UTA Arad

Balint și-ar dori să aibă mai mulți jucători vaccinați în lot: „Fiecare e liber să aleagă, dar ar fi bine să luăm exemplul societăților mai evoluate”





Pentru a doua oară în acest sezon, contra celor de la FC U Craiova 1948, s-ar putea ca UTA să nu beneficieze un stadion plin, la capacitatea permisă de normele legate de pandemia de coronavirus. Precedentul meci fusese cel cu Voluntariul, când 8500 de suporteri ai „roș-albilor” aveau acces pe arena „Francisc Neuman”, dar nu a fost atinsă această cifră. În rest, cu Farul (la 50% din capacitate),  FCSB, CS U Craiova, Rapid și CFR Cluj (la 75% din capacitate) am avut parte de sold out.

Regretul că pierd public, în rest: „Nu vreau să amestec politica cu fotbalul”

Acum, autoritățile deschid din nou arenele sportive la doar 50% din capacitate, doar că au introdus și obligativitatea vaccinului sau prezentării dovezii că spectatorii au trecut prin boală în ultimele 6 luni de zile. Pe scurt, testele negative la COVID nu îți mai asigură intrarea pe stadion, drept pentru care și o parte dintre abonați vor rămâne în fața televizoarelor, iar cele 2300 de bilete nu mai trec nici ele ca altădată. „Discuția despre accesul pe stadion doar al persoanelor vaccinate duce puțin către politică și nu vreau să amestec politica cu fotbalul. Marele nostru regret este că aceste reguli aflate în vigoare diminuează numărul spectatorilor, care au acces la meciurile noastre și se știe foarte bine importanța publicului nostru. Adică, ce atmosferă fantastică reușesc să creeze fanii noștri acasă și au demonstrat acest lucru  indiferent de adversarul întâlnit”, susține Laszlo Balint, antrenorul „Bătrânei Doamne”.

„Să ascultăm specialiștii, grija pentru sănătate – principala prioritate”

Dincolo de eterna discuție privind discrimarea ce se face dintre vaccinați și cei nevaccinați, la sport lucrurile sunt și mai contradictorii. Jucătorii și antrenorii nevaccinați pot participa la meciuri și având teste negative, spectatorii nu. „Este o discuție foarte complexă și eu nu aș vrea să intru prea mult în niște detalii ce pot fi interpretate. Inclusiv astăzin înainte de antrenamentn am avut o discuție un pic mai apăsată pe acest subiect cu băieții, în sensul în care încă sunt destul de mulți care au ales să nu se vaccineze. Eu, personal, la o lună după ce am ieșit din boală, m-am vaccinat și nu caut să conving pe nimeni…Fiecare are libertatea de decizie din acest punct de vedere, dar, pe de altă parte, trebuie să ne uităm un pic și la ce spun specialiștii, doctorii specializați în boli infecțioase. În momentul în care toată lumea din domeniul sănătății te sfătuiește să te vaccinezi, eu cred că ar trebui să urmăm sfaturile oamenilor care știu cu adevărat despre ceea ce vorbesc. Până la urmă, nu știu de ce noi românii nu ne uităm un pic la alte societăți din Europa, mult mai evoluate din toate punctele de vedere decât noi, iar ele au un procentaj de vaccinare de peset 70%. Din păcate, noi suntem foarte mult în urmă și efectele se văd la numărul de bolnavi aflați în spitale, pe paturile de terapie intensivă, ceea ce cred eu că este mai îngrijorător decât orice. Nu cât este procentul care poate veni pe stadioane e subiectul principal de discuție, ci oamenii care au forme grave și sunt în spitale, familii care suferă. Fotbalul este un spectacol care trebuie să rămână un spectacol, dar, până la urmă, principala preocupare a societății trebuie să rămână grija pentru sănătate”, consideră Balint.

De acord cu denersul celor de la FCSB: „Ne-am testat cu toții”

În Liga 1, FCSB i-a recomandat Federației Române de Fotbal să impună regula testării și la personalul vaccinat participant direct la spectacolul sportiv. „Am fost de acord, am susținut această idee și miercuri ne-am testat absolut toți cei de la club. Din fericire, toate rezultatele au fost negative, testarea vaccinaților este o idee bună. Facem tot posibilul să ne ferim de acest virus, încercăm să evităm orice problemă ce ar putea apărea. Evităm contactul cu cei din exterior și măsurile de precauție sunt foarte ridicate în interiorul grupului nostru”, a conchis „principalul” arădenilor.

