UTA Arad

Dangubic, pregătit de un tricou de titular cu Craiova: „Orice echipă care-și schimbă antrenorul e periculoasă, dar noi vrem să reluăm seria de victorii întreruptă acum o lună”



După o lună de secetă, UTA va încerca să obțină un succes ce ar readuce-o în plină luptă pentru un loc de play-off. Duminică, la Arad, sosește nou-promovata FCU Craiova, care nu trece nici ea prin cea mai bună perioadă, având șapte meciuri la rând fără victorie. De altfel, acesta a fost și motivul pentru care Adrian Mutu a fost schimbat cu Flavius Stoican pe banca team-ului din Bănie.

„Să câștigăm din nou pentru a ne apropia de obiectivul nostru!”

Croatul Filip Dangubic și-a revenit mult mai repede decât se aștepta după accidentarea din meciul de Cupă, cu ACSO Filiași și are șanse să fie titular duminică, după ce intrase bine în jocul cu Dinamo.  „Mă simt bine din punct de vedere fizic, m-am odihnit câteva zile și glezna și-a revenit. Am jucat în amicalul de sâmbătă, m-am simțit bine, în antrenamente la fel, nu am vreo temere pentru acest meci. Știm că ne așteaptă un adversar puternic duminică, dar am avut două săptămâni să ne pregătim și vrem să reluăm seria de victorii care s-a oprit acum o lună pentru a ne apropia de obiectivul nostru, play-off-ul. UTA cea adevărată e cea din prima parte a sezonului, nu cea din ultima lună de zile, și vom arăta acest lucru până la final. Orice echipă care își schimbă antrenorul este periculoasă, pentru că jucătorii sunt mai motivați, vor să arate noului antrenor că merită să joace. Am trecut prin asta împotriva lui Dinamo în etapa trecută. Cred că trebuie să ne concentrăm pe evoluția noastră, vom avea un adversar dificil, dar nu cred că trebuie să ne fie frică”, spune atacantul „Bătrânei Doamne” sosit la Arad cu trei zile înainte de debutul sezonului.

Poate coexista atât cu Miculescu, cât și cu Wagner: „Concurența e un lucru bun”

Dangubic și Hora au fost cele două variante de atacant pe care Laszlo Balint le-a avut până acum, însă această situație se va schimba odată cu sosirea cehului Tomas Wagner. Totodată, David Miculescu arată tot mai multe veleități de atacant. „Într-adevăr, David poate evolua pe ambele posturi, atât atacant, cât și în bandă. Când el a jucat atacant și eu în spatele lui cred că am colaborat bine, avem stiluri diferite de joc, ne completăm unul pe celălalt. Dar, a arătat în primele șapte-opt meciuri că poate fi periculos și în bandă. Acum a sosit și Tomas Wagner, iar concurența este un lucru bun. Te motivează să joci mai bine, să lucrezi mai mult la antrenamente. Până la urmă, eu și Tomas suntem diferiți și cred că vom putea colabora foarte bine. El este un număr 9 clasic, eu pot juca în jurul acestui tip de atacant” , mai susține croatul din ofensiva „roș-albilor”.

Pregătit de orice sacrificiu tactic: „Pot juca în bandă, dar și ca 9 fals”

Laszlo Balint a recunoscut că va inova puțin la meciul cu FC U Craiova, referindu-se în special la pozițiile fotbaliștilor săi cu profil ofensiv. De aceea, este posibil ca Filip Dangubic să apară chiar în bandă la jocul de duminică. „Aș fi dispus, bineînțeles, să joc și în bandă, toți suntem aici pentru a ne sacrifica în folosul echipei. Cred că acesta e motivul pentru care formăm o echipă puternică, un grup bun, nu joacă fiecare pentru el, ci în folosul echipei. Suntem dispuși să jucăm în orice poziție și încercăm să o facem cât mai bine. Mie oricum îmi place să intru în combinații, să creez spații pentru ceilalți, adică să-mi ajut echipa cu ceea ce cere faza, nu doar goluri. Asta îmi place cel mai mult la fotbal, așa cred că îmi pot ajuta echipa. Acesta a fost mereu stilul meu de joc, nu l-am adoptat aici, la UTA. Eu mereu am fost mai mult un 9 fals”, a mai afirmat Dangubic.

Cu Chindia, un meci oarecare

Pe 1 noiembrie, UTA va întâlni Chindia Târgoviște pe teren propriu în cadrul etapei a 14-a din Liga 1, însă atacantul croat nu va avea vreo motivație specială împotriva fostei sale echipe: „Am văzut că va urma meciul cu Chindia peste două etape, dar pentru mine este o partidă ca oricare alta, în care ne dorim să luăm trei puncte”

Dangubic are un gol și două assist-uri în cele 10 partide jucate în tricoul UTA-ei în această ediție de Liga 1.









3 comentarii

  1. Te asteptam duminica cu gol sau, ma rog,cu doua assist-uri, Pippo,ori ca joci 9 *fals* ori 7 *adevarat*…….Grija mare,vine Tomassini Wagner din urma !!!Va asteptam pe ambii cu goluri si assist-uri la UTA.Hai UTA,hai Aradul !

    0
    0
  2. Iti urez mul succes Dangubic si sa te afli printre marcatorii golurilor in meciul cu oltenii lui Mititelu daca nu ,atunci sa dai assist-ri cat mai bune coechipierilor tai ca, ei sa inscrie. Sper sa fie foarte bine dupa meci si toata lumea fricita !!! FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0
  3. Fillipo..toti vor goluri marcate din partea ta si ma aliniez parerilor,subscriu..Eu m-as multumi cu mai putin din partea ta,totusi,ca rol fals….Pase de gol,derutarea defensivei adverse,scoaterea din joc ai celor care trebuie sa te pazeasca,deruta,de a-i duce spre lateral,facand loc si creare spatii pentru varfuri…Esti titirez…Pressing mare facut pe apararea adversa si cea mai mica greseala de pasa in spate,chiar spre portar,sa fie profitabila….
    Fillipo,nu stiu,pe la tine cum este..dar pe la noi se zice ca nu trebuie sa fii neaparat gladiator,doar sa profiti de cea mai mica greseala a adversarului…Esti acolo,oportun…Ai pasat,s-a marcat…Salutari,victima ne zambeste de sub tramvaiul 3….
    Daca stau sa recapitulez,am luat goluri doar pe greseli,prostesti,personale,nicidecum altfel…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button