UTA Arad

Filiașul speră să producă surpriza împotriva UTA-ei, echipă pe care și-a dorit-o ca adversar în Cupă! Găman: „Trebuie să fim în cea mai bună zi a noastră!”



La prima vedere, UTA a avut parte de împerechere favorabilă în faza 16-imilor Cupei României. Arădenii dau piept cu ACSO Filiași, formație de Liga 3-a și asta în timp ce sunt prim-divizionare care se înfruntă între ele sau pe traseu puteau apărea și formații cu pretenții de promovare di Liga 2-a.

Doljenii au și ei planuri importante în eșalonul terț, cumva în continuarea celor din sezonul trecut, când au ratat prezența în al doilea baraj de promovare în anticamera Ligii 1.  Filiașul cedat încă din primul tur, pierzând cu 0-5 la general în fața celor de la Corona Brașov, echipă  care – de altfel – a și urcat în divizia a doua. În ciuda acestui eșec, conducerea grupării oltene a decis să meargă tot pe mâna antrenorului Mario Găman, adus la echipă în vara lui 2020, de la Gilortul Târgu Cârbunești (Liga a 4-a).

Vor să se ridice la nivelul UTA-ei și să: „Arătăm că și în Liga 3-a se joacă un fotbal bun”

Interesant este că „principalul” celor de la Filiași are și o experiență internațională, el fiind unul dintre „secunzii” lui Victor Pițurcă, la Al Ittihad (Arabia Saudită). Primul obiectiv stagional al lui Găman este calificarea echipei în play-off. „E clar că ne dorim să fim pe locuile 1-4, iar campionatul l-am început binișor. Avem 6 puncte din 12 posibile, iar duminică jucăm la Slatina, una dintre contracandidatele noastre la primele poziții. Dar, vă dați seama, o să abordăm meciul cu UTA cu tot ceea ce avem mai bun, deoarece vom încerca să ne apropiem sau, de ce nu, să ne ridicăm la nivelul adversarului nostru. Vrem să arătăm că și în Liga 3-a se joacă un fotbal bun și vom face tot posibilul să contribuim la spectacolul fotbalistic pe care îl așteaptă fanii noștri. Asta ne-am dorit de la bun început, să le oferim iubitorilor de fotbal din Filiași șansa de a vedea pe viu o echipă de Liga 1”, spune Mario Găman.

„UTA are prima șansă indiferent cu cine va juca”

Mai mult, tehnicianul susține că așteptările pentru faza 16-imilor au fost întru totul confirmate. „Asta ne și doream, să jucăm cu o echipă de tradiție din fotbalul românesc, cu suporteri. Acum nu știm dacă UTA va avea galerie la meci, teoretic putem găzdui două mii de spectatori, în limita procentului de 75% din capacitatea totală a noii noastre arene. UTA e una dintre cele mai în formă echipe din Liga 1, evident că pleacă cu prima șansă, indiferent cu cine va juca, titulari sau fotbaliști care au evoluat mai puțin în campionat. Dar, Cupa e competiție a surprizelor, nu văd de ce nu am mai putea produce una, după eliminarea celor de la Viitorul Tâgu Jiu, cu toate că, bineînțeles, diferența dintre cele două formații, e destul de mare în favoarea arădenilor.  Am înțeles că și ei vor să meargă cât mai departe în Cupă, deci e nevoie să fim în cea mai bună zi a noastră ca să putem produce surpriza”, mai afirmă Găman.

Acesta susține că nu are probleme de lot pentru disputa de joi și că va apela la cât mai mulți fotbaliști cu experiență, atâta timp cât regulamentul îi permite să utilizeze doar un jucător Under 21, ca la Liga 1. 0-3 la Dăești, 4-0 cu Vedița Colonești, 2-1 la Craiova, cu „satelitul” lui CS U și 0-1, acasă, cu Horezu, sunt rezultatele obținute de cei de la Filiași în debutul ediției 2021-2022 a Ligii a 3-a (seria a 6-a). Golgheterul echipei este fundașul Ionuț Tătaru, cu două reușite. În Cupă, CSO Filiași a trecut cu 3-0 de CS Cârcea, 11-10 (la penalty-uri) cu Vedița Colonești și, surpriză, 3-2 cu Viitorul Pandurii. În acest ultim meci, Alexandru Fotescu (min. 48), Cosmin Calu (min. 79) și Eduard Dina (min. 90) au anulat reușitele din prima parte ale lui Dodoi (24) și Vulpe (28).