18 comentarii

  1. Vai de noi se vaccineaza lumea dar mai vor si testari , dl balint spui de vaccinari , dar de ce nimeni nu ne spune ce contine vaccinul ?etc asa zisi specialisti isi asuma cineva?

    0
    0
    1. noi vrem mereu sa fim mai destepti decat alti, culmea e ca pe mapamond s-au vaccinat cu milioanele si tot culmea e ca nu le merge semnalul 5g dupa vaccin (decat daca au telefon performant sau reteaua locala o permite)

      0
      0
    2. E de ras, insa si jenant pentru cei care au capacitatea sa simta senzatia, bineinteles.
      Sa ne spuna ce contine vaccinul ? :)))) Daca ai avea cunostinte de baza, ai sti ca orice vaccin, fie el impotriva gripei sau alt vaccin, nu este altceva decat o particula prelucrata din virus, deci vaccinul acesta e ca un covid in miniatura, care ti se introduce in organism ca sa te imbolnaveasca putin (de aici efecte adverse sau mai neplacute) si organismul tau sa reactioneze prin producerea de anticorpi necesar luptei impotriva covid-ului, de va fi sa te imbolnaveasca mai tarziu. Asa a fost mereu vaccinul.
      Exista multe vaccinuri (impotriva poliomielitei, hepatitei B, rujeolei, rubeolei, tuberculozei, oreionului, difteriei, tetanosului, acum si al malariei, etc.), multe au fost obligatorii in comunism, multe au fost luate de populatie (doua dintre ele sunt date noului nascut in primele sapte zile dupa nastere)…pana acum nu te-ai gandit sa intrebi ce contin vaccinurile ce s-au dat la populatie ??

      0
      0
      1. Cucule habar nu ai. Acest vaccin este technologies mRNA adică intervine la nivel cellular cu ADN-ul tău… În USA au murit 17000 de la efectele vaccinului. Eu personal cunoșc cazuri grave. „in tarile civilizate” ni s-a luat libertatea ca să ne forteze sa ne vaccinam… Este sigur spre binele nostru! O boal care omoară sub 1% pune libertatile omului pe butuci. România nevvaccinata are mai puține decease decit Israel ori tari vaccinate. Pune mina și citește și scoate capul din nisip.

        0
        0
        1. Iata, conspirationistul doctor !! Desteptii desteptilor !
          Arata vreo sursa ca in USA au murit 17 de mii de la efectele vaccinului, ma refer la sursa oficiala si credibila, nu la prostiile voastre de povesti conspirationiste.
          Imi place ca tu cunosti cazuri grave in tarile civilizate…hai sa-ti dau eu date, ca acolo traiesc: in Regatul Unit al Marii Britanii, de exemplu, din 18,1 milioane de vaccinuri AztraZeneca au fost spitalizati 332 de persoane pentru efecte adverse, din care au murit 58 de persoane.
          De ce nu consulti „worldometers.info/coronavirus” inainte de a vorbi prostii, acolo vezi toate datele, zi de zi. Iata: Israel cu un total de 1,315 milioane imbolnaviri are 7.983 de decese pana acum, pe cand Romania cu 1,445 milioane imbolnaviri are 41.482 de decese. Este destul de clara diferenta in favoarea lui Israel ? nu asa cum spui tu din ignoranta ! Alt exemplu: iata, in ultima perioada, in Regatul Unit al Marii Britanii, au fost pe zi in medie 44 de mii de cazuri si tot in medie 150 de decese, pe cand in Romania a fost o medie de 16 mii de cazuri si 350 de decese. Spune tu concluzia, incearca sa-ti dai seama cam cate decese ar fi in Romania daca ar avea 44 de mii de cazuri pe zi…nu vreti sa va vaccinati, treaba voastra, stati pe riscul vostru si puneti in pericol pe altii, mai ales mai in varsta si mai bolnavi, dar nu veniti cu tot felul de prostii, numai ca voi puneti botul la ele, pupa-v-ar Sosoaca sa va pupe.

