UTA Arad

Mercioiu, la câțiva centimentri să devină eroul UTA-ei chiar la debutul în Liga 1: „În cădere mă gândeam că mă voi ridica și mă voi bucura pentru gol, dar nu mă descurajez!”





Săptămână specială, plină de emoții pentru Marcel Mercioiu. Atacantul de 18 ani crescut de Academia UTA a debutat la prima echipă, primind un tricou de titular în disputa de tristă amintire de la Filiași, din 16-imile Cupei României, pentru ca duminică seară să primească primele minute și în Liga 1, în eșecul (0-1) cu CFR Cluj.

Ca arădean tot ce-ți poți dori de mic ca fotbalist este să joci pentru UTA”

Tânărul fotbalist arădean a pășit pe iarba arenei „Francisc Neuman” în minutul 88 al confruntării cu campioana CFR Cluj, înlocuindu-l pe fundașul Vukcevic. „Pe plan personal au fost zile intense speciale. Am debutat la prima echipă și aceasta a devenit cea mai mare realizare a carierei mele, de până acum. Ca arădean tot ce-ți poți dori de mic ca fotbalist este să joci pentru UTA. Părinții mi-au spus că sunt mândri de mine, prietenii m-au felicitat. Apoi, bineînțeles, cele două înfrângeri m-au întristat puțin, mai ales cea de la Filiași unde nu aveam voie să pierdem. De fapt, nici cu CFR Cluj nu trebuia să ieșim înfrânți de pe teren la cum s-a jucat meciul și la câte ocazii clare ne-am creat”, spune Mercioiu.

Vă dați seama ce ar fi însemnat pentru mine un debut în Liga 1 cu gol, chiar împotriva campionilor…”

Una dintre ocaziile UTA-ei contra campioanei i-a aparținut chiar lui în al treilea minut de prelungire. Hora a centrat din stânga, iar Marcel Mercioiu a reluat cu capul în bara din stânga lui Bălgrădean. Mingea i-a revenit lui Antal, care a tras – însă – mult peste poartă. „Am văzut când a pornit mingea spre mine și am sărit din timp pentru a-i fața adversarului. În cădere, mă gândeam că mă voi ridica și mă voi bucura alături de colegi și suporteri pentru gol, apoi am văzut mingea la Antal. Am sperat că marchează el, dar, din păcate, nu a fost să fie. Vă dați seama ce ar fi însemnat pentru mine un debut în Liga 1 cu gol, chiar împotriva campionilor de la CFR Cluj, în fața peluzei. Dar, nu mă descurajez, sunt tânăr, sunt sigur că vor veni și golurile, tot ceea ce am de făcut este să muncesc și mai mult la antrenanemte și să-l conving pe domnul antrenor că merit să mai prind minute în campionat”, mai spune atacantul care a profitat și de accidentarea croatului Dangubic, cel de-al doilea vârf senior din atacul lui Balint, după Hora.

„Am pierdut o luptă, avem de câștigat un război”

UTA are 6 zile la dispoziție să pregătească meciul de la București cu Dinamo, formație care nu a mai câștigat niciun punct în Liga 1 de pe 2 august. „Trebuie neapărat să ne recuperăm punctele etapa viitoare, căci ne dorim să rămânem sus. Am pierdut o luptă cu CFR-ul, dar avem de câștigat un război și să ne calificăm în play-off”, a concluzionat fotbalistul promovat de la juniorii UTA-ei în această vară, alături de Cristi Mihai, un mijlocaș de 17 ani care s-a aflat și el pe foaia de joc a meciului cu trupa lui Dan Petrescu.

Al șaselea debut stagional pentru UTA în Liga 1

Mercioiu e al șaselea fotbalist pe care Laszlo Balint în debutează în acest sezon în Liga 1, restul fiind „stranierii” Baravykas, Medjimorec, Batha, Ubbink și Vukcevic.  „Nu a fost un meci ușor de trăit, am sperat până la final, am avut acea mare ocazie în prelungiri, prin  Mercioiu. I-au lipsit câțiva centimetri să devină erou, chiar la primul meci în Liga 1. Dar a jucat câteva minute contra campioanei și va ține minte acest meci”, a spus la final antrenorul „roș-albilor” despre tânărul său elev.

