UTA Arad

Utistul Batha, suspendat până la finalul lunii: Albanezul revine pe gazon în meciul cu Chindia!





Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal nu l-a judecat foarte aspru pe Idriz Batha după cartonașul roșu primit în meciul cu Dinamo. Mijlocașul UTA-ei l-a lovit cu cotul pe Gabriel Torje în finalul primei reprize a confruntării cu „câinii roșii”, iar pedeapsa este minimă, două etape de suspendare și o amendă de 3 mii de lei. „Nu m-am uitat pe video, nu știu dacă meritam sau nu cartonaș roșu, dar nu cred. Mereu joc așa și nu sunt eliminat pentru așa ceva. Mingea era în controlul meu 100%. Am deschis brațele pentru a proteja mingea, l-am atins, dar nu l-am lovit. Arbitrul nu mi-a zis nimic, doar mi-a dat roșu direct. Joc mai agresiv, dar și arbitrilor din România le place prea mult să se joace cu cartonașele”, spunea utistul la finalul disputei cu trupa lui Rednic.

Așadar, albanezul va rata disputa cu FC U Craiova 1948 de acasă, de pe 17 octombrie, dar și pe cea din runda succesivă (13), în deplasare, cu Academica Clinceni. Laszlo Balint va putea conta din nou pe „închizătorul” său în meciul cu Chindia Târgoviște, din ultimul weekend al acestei luni, de pe arena „Francisc  Neuman”.

Vă reamintim că fotbalistul transferat în această vară de la FC Tirana a mai ratat o confruntare pentru suspendare  în acest sezon de Liga 1, dar pentru cumul de „galbene”. Este vorba despre derby-ul orgoliilor cu Rapidul, meci terminat la egalitate de UTA: 2-2.

FOTO: Raed Krishan  (gsp.ro)

19 comentarii

  1. Idriz Batha,a fost nedreptatit de nesimtitii de mitici.Comisia de arbitrii si observatori (FRF si LPF) ,prezenti la meciul Dinamo-UTA,6 la numar,din care 4 din Bucuresti.Nu se poate asa ceva!!! Eu in locul conducatorilor UTA-ei faceam sesizare la FRF si le spuneam ca nu acceptam asa ceva,eventual maxim o persoana si aceea sa nu fie din staff-ul de arbiraj,eventual observator,Asa sa le ajute Dumnezeu !!!

    0
    0
  2. Gyuszi a fost fundaș, poate să îl învețe pe Batha cum se protejează mingea în România, prin desfacerea brațelor oblic-jos, înapoi și nu prin lovire la nivelul gâtului.
    E lipsit de profesionalism să știi că echipa se bazează pe tine și tu să îți lași echipa cu un om mai puțin.

    0
    0
  3. Batha e un jucător cu forță, nu joaca domnișoare pe teren. Torje e un jucător prea respectat ,dacă era altcineva in locul lui sigur lua doar galben . Nu cred că UTA ,,trebuia,, să piardă la mitici ,problema este a arbitrilor care au favoriți. Dar sa nu uitam de greșeala antrenorului ….

    0
    0
  4. Batha este preferatul meu,exponential,pe departe…dar asa nu ne ajuta ci ne incurca…Cartonasul rosu si l-a luat pe merit,sa fim sinceri cu noi insine si sa nu-i cautam scuze…A comis-o din nou…Pe cand ai avea mai mare nevoie de el,este iar suspendat….Si se cam repeta….Nu ma supar cand vad faulturi de joc,posibil neintentionate..dar cand o comiti fara sens,atunci nu mai inteleg….Recunosc si miticii ca rosul a fost cam usor acordat,in afara de Craciunescu,dar nu trebuie sa se ajunga aici…
    Dupa secunda 2,cand s-au desemnat arbitrii bucuresteni,UTA ar fi trebuit sa depuna contestatie,nu cred a Hategan ar fi desemnat la vreun meci UTA…Cu onestitate,murim frumos…
    Ne toaca arbitrii acasa,prin diverse tertipuri smecheresti,ce sa mai discutam in deplasari???Nu vrem conducatori de gen Monel,Jenel,Seche…
    Iar spun….Brosi,ma auzi???Echipe cu pretentii au cate un cocos care se arunca in cauzalitate si se lupta in spatiul virtual,sustinand clubul cu mare personalitate,hotarat…Noi tacem,dar pana cand???Cat trebuie sa tacem si sa acceptam???Pana se fac jocurile altora?
    Cand ajungi intre LUPI,trebuie sa te comporti ca atare,sa-ti asumi asta…Sa urli ca si lupii…,daca vrei sa ajungi la carnea cruda,mirosind a sange,altfel vine ursul flamand….si salutari Play-Off…