          0
          0
    3. Compoziția chimica o poți găsi la fel ca și pe alimentele din comerț , dar nu am văzut romanii sa se revolte la parizerul care nu conține carne și la feta care nu a văzut laptele, trăiască chimia alimentara! Băgăm in noi de zeci de ani otrava dar nu este o problema, stomacul sa fie plin ca minte ce ne mai trebuie! In concluzie , nu exista vaccin perfect dar dacă face mai mult bine decât rău, se aproba și se distribuie populației!

      0
      0
  2. Terminati cu medicina din camara,de pe internet…Nu va obliga nimeni la vaccinare….M-am saturat de comentarii de genul…”Cu UTA pana la moarte”,maxima idiotenie….Unde sunt aceia???V-a impuscat cineva?Va obliga cineva?
    Oare v-a intrebat cineva,atunci cand v-ati nascut,daca mamica si taticul ar fi fost de acord cu vaccinarea Poliomielita,Tifos,Rujeola???Instantaneu,automat!
    Armata a-ti facut?In secunda 2,vaccin Holera,Tetanos!
    Ati calatorit vreodata,concedii in zona africana?Nu primesti viza,nici macar sa vezi Piramidele Egiptului,Maroc,Algeria,ca sa nu mai vorbim de Centr-africane…Se incepe cu vaccin Malarie….Nu il faci,stai acasa la strandul lui Falca si Bibi….
    Sa zicem ca treci pe strada si te musca un caine necunoscut,sa zicem…Unde fugi imediat?Nu la UPU,la un antirabic?
    Mergi,sa zicem,in excursie si simti o piscatura,posibila vipera,nu stii exact…Unde fugi???Nu tot la ser anti-venin,daca ai marele noroc sa fie disponibil,pe stoc???
    Voi credeti ca toate aceste seruri,vor sa va faca rau???
    Penicilina a fost contestata zeci de ani dar a salvat mii de vieti…Botulinicul,la fel….
    Nu fac apologie medicala,sub nici o forma,decide fiecare,ceea ce crede si cum considera….Succes tuturor in decizii!Noi sa fim bine si sanatosi,alaturi de UTA!

    0
    0
    1. Bravo Giro,ai o analiza pertinenta,de om care gandeste logic.Vedem cu totii ce este in acest moment in tara.Cand eram copil,la scoala elementara,au venit doua asistente,fara medic si ne-au facut vaccinul antipoliomelitic,iar ulterior antituberculoza,CU ACELASI AC DE SERINGA. Si asta fara sa ceara acordul vreunui parinte.Cu siguranta,ca la nivel global au fost si cazuri, in care anumiti vaccinati,au facut reactii adverse si au ramas cu sechele, pentru tot restul vietii.Dar majoritatea au scapat,iar pandemia a fost stopata.Cat despre actualele vaccinuri,care cica n-au fost testate suficient,adica cativa zeci de ani(dupa parerea unor fundamentalisti neinitiati,pretinsi bine informati) care-si dau cu presupusul in mod cu totul nejustificat,pai pot spune ca un calculator performant,rezolva o astfel de problema,in cateva minute,in baza unei matrice matematica.Cat despre faptul ca ni se ascunde ce contine vaccinul,pot spune ca la cea mai mica cautare pe internet,te poti lamuri.

      0
      0
      1. @Parneava,de-al meu esti,generatie…iti mai aduci aminte momentele in care in scoala primara,intrau brusc in timpul orelor,asistentele cu o tava mare din lemn,cu vaccinuri?A intrebat oare cineva parintii???Ne-au intepat si gata,simplu,fara fise,fara altceva….Nu am ramas nici impotent,am doi copii sportivi de performanta….Sunt dublu vaccinat,peste o luna fac si rapelul 3 de 6 luni si fix in fund ma doare despre parerile altora..intr-adevar am reactii adverse incontrolabile….Ma duc la bere cu prietenii…Ha,ha,ha….Reactie adversa….sa nu vina calda,nu o pot bea…:-