Stranieri aradeni

Hidișan luptă, e optimist: „Eu voi fi bine! Mă voi face bine!”, dar are nevoie de ajutorul nostru!



Vestea că Florin Hidișan, fostul mijlocaș al celor de la UTA, Pandurii Târgu Jiu sau U. Cluj, a fost diagnosticat cu o formă gravă de cancer la stomac, la doar 39 de ani, a căzut ca o ghilotină pentru lumea fotbalului românesc. În special foștii săi colegi, dar și fanii s-au mobilizat cât au putut de repede și au inițiat diferite acțiuni pentru strângerea de fonduri menite să-l ajute pe „Hidi” să lupte.

Iar fotbalistul chiar se bate zi de zi, oră de oră, pentru viața sa, fiind mai optimist decât medicii care i-au dat cu înfrigurare vestea în preajma Sărbătorilor de Paști. Hidișan crede cu adevărat în posibilitatea de a învinge crunta boală, avându-L aproape pe Dumnezeu și familia ce luptă alături de el. Ajutorul financiar e și el foarte important, crucial, dar fără mentalitatea de învingător a „Piticului”, dobândită în iarbă, nu și-ar atinge ținta.

O echipă de jurnaliști de la Gazeta Sporturilor l-a vizitat acasă pe fostul utist acasă, lângă Câmpia Turzii, iar dialogul îți stârnește o paletă largă de sentimente.

„Uite, acum câteva zile, după multă vreme, am mâncat niște înghețată, am putut să beau și cola. Pfff, ce fericit am fost, mi-au dat lacrimile …”, le-a spus fostul fotbalist jurnaliștilor de la GSP.ro, care-l descriu astfel: „Poartă pe cap un fes, mâinile îi sunt brăzdate de riduri adânci, picioarele-s umflate. Doar câteva din efectele chimioterapiei”.

Fostul „decar” le-a explicat ziariștilor cum a fost când a primit diagnosticul: „Doamna doctor plângea, n-avea putere să-mi spună diagnosticul. Până la urmă, s-a adunat și mi-a zis că am o tumoră malignă în stomac și situația e destul de gravă. Apoi, 10 medici se uitau toți la mine și mă priveau trist. Știau gravitatea diagnosticului. Am încercat să-i liniștesc și le-am zis: «Eu voi fi bine! Mă voi face bine!». Nu le venea să creadă, toți erau cu lacrimi în ochi și cu capetele plecate. Un medic cunoaște gravitatea bolii. Dar mai presus de medicină, eu, ca om, simt că voi fi bine. Și voi fi bine!”.

Un set recent de analize a fost trimis la clinici din Viena și Milano, de unde se așteaptă un semn, o hartă a viitorilor pași pentru salvarea fostului fotbalist. Planul medicilor e să-i programeze o operație în străinătate, pentru extirparea tumorii.

Costurile se preconizează a fi însă foarte ridicate, de ordinul zecilor de mii de euro. De aceea, Hidișan are nevoie de orice sprijin financiar! Donează și tu online, pe GSP.ro, pentru că oricât de mici ar părea, sumele acestea vor însemna enorm pentru Florin Hidișan.

Materialul complet al colegilor de la Gazeta Sporturilor, respectiv modalitatea în care puteți să-l ajutați pe fostul fotbalist al „Bătrânei Doamne” îl puteți citi aici: https://www.gsp.ro/gsp-ro/gsp-special/florin-hidisan-cancer-cum-il-poti-ajuta-642165.html









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button