UTA Arad

Balauru știe de ce UTA poate evita „capcana” Filiași din 16-imile Cupei României: „S-a demonstrat că avem un lot complet și o bancă mult mai puternică”





Dragoș Balauru (31 de ani) are mari șanse să apere buturile UTA-ei pentru prima oară în acest sezon. Joi, arădenii debutează în noul sezon al Cupei României cu o deplasare pe terenul lui ACSO Filiași, ocupanta locului 5 în Seria a 6-a a Ligii a III-a, iar Laszlo Balint a recunoscut că va trimite pe teren jucătorii care au evoluat mai puțin în acest sezon.

Experimentatul goal-keeper e pregătit să joace și, alături de colegii săi, să evite o surpriză neplăcută. „Tot timpul au fost capcane aceste meciuri, <<surprize de Cupă>> le numesc eu. Multe echipe favorite aleg să nu joace cu majoritatea titularilor, preferă să odihnească niște jucători, iar de aici pot apărea surprizele. Întâlnești echipe motivate, jucători care vor să arate ceva, meciul fiind televizat, iar de aici se nasc și suprizele. Dar, anul acesta s-a demonstrat că avem un lot complet și o bancă mult mai puternică. S-a demonstrat acest lucru când jucătorii de pe bancă au intrat foarte bine şi au schimbat rezultate. Am încredere în colegii mei și în mine, întâlnim o echipă de Liga a III-a, pe care, cu tot respectul, trebuie să o batem”, spune Balauru, care s-a achitat bine de sarcini în sezonul trecut, ori de câte ori s-a apelat la serviciile sale. Printre altele, în play-out, a și apărat un penalty pe terenul celor de la Dinamo, de unde UTA a plecat cu toate cele trei puncte.

După nouă etape în care a avut un program foarte dificil, UTA ocupă locul 4 în Liga 1. „Nu cred că am mai fost atât de sus în clasamentul din Liga 1, am fost sus în Cupă, dar în campionat nu. „Așa-zisul nostru secret este munca. De fapt nu este nici un secret, sunt lucruri normale, lucruri care se fac corect la o echipă. Iar când respecți aceste lucruri în fotbal și le faci cum trebuie, ajungi să te bați acolo sus” , susține Dragoș Balauru.

Efectele valului 4 al pandemiei încep să își facă deja efectul în fotbalul românesc. Incidența în municipiul Arad a crescut astăzi peste 2 la mie, iar numărul maxim de spectatori pentru meciul cu CFR a scăzut la 50% din capacitatea Arenei „Francisc Neuman”. „După cum s-a văzut, în meciurile de acasă, făcând o comparație cu anul trecut, suporterii ne-au ajutat și chiar ne-au dat acea forță de care aveam nevoie. Și la 50% ne simțim destul de bine, este un stadion gălăgios cu suporteri care cântă și ne susțin tot timpul”, mai e de părere portarul arădenilor.

Duminică, campioana României sosește la Arad, unde s-a impus în sezonul trecut cu 1-0, în poartă aflându-se chiar Dragoș Balauru: „Noi jucăm orice meci la victorie, nu contează cine vine aici sau unde jucăm. Trebuie să jucăm la victorie, chiar dacă vine CFR-ul. Nu știu dacă este vorba neapărat de o revanșă, ne interesează doar cele trei puncte”

În stagiunea precedentă, Balauru a evoluat în 8 partide pentru UTA în toate competițiile, în care a încasat 6 goluri. Goalkeeperul sosit de la Gloria Buzău are deja în palmares o Cupă a României, în tricoul celor de la Voluntari, cu care a câștigat și Supercupa în același an – 2017.

 

2 comentarii

  1. Filiași, cu populația cât trei blocuri și doua străzi din Arad, așteaptă cu sufletul la gura, una din variantele UTA. Pentru ca nu va fi cea mai buna formula, dar nici cea mai rea. Sărbătoarea localnicilor nu va fi umbrita, nici la un rezultat nefavorabil, și bucuroși de oaspeți, au refuzat chiar deplasarea la Arad. Posibilitățile financiare, jucători străini, tehnicieni PRO, măresc ecartul între ligile 1-3. În lipsa de interes, concentrare, Cupa mai oferă și surprize. În cazul Filiași – UTA , expuneri motivaționale diferite. UTA, cu gândul la CFR, iar Filiasul cu.,, Bucură-te și trăiește clipa. Se deschid pentru UTA, șanse de Cupa, dar nu trebuie uitat ca obiectivul nedeclarat, Play-off. La un moment dat va trebui sa opteze. Apare problema cu doi iepuri. Acum nu este exclus ca dintr-un foc, sa nimerești … 3 !! Pentru care uram multa BAFTA !!

    0
    0
  2. Balauru,a dat opinca pe pantof,fara a dori vreo jignire,deci si-a asumat situatia de fi rezerva,pe principiul ca „merg la un club serios,ajut cel putin cu experienta cumulata”,macar ca este un portar foarte bun,cu mare experienta…oricand viabil..Culmea,culmilor ar fi ca Aradul a lansat foarte multi portari locali sau bazati in Arad…Iorgulescu,Jivan,Duckadam,Crisan,Lovasz,Hutan,Tapos,Szabo,Sinescu,sa-l ierte Dumnezeu,prieten bun,om bun,RIP,chiar si Gornea,sa se odihneasca si el in pace….Nici cu Balgradean,Puffy,nu mi-ar fi rusine,sa-l amintesc…Unde sunt?Unde este scoala aradeana de portari?Ar mai fi….multi….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button