FOTO: Ciprian Petcuț









11 comentarii

  1. Marcele, fi dedicat, muncește și crede in tine însuți, și vei ajunge acolo unde vrei. Asta îți doresc! Baftă!

    0
    0
  2. Tu esti castigul in această etapă! Doar să te concentrezi strict numai pe fotbal, să te dedici total, și rezultatele vor veni! Eu de saptamâna viitoare am să caut un tricou personalizat cu Mercioiu pe spate!

    0
    0
    1. Vali, cel mai bun comment este al tau! Ai perfecta dreptate: baiatul a fost castigul etapei. E foarte important debutul sau ca a avut loc, de aici mai departe sunt convins ca va mai primi sanse

      0
      0
  3. Va fi mai bine data viitoare. Multă baftă!

    P.S. Să micționez pe reclamele de kkt ce au invadat site-ul!

    0
    0
  4. Felicitari Marcel pentru atitudinea ta pozitiva, plina de incredere si speranta. Este foarte important ca ai fost acolo si ai lovit balonul . Data viitoare va intra in plasa. Capul sus, joci pentru UTA nu la Cucuietii din Deal . Forta UTA !!!

    0
    0
  5. ar trebui lasat hora pe banca ca ii zero barat si bagat acest pusti ce vrea sa se afirme nu vedetele astea ce fac figuratie pe teren

    0
    0
  6. Nu există suporter UTA să nu fie bucuros de acest tânăr fotbalist, Mercioiu. Parcă si numele vrea să ne transmită că va fi golgeter. M-as bucura enorm să văd înntr-un an-doi cuplul de atacanti Simon-Mercioiu. Ochii pe ei Gyuszi că-s ai noștri. Hora si Antal eu cred că ar trebui păstrati pentru ultimele 20 min. Au experiență si sunt letali când nu te aștepti. Multe puncte ne-au adus împreună cu ratări…ce să le facem? Îi iubim că sunt ai nostri. Succes la Dinamo, Victorie UTA!

    0
    0
  7. Avem juniori foarte talentati! Mercioiu are un viitor foarte bun! Balint a declarat la conferinta de dupa meci ca doreste un lot mai numeros dar nu avem buget…. dar avem juniori cu cifre foarte bune imprumutati la alte echipe ….eu sper ca ii vad din iarna la prima echipa pe Simon Petre cu un inceput de sezon foarte bun,Andrei Halos titular fundas dreapta la Crisul de 2 sezoane,Denis Salka reprofilat mijlocas defensiv are un sezon bun la Cermei,Sergiu Sabau care dupa parerea mea de amator poate ajunge mai bun decat Florin Ilie si Negoescu! Stie cineva situatia lui Denis Hrezdac? Sper la un articol din partea Sport Arad despre cum se descurca juniorii imprumutati .

    0
    0
  8. Rabdarea cu elefantii Hora si Antal,bazati,trebuie sa se incheie cumva…Uneori rabdarea se cam termina…Rateaza Hora cu poarta goala,se intampla,viteza de marsarier,interceptat..rateaza si Antal,si rad unul de altul…Rateaza Antal si Hora arboreaza acelasi raset cinic,acel ranjet idiot de parca se bucura de ratarea lui Antal…Din pacate si Miculescu devine bonom…bazat,macar ca poate foarte mult,cand nu i se urca la cap…Vine Isac,cu dorinta mare de joc,se descurca de minune pe fiecare faza,ba isi si asuma sut pe poarta…Si vine si Mercioiu tare din urma….Copil sau nu,experienta sau nu,absolut titular si incurajat la maxim, maxim….Nu contest experienta lui Hora sau Antal,dar prea subtirei,faptic….Nu ai om de careu,marcator,de oportunitate,vulpoi..Jocul perimat,pase laterale si in spate spre Iacob,nu poate functiona viabil….Nu poti juca asa,nici macar atunci cand conduci…

    0
    0
  9. Apai decât cu elefanți care abia se mișcă pe teren mai bine cu tineret ne am lămurit de hora și antal fuse fuse și se duse

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button