, tabela s-a mai modificat doar după pauză. La rampă a ieșit Robert Drîglă, care avea să liniștească apele cu două execuții de excepție. Mai întâi, fostul mijlocaș al celor de la Progresul Pecica a pătruns din stânga în interior și a marcat cu un șut plasat de la 18 metri. Până ca Drîglă să facă 3-0 (min. 78), printr-un „șiret” curat dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, Băd a avut două situații imense, reluând în portar din apropiere.

Practic, la una dintre foarte puținele ocazii în care au ajuns în careul lui Rusu, cei de la Sântana au obținut un penalty, la hențul comis de Mocan. S. Berar a marcat de la punctul cu var, dar un minut mai târziu (87) diferența de trei goluri era refăcută de Ghergar. Fostul atacant al Zăbraniului a scăpat în stânga, și-a făcut mingea în centru și a găsit și el colțul lung al porții lui Csurka.

Cele 9 puncte și cel mai bun golaveraj din campionat (+10) îi permite lui VI-FE să urce pe poziția a treia în clasament, peste Glogovăț, echipa la care a cedat în runda trecută. „Sincer, mă așteptam la o replică mai bună din partea celor de la Sântana. Știam că vin după două înfrângeri la rând și asta ar fi trebuit să-i facă mai periculoși, dar nu ne-au surprins cu absolut nimic. E și meritul nostru, al băieților, de fapt, că și-au făcut meciul ușor, deși la ce ratări am avut la 2-0 mi-era teamă să nu fim întorși. Nu s-a întâmplat asta, am mai marcat de două ori și am demonstrat că atunci când suntem conectați la meci și responsabili suntem greu de contracarat. Dacă vom găsi o constanță în abordarea fiecarei partide putem obține satisfacții și mai mari, căci ca și lot stăm bine spre foarte bine”, afirmă Lucian Ciba, antrenorul „roș-albilor” de pe Mureș.

Sântana pare să fi intrat într-o pasă neagră, e chemată să iasă etapa viitoare cu CS Beliu. „Trebuie să recunoaștem că am jucat slab, nu am legat aproape nimic și le-am permis adversarilor să cam vină peste noi tot meciul. Rareori am trecut și mijlocul terenului, câr despre ocazii nu a putut fi vorba. Trebuie să ne revenim cumva, căci așa cum arătăm acum nu știu pe cine putem bate. Personal, sunt mai bine din punct de vedere medical, dar nu 100% vindecat la genunchi. Voi continua terapia cu Bogdan Roșuț, dar vreau ca între timp să-mi ajut echipa, căci avem treabă multă și de recuperat niște puncte”, a spus Ionuț Ianc, fundașul de 21 de ani al Unirii, coleg de generație cu Man, Petre sau Oaidă la Atletico.

Formații:

Felnac: Rusu – Mocan, Șiclovan, Istin, D. Morariu – Dancă, Tomuț, S. Măgulean (Băd 58), Drîgla – Puie (Ghergar 69), Pasăre. Antrenor: Lucian Ciba

Sântana: Csurka – Politic (Popa 37), Ianc, Cernat – Savin (Toader 67), Bodea, Olteanu (Micici 37), A. Pașca (Kozma 67), Peia (Paven 37) – Martin – S. Berar. Antrenor: Radu George

Arbitri: Ionel Deac – Flavius Dreghici, Zoltan Nagy

Observator: Daniel Scridon









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button