9 comentarii

  1. Ca sa mai treacă din timp pana la joc, ne aducem aminte de Filiași ca și nod de cale ferata , rămas inmemoria afectiva a iubitorului de călătorie pe drumul de fier. Viteza mai mare, întârzieri de 3 minute și confort la vagoane. Adevărat, CL. III, cu bănci de lemn, dar ordonate și curate, dar și CL. I cu fotolii pe arcuri, plusat și mileuri albe, croșetat, în dreptul capului. Pai altfel la fotbal ce sa zici de Filiași ??

    0
    0
  2. Nu e simplu,sa nu desconsideram adversarul,sub nici o forma,ei nu au ce pierde,ba dimpotriva,vor sa muste….Grija mare la abordarea subiectului…Nu pentru ca am emotii neaparate,dar nu avem banca,lot pentru aceste competitii paralele,deodata,ambele….ca sa fim sinceri cu noi insine…
    Totusi,sansa unora,sa dovedeasca o doleanta clara de a fi titulari….Cam stim unde e mare nevoie de un surplus…Atacul,marcatorii…nu la intamplare,la ghici,la noroc,pe suferinta….

    0
    0
  3. Am niste chestii ciudate asupra lui Miculescu,am niste simturi dubioase,ca e deja deturnat si nu se mai poate avea incredere in el…Am aceasta senzatie dubioasa….Sper ca sa ma insel total….dar ceva pute rau cu el,ceva nu se leaga in ansamblu…prea e lovit mereu in aripa…pe cand nu te astepti…..Joaca si presteaza doar cand vrea….se pare…Dubios!Foarte dubios….

    0
    0
    1. Giro ai dovezi ori vorbești doar sa te afli în treaba? Am impresia ca ai cap doar ca sa nu îți ploua în gât.

      0
      0
  4. GIRO !!! Oare unde ar fi deturnat Miculescu ? Eu zic sa nu mai gandesti negativ asupra acestui baiat pt. ca, se stie , baiatul a avut niste probleme de sanatate si nu se prea cade sa te iei de el criticandu-l pe nedrept.

    0
    0
    1. Nu Nelule,nu il critic..departe de mine gandul acesta,ba din contra,m-am bucurat enorm pentru revirimentul sau,doar ca deja prea multe lucruri nu se prea leaga…Logica….
      Hai sa recapitulam putin…Nu incepuse bine pandemia,David merge la Felix si este direct internat Covid…cu toate ca s-au prelucrat aceste chestii,in cadrul clubului,la toate nivelele…A ascultat???A inteles ceva?Ba din contra,i-a bagat pe toti in izolare…
      Ce a inteles?Exista un cadru organizat,bine desfasurat,program,mese,antrenamente,nu este nimic lasat la intamplare…Si ce face din nou Miculescu?Cica cineaza in oras…Pai si daca un simplu fast-food ar fi mancat,pe undeva,de pofta,nu facea toxi-infectie alimentara….Si asta inaintea unei deplasari importante,de fapt ca si oricare meci….Ori este inconstient,imatur in gandire,ori?????Ce sa intelegem???
      Vrem sa stim,sincer,unde a cinat,macar ca sa nu mancam si noi pe acolo…Ai inteles ideea mea?Nu e rautate ci multe intrebari….

      0
      0
    2. Unde sa fie deturnat Miculescu???De urmarit….Daca il vinde UTA pe bani frumosi,nici un regret….Doamne ajuta,dar daca nu???

      0
      0
  5. Da GIRO, daca este vandut pe o suma frumusica, da se merita. In legatura cu meciul de la Filiasi, sper ca, UTA.noastra sa nu aiba probleme chiar si cu echipa2a si sa se califice fara probleme. FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button