Rugby

1400 de kilometri pentru…24 de minute pentru rugbiștii arădeni: CSM Galați – CS Universitatea 42-0





Rugby-ul arădean se înfundă încet, dar sigur. După eșecul dur de pe teren propriu, 15-76, cu RC Bârlad, CS Universitatea a încasat 42 de puncte în primele 24 de minute ale confruntării de la Galați, din cadrul etapei a doua a Diviziei Naționale, după care a declarat forfait. Deplasată în orașul de pe Dunăre cu doar trei jucători de linia I, formația studențească i-a pierdut pentru accidentări și, conform regulamentului, arbitrii au oprit partida.

Așadar, doar 18 jucători ai Aradului au făcut 1400 de kilometri în două zile pentru …24 de minute. o situație pe cât de neplăcută pe atât de gravă penru sportul cu balonul oval din orașul nostru. „Marea noastră problemă este deja arhicunoscută și nu interesează oricum pe nimeni. Aproape toți jucătorii noștri lucrează pentru a-și câștiga existența, dacă se deplasează prin toată țara timp de două zile pierd bani. Eu nu pot să le cer să joace rugby în situația în care nu putem să-i plătim. Și pentru mine devine deja riscant să conduc 1400 de kilometri în două zile, ba să mai și intru pe teren. Deja nu mai am nicio speranță că rugby-ul arădean va mai ieși la lumină, ar fi deja o minune dacă încheiem pe teren acest retur”, ne-a declarat Marian Grindei, antrenor, jucător și…șofer la CS Universitatea.

Grindei, Argintaru, Marinca – Pastor, Popescu – Pintea, Postolachi, Peia – Perici, Szucs – Delcea, Anton, Morcan, Novacovici – Faraoussi a fost „15-le” care a început meciul de la Galați, pe bancă mai aflându-se: Stoian, Stoleru și Popa.

Etapa viitoare, arădenii, aflați pe penultima poziție în clasament cu 10 puncte, joacă pe teren propriu (sâmbătă, de la or 11) contra celor de RC Grivița, formație de pe locul 5, cu 25 de puncte.

FOTO: Ciprian Petcuț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button