Fotbal feminin

Prea timide pe terenul vicecampioanei: Heniu Prundu Bârgăului – AC Piroș Security 2-0





AC Piroș Security nu au putut răsturna calculele hârtei la Prundu Bârgăului, pe terenul echipei care i-a „furat” argintul național pe finalul sezonului trecut. Acum diferența de valoare și efectiv este și mai mare în favoarea bistrițencelor, care s-au impus fără mari probleme, în cadrul etapei a 4-a Ligii I feminin.

Și, totuși, „leoaicele” puteau marca primele după numai 9 minute de joc. La o minge în adâncime, fundașii gazdelor s-au dat cap în cap, mingea a ajuns la Olariu în 13 metri, dar aceasta a trimis peste poartă. Ocazia celor de la Piroș s-a răzbunat 7 minute mai târziu, când Deca a prins un șut cu efect de la marginea careului, care a surprins-o puțin ieșită pe Sheata.

Mai bine pregătite din punct de vedere fizic, dar și mai omogene, fetele de la Heniu a deținut controlul partidei jucând în majoritatea timpului cu apărătorii la mijlocul terenului. Doar egipteanca Sawa a mai ținut de minge pentru oaspete, dar câteodată chiar prea mult, însă a fost evidentă dificultatea arădencelor de a construi în fața unei echipe solide în toate compartimentele. Până la pauză, Laiu a mai avut un șut bun ce a șters transversala, însă golul doi doar a fost amânat pentru debutul actului secund.

Mai precis, în minutul 50, Boroș a prins și ea o execuție frumoasă de la 20 de metri și Sheata a plonjat degeaba. La mijlocul reprizei secunde, Crețoiu a ratat incredibil cu toată poarta în față după pasa fostei „leoaice”, Larisa Sârbovan. Apoi, partida curs fără probleme în favoarea bistrițencelor, care nu au riscat absolut nimic în apărare.

„Am început bine meciul, am avut și o ocazie mare, după care am încercat să limităm, cumva, daunele. Este evident faptul că nu avem un lot care să ne permită să se bată de la egal la egal cu unele echipe din Liga 1, iar Heniu Prundu Bârgăului este una dintre acestea. Am suferit destul de mult pe faza de nonposesie, dar cu toate astea am rezistat binișor. E clar că ne lipsesc nu doar unul, ci doi fundași centrali, altfel Șuveț și Ion ar fi mult mai utile în alte zone ale terenului. E clar că suntem în proces de reconstrucție a echipei, vom încerca să le batem măcar pe formațiile de nivelul nostru și să nu avem probleme la retrogradare”, spune Dan Cuedan, antrenorul celor de la Piroș Security.

Săptămâna viitoare, arădencele revin pe teren propriu cu un meci în fața lui AFC Fair Play Joc Cinstit, formație ce are maximum de puncte după patru runde, în timp ce Heniu vine în Vest pentru jocul cu Poli Timișoara.

Formații:

Heniu: Panova – Ștef (82 Purcil), Corduneanu, Stanciu, Ciontoș – Ambruș, Deca – Merlan (62 Sârbovan), Laiu (72 Ristache), Boroș (82 Mateș) – Crețoiu.

AC Piroș Security: Sheata – Cauni, Șuveț, A. Ion, Tomescu – Prunar (89 Jardea), Bozian (60 Czavar), Vanu, Kugler – Salwa – Olariu.

Arbitri: Cătălin Flonta – Alin Revnic, Paul Pojar (toți din Cluj)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button