    0
    0
    1. Giro ai perfecta dreptate. Il apreciez foarte mult pe Batha pentru ambitie, daruire si devotament fata de UTA dar se pare ca datorita jocului lui mai agresiv mai mult incurca UTA in loc sa o ajute. Eu am mai scris pe sportarad ca UTA ar avea nevoie urgenta de un fost mare fotbalist sau arbitru de fotbal din Arad care sa fie un fel de portavoce care sa apara public si sa apere clubul in toata mass media , altfel ajungem iar la play off din cauza miticilor si a jocurilor lor de culise. Personajul la care ma refer ar fi putea fi foarte bine un fan inflacarat al UT-ei , chiar un avocat cu vocabular mai agresiv si mai vocal, bun cunoscator al fotbalului si cu foarte mult tupeu. L-am si propus aici pe fostul colaborator al UT-ei Marius Mitran care odata angajat sau colaborator al UT-ei sunt sigur ca i-ar pune la punct atat pe arbitri dar si pe alti smecheri din FRF sau LPF si multora dintre arbitri in- special vor avea cu totul o alta atitudine fata de UTA !!

      0
      0
      1. Eu nu doresc sa il contest pe Batha,ar fi ultimul meu gand in aceasta cauzalitate…Dar cine ii plateste iesirile sale???5 cartonase galbene si unul rosu,direct si campionatul e lung,inca….Trebuie sa i se taie din salariu,sau cum???Clubul nu poate sa-i plateasca greselile,doar pentru faptul ca el ” doar asa stie”????Ar insemna ca ca banii sai incasati,nu depind de comportament nesportiv?
        Batha este din privinta mea,un jucator exponential,dar daca ti-o da des la temelie,cu ce ma ajuta???Un joc bun,apoi suspendat cateva?Mai mult incurca decat ajuta si da peste cap toate strategiile gandite de catre Panzaru,Balint este oricum depasit de situatie demult,degeaba i se deseneaza scheme de joc,studieri,ca oricum nu le pricepe, ca fotbalul se joaca pe goluri marcate,unul in plus fata de adversar…Despre asta..altadata…Incet,incet imi dau seama despre rolul lui Panzariu ,poate ca am gresit fata de el,ca parere…El este antrenorul faptic,din iarba,cel care interactioneaza cu jucatorii…Nicidecum Balint…blazat,la rezultate negative,mut pe banca pe negative,iesit cu pieptul inainte la victorii…Ancorati si focusati, pozitive…Interesant….:-))))

        0
        0
        1. Iti aduci aminte ca in urma cu vreo 3-4 ani Braila prin jocul excelent prestat a ratat promovarea in liga I ?
          Castigau in deplasare fara probleme, acasa dadeau 3-4 goluri/meci, practicau un fotbal foarte placut privitorilor, spectaculos. Cine era antrenorul echipei brailene atunci? Alin Panzaru

          0
          0
          1. Trebuie sa recunosc ca asa este @Dan,stiu….Doar ca aici e alt nivel cerut….
            Sa nu uiti ca Braila putea promova oricand,dar initial nu au vrut,cunoscandu-si lungimea nasului,apoi gaura mare financiara,in care sunt si acum…Si noi,oricare, putem face naveta in Dubai,la o adica….dar vine clipa cand nu mai avem bani sa ne intoarcem acasa…
            Cand te intinzi mai mult decat te poate acoperi plapuma…aici se ajunge….Promovezi in Liga a 2-a,apoi esti ciuca batailor. si nu ai bani de scobitori…Acolo,mai jos,e mult mai simplu…
            Dar daca dupa atatea eforturi,noi am ajuns in sfarsit acolo unde ne este locul,parca avem alte pretentii….

            0
            0
  5. Chiar isi bat joc de noi nu e nimeni sa ia atitudine am impresia ca la uta se face jocul frf prea se sta ca mielul la taiat!macar se va contesta ?

    0
    0
  6. UTA a fost mult furata de arbitri sezonul trecut, dar nici in actual nu ma pot plinge sunt prea multe puncte toate sunt in favored miticilor escroci frf- lpf

    0
    0
  7. La Batha toată lumea e de acord ca e un zel în plus, scuzabil o etapa, doua. Creditul e consumat. La următoarea ,, ieșire „în decor se autoelimina. Fiind și la o valoare îl înlocuiești greu. Dubla pierdere. Poate fi temperat, dar ii furi din eficienta. A nu se înțelege ca îl caracterizează jocul dur, dar la noi, nici nu ajunge balonul la linia de margine bine, și se fluiera aut. Și mai e ceva. Arbitrii, chiar cei corecți, iau în colimator jucătorii problema. E dreptul lor. Asa ca Batha trebuie sa iasă din aceasta suspiciune, pana la proba contrarie, zicem poate cu subiectivism, nedreapta.

    0
    0
    1. Asta observ si eu in legatura cu autul de margine de vreo cativa ani buni. In Romania cum atinge mingea linia de aut sau uneori chiar piciorul jucatorului pe linie imediat tusierul ridica steagul. Naiba stie unde au invatat cei din Romania regula autului de la margine dar scrie negru pe alb si asta de multa vreme ca mingea se considera afara cand depaseste cu toata circumferinta ei. Va rog sa urmariti cum se ridica steagul de la margine atunci cand mingea e inca in joc.

      0
      0
      1. Nu ai observat tocmai bine….Priveste la tusieri,care nu ridica steagul inaintea deciziei centralului,sau cu foarte mici exceptii,de parca sunt marionete…Nu au sange in instalatie,fricosi in a semnaliza…
        Si aici nu ma refer doar la arbitraje UTA….

        0
        0
  8. „Somn usor”, Batha! Dacă UTA face 6 puncte din urmatoarele 2 meciuri, poti sta linistit pe bancă. UTA are nevoie de jucatori care joaca bine cu mingea domnule.
    Eu nu cred in nicio conspiratie frf impotriva noastră desi uneori ne ciupesc. Asta e mentalitatea românească. Echipa inca are lacune de ezprimare in teren. Când credem ca e pe drumul bun, dupa in meci cu CFR, joaca lamentabil, fară vlagă in următorul meci. Nu este continuitate in jocuri bune.
    Cât despre Gyuszi, orice antrenor are nevoie de cineva cu care sa se consulte. Se pare ca Pânzaru e omul potrivit. Ma bucur ca se inteleg. Nu mai trebuie zgândărit la staff.

    0
    0
  9. Domnule Giro,acum cateva saptamani,comentam exact lipsa de reactie a clubului UTA,raportata la atacurile tuturor,dupa meciul cu Craiolguta. Si in alte comentarii,vorbeam despre necesitatea unor oameni cunoscuti in fotbalul national si international,integrati in conducerea UT-ei.Pentru ca ,acum avem doar functii ocupate pe organigrama,dar fara nici o relevanta pentru destinul clubului.M-ati combatut,spunand ca e mai bine sa fim ponderati,sa nu facem mare valva la nivelul LPF si FRF.Ma bucur ca ati ajuns la aceiasi concluzie,iar strigatul dumneavoastra,ar fi binevenit,in contextul acceptarii de catre cei ce ocupa momentan niste functii,a unor critici constructive.Din pacate,unii aud doar ce este placut,restul vorbitorilor/comentatorilor,sunt dusmani.Cu toate ca acesti comentatori,in aparenta dusmanosi,stiu foarte bine,ca „serviciul (slujba) nu este cusut/a cu ata,in gulerul nimanui”…..Si atunci,avem doua variante: tacem sau comentam. Comentam….Pentru ca ,ei tac, iar noi doar presupunem ce gandesc dumnealor.De ce credeti ca vorbeam despre transparenta? Pentru ca nu exista.Si pentru ca mi-as dori o trasparenta aproape totala,iar presedintele clubului, saptamanal sa aiba o intalnire cu suporterii,sa ne spuna pe termen scurt,mediu si lung,care este viziunea lor,fiindca asteptarile suporterilor sunt mari.Si cand ti se promite ceva iar promisiunea nu este onorata,este ca si cand ai fi avut”acel ceva”si ti s-a luat.Si asta tine de comunicare.Si,intuitiv,suporterul stie,simte,pentru ca iubeste clubul.Toata stima pentru domnul Balint,ca iese din cand in cand,cu declaratii.Dar nu e treaba dumnealui.Deci:1.Transparenta 2,Comunicare 3.Responsabilitatea functiei.Despre cele trei puncte voi scrie,de cate ori voi avea ocazia(mai ales despre punctul 3),pentru ca voi comenta putin sau deloc,partea pur fotbalistica.

