Rugby

Federația Română de Rugby vrea să invite Aradul în SuperLigă, dar Grindei rămâne ancorat în realitate: „Nu avem forță, mi se pare aproape imposibil!”





Federaţia Română de Rugby va organiza în luna noiembrie o întâlnire cu reprezentanţii cluburilor din SuperLigă şi Divizia Naţională (liga secundă), pentru a-i chestiona cu posibilitatea de a forma o singură competiție destinată echipelor de seniori! În prezent, în cele două eşaloane valorice din sportul cu balonul oval evoluează 16 echipe, propunerea FRR fiind de a comasa competiţiile, pentru a evita repartizarea disproporţionată.

Conform noului proiect, cele 16 echipe ar urma să fie împărţite în două grupe pe criterii regionale, urmând să se joace un tur Berger cu şapte etape. Se vor califica în play-off primele trei formaţii din fiecare grupă, jucându-se un tur şi un retur, zece etape, iar apoi semifinale şi finale. În play-out vor merge restul de zece echipe, jucându-se nouă etape, cu un tur Berger, pentru stabilirea clasamentului final. Astfel, ar dispărea la fel ca în poloul pe apă, liga secundă de rugby.

La ce preț pune pe sport, Aradul nu va da „verde” pentru o formație de rugby în elită

Doar că exact ca la polo și volei, sport în care UVVG Pro Volei avea posibilitatea să meargă în elită, Aradul nu e capabil să susțină o formație la nivel înalt. Fără un sponsor puternic în spate, așa cum, în urmă cu 15 ani, era firma Contor Zenner Arad și apoi omul de afaceri Dan Dinu, care a făcut mai apoi istorie pe malul Begăi cu Saracens, rugby-ul arădean nu are nicio șansă să facă față în noua SuperLigă. Dacă acum, „studenții” arădeni pierd la diferențe uluitoare la Năvodari, Petroșani sau Galați, ce șanse ar avea împotriva forțelor Steaua, Baia Mare sau Dinamo? Cam asta susține și Marian Grindei, omul care, având în spate Universitatea Aurel Vlaicu, se încăpățânează să țină în viață rugby-ul arădean. „Nu cred că avem forţa noi să participăm, chiar într-o grupă regională, cu echipe precum Baia Mare sau Timişoara. În primul rând, nu facem faţă financiar, pentru că am avea nevoie de un buget de 1,5 milioane de euro, dar nici sportiv. Nu ştiu ce să zic despre această iniţiativă a Federaţiei, eu personal nu sunt de acord şi nu cred că mai mult de 3-4 echipe din liga secundă fac faţă în SuperLigă. Condiţii de pregătire avem, dar ne lipsesc banii necesari să ne luptăm cu cei din prima ligă. Rămâne să discut şi cu Ovidiu Şerban, directorul clubului, dar la acest moment mi se pare aproape imposibil ca noi să jucăm acolo!”, susține Grindei, antrenor, jucător, organizator de competiții și…șofer la CS Universitatea.

Până una alta, rugbiștii arădeni au deplasare lungă, tocmai până la Suceava. Meciul de sâmbătă dimineața (ora 10), cu Bucovina, va fi abordat fără doi dintre jucătorii străni din emisfera sudică, sud-africanul Rose și neo-zeelandezul Umaga, ambii accidentați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button