Arhivă articole

octombrie 2021
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Descoperiți la Petroșani, Popa și Branda au dus CS Universitatea Arad și „tricolorul” pe cele mai înalte trepte ale gimnasticii aerobice europene: „Ambiție și muncă!”Recent, doi dintre cei mai buni sportivi ai CS Universitatea Aurel Vlaicu Arad au făcut performanță în culorile naționalei de gimnastică aerobică. Vlăduţ Popa (15 ani) şi Darius Branda (17 ani) sunt campioni şi medaliaţi la Campionatul European de juniori de la Pesaro, Italia. În prezenţa prof.univ.dr. Ramona Lile, rector al Universităţii Aurel Vlaicu şi a directorului clubului sportiv universitar, Ovidiu Şerban, cei doi talentaţi gimnaşti originari din Petroșani şi-au prezentat rezultatele și aspirațiile.

Lile: „Mă aşteptam la ceva rezultate, dar nicidecum la performanţe atât de bune”

Mai întâi a luat cuvântul Ramona Lile, cea care s-a arătat surprinsă de rezultatele celor doi și a clubului, în ansamblul său. „Când am decis să facem acest club sportiv mă aşteptam la ceva rezultate, dar nicidecum la performanţe atât de bune. De aceea îl felicit pe Ovidiu Şerban,  pentru priceperea şi perseverenţa lui, dar şi întregii echipe care stă în spatele acestor sportivi. Ştiu că este multă muncă şi pricepere. Felicitări copii, mă mândresc cu voi şi sper să deveniţi şi studenţi ai Universităţii noastre, nu doar sportivi”, a spus rectorul UAV.

 

Darius Branda şi Vlăduţ Popa, ajutați de prezența la Pesaro a Ramonei Haidu: „E 100% meritul dânsei”

Apoi au luat cuvântul protagoniştii. Timizi, evident mult mai în apele lor pe podiumul de concurs, Popa și Branda se declară mulțumiți de ceea ce au reușit în Italia și nu numai.  „Am luat o medalie de aur şi două de argint la Europene, a fost un concurs foarte greu, dar cu ambiţie şi multă muncă am reuşit să îmi îndeplinesc obiectivele propuse. Îmi place ce fac şi vreau ca anul viitor să ajung şi mai sus, iar pe viitor mi-ar place să devin student al Universităţii Aurel Vlaicu. Mulţumiri antrenorilor şi în special Ramonei Haidu, ne-a ajutat cu sfaturi şi încredere, este 100% meritul ei ”, a spus mezinul Vlăduţ Popa, medaliat cu aur la „europene”, în proba de aerobic dance şi de două ori cu argint, o dată cu echipa României şi apoi la trio.

Colegul său ceva mai mare ca şi vârstă şi experienţă, Darius Branda, a rezumat şi el pe scurt rezultatele dar mai ales trăirile de la Pesaro. „Am patru medalii la Europene, un aur la aerobic dance, două de argint, cu echipa şi la grup şi una de bronz, la cuplu. Concursul a fost destul de greu, au fost şi emoţii mari, dar am avut nişte colegi senzaţionali care ne-au susţinut. În plus, mai am un aur la cuplu, argint la aerobic dance şi un bronz la grup, la Cupa Mondială. Vreau să le mulţumesc antrenorilor şi directorului Ovidiu Şerban pentru sprijin şi încredere. Ramona Haidu are un merit deosebit la aceste rezultate, m-am simţit în largul meu când o ştiam alături de noi în Italia, acolo unde a fost în calitate de arbitru”, spune Branda.

Șerban: „Dacă nu veneau la noi se lăsau de sport”

Ovidiu Şerban și Ramona Haidu i-a descoperit pe cei doi gimnaşti în Valea Jiului în urmă cu aproximativ trei ani. „Dacă nu veneau la noi se lăsau de sport! Am investit în ei, ne place să lucrăm cu sportivi tineri, talentaţi şi dornici de performanţă. Ambii sunt din Petroşani, i-am luat de foarte tineri, au o şcoală foarte bună acolo, dar aveau rezultate până la nivel de juniori III, iar când mi-au spus că vor să vină la Arad nu am stat mult pe gânduri”, a spus managerul CS Universitatea despre cei doi campioni ai săi.

1,5 milioane de lei pentru șase secții și tot atâtea echipe, urmează polo, haltere și șahiștii de la Vados?

În acest an, Ovidiu Șerban se descurcă cu un buget 1,5 milioane de lei, împărțit la șase secții şi tot atâtea echipe, trei de baschet, cu noutatea de ultimă oră Valbon şi trei de rugby. Iar planurile sunt mari în continuare și vizează preluarea echipelor  de polo juvenil şi halterele de la AMEFA, dar și pe șahiștii de la Vados. „Bugetul semnat pe acest an este de doar 1 milion şi jumătate de lei, din care secţia de aerobic are un buget de doar 60.000 de lei. Ne ajută mult sala pe care o avem, am achiziţionat şi podiumul cu 26 de mii de euro, dar trebuie să identificăm încă o sală unde să îl montăm. Sporturile individuale sunt mai uşor de susţinut, dar echipele aduc punctaj mai bun. Am devenit dintr-un manager luptător, care eram în clinciuri cu toată lumea, un manager care construieşte. Nu vreau să mă mai lupt cu nimeni, am ajuns deja un club de nivel mediu în sportul românesc, poate chiar mai sus. Susţinem şase echipe. La baschet am semnat recent o înţelegere cu Valbon, prin care sportivele devin ale mele. Preiau, practic, activitatea echipelor U13 şi U16, în ideea de a avea o pepinieră pentru echipa mare, FCC UAV. Chiar Marcel Urban mi-a spus că există fete talentate, doar că ele se pierdeau, căci  între 17 şi 19 ani există o pauză. Avem discuţii cu Federaţia pentru a înfiinţa un campionat de junioare şi de le aduce pe aceste jucătoare mai aproape de seniorat. La rugby de asemenea avem trei echipe, rugby în 7 şi în 15. Ca şi o noutate, vă spun că am discutat cu cei de la AMEFA şi vrem să preluăm de acolo poloul, urmând să susţinem echipele de juniori şi halterele. Iar atunci putem spune că vom fi un club mare al ţării. Am şi zis că 2022 vreau să fie anul poloului. Mai am discuţii pentru la anul şi cu şahul, cu cei de la Vados, dar trebuie să vedem de ce buget dispunem. Avem peste 300 de sportivi profesionişti şi susţinem şase echipe, nu e deloc simplu şi uşor cu un buget atât de mic”, a mai afirmat Şerban.

1
0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.