    0
    0
    1. @Parneava,eu nu v-am combatut absolut niciodata,posibil doar diferente de pareri,opinii….pe acest comentariu,nu am cum sa incerc sa va contrazic..va dau dreptate,partial…Nu poate fi chiar totul la transparenta,pentru ca se spune ca rufele murdare se spala in familie si anumite chestii nu trebuie sa transpire din vestiar,daca vor sa se considere o familie,la bine si la greu….Cele bune,intamplate,devin mereu publice…si asa trebuie sa fie
      Fotbalul nu este un fel de Mos Craciun,ca ceea ce ti-ai dori sa si primesti sub brad…Poti defila etape consecutive,apoi gafezi una singura si te trezesti in pivnita…
      Nu pot,din principiu de moralitate personala si nu o voi face niciodata,ca sa critic conducerea…Niciodata…Pentru ca fara nebunia frumoasa a d-lui Meszar,viziunea dansului de a se lupta cu morile de vant si sacrificiile dansului,noi,UTA noastra,o comunitate extraordinara,am fi avut soarta unor echipe de gen Corvinul,Olimpia Satu Mare,FC Bihor,FC Baia Mare si as putea enumera pana maine,echipe intrate in OUT….
      Din ce cauza nu voi critica absolut niciodata in viata mea conducerea actuala,pe domnul Meszar,in principiu???Pentru ca foarte putine persoane apropiate,cunosc faptul ca si-a girat casa de foarte multe ori,sau s-a imprumutat,pentru a plati facturi UTA…Si iata ca a adus-o acolo unde ne-am dorit…
      A fost chinuiala mare,pe la Siria,pe Motorul,arbitraje tendentioase,frustrari….Omul,cat traieste,invata si asta trebuie remarcat…
      Apropo’s…Cand spuneam,dupa brusc nou regulament,de injumatatire puncte,cand eram clar promovati,ca sa nu se mearga la TAS,ca vom pierde,vom trage ponoase de razbunare,mi-am pierdut prieteni,traba lor…Tribunalul sportiv,nici macar nu a decis inca,pe atunci si am avut parte de niste arbitraje de tot rahatul,in Play-Off si asta nu se uita….
      Da!Avem nevoie neaparata de o voce guturai,spurcata,razboinic zi si noapte disponibil,mai ales JIJI TV….Dar cine sa fie???Nu exista nici o fosta glorie a UTA-ei sa faca asta,niciodata nu am avut mahalagii,pentru ca asta presupune niste criterii nesportive,ceea ce pe noi nu ne caracterizeaza….Ramane sa ne luptam pe teren!

      0
      0
      1. Domnule Giro,in comentariul meu,vorbeam de o transparenta APROAPE TOTALA si nu de tactici de joc,sau de discutiile din vestiar,ci de viziunea conducatorilor clubului.Pentru domnul Meszar,pe care personal n-am avut placerea sa-l cunosc,am toata stima si consideratia,raportandu-ma la realizarile sportive pe care le-a avut si le are.Cu toate acestea,ma distantez profund de cei care-l numesc „parintele proiectului UTA”,pentru ca baronul Neuman,ctitorul UT-ei,s-ar rasuci in mormant.Da,probabil ca domnul Meszar are realizari personale,unele cunoscute,altele mai putin cunoscute,in fenomenul fotbalistic aradean,realizari de necontestat.Si personal n-am comentat vreodata aceste realizari.Problema este cu totul alta:domnul Meszar,a facut la un moment dat o alegere,acea de a fi numit director la DJST si in consecinta,teoretic,sufleteste,poate fi alaturi de club,dar practic,nu mai are nici o calitate oficiala.Cred ca din acest motiv,a fost adus domnul Brosovszki,ca manager general.Deci,criticile merg spre cei care sunt in acest moment la carma clubului UTA,adica cei din organigrama.Pentru ca,dansii vor fi trasi la raspundere,in cazul unor esecuri si nicidecum domnul Meszrsau sau suporterii. Cat despre faptul ca dumneavoastra nu criticati conducerea,pai tocmai ati facut-o: „Brosi ma auzi ??”,sau „noi tacem dar pana cand?”.Am citat din dumneavoastra,intelegandu-va subiectivismul,usor moderat,poate de unele interese familiare.Mai mult decat atat,cred ca toti cei din conducerea clubului,ar trebui sa fie calauziti,de urmatoarea idee: „o sa lupt toata viata,ca tu sa poti avea o alta parere,decat mine”Pentru ca progresul se naste din pareri si opinii diferite.Fara supararari si fara angoase!.Si da,avem nevoie imperioasa de un Tucudean,de un Duckadam,sau daca sunt persoane neagreate(si din cate stiu sunt),de alti formatori sportivi de opinie,CREDIBILI si neaparat CUNOSCUTI la nivel national si international,ca sa fie interfata clubului in relatia cu media. Pentru ca,pe noi,in acest moment,nu ne apara nimeni.Si da,avem nevoie imperioasa de un PATRON de club,care sa poata angaia sub contract jucatori,care sa duca clubul UTA,acolo unde ii este locul,adica spre primele locuri ale Ligii,cu perspectiva cupelor europene.Ca o fi buna,politica pasilor marunti,dar vor imbatrani tinerii suporteri,iar clubul va aduce in continuare,jucatori liberi de contract.Oricum,ultimele doua idei,chiar daca le-am formulat,le consider utopice,cel putin in urmatorii ani.Si asta pentru ca,acum poate deranjam pe plan national,dar daca cele doua idei,ar fi transpuse in practica,am deranja si pe plan local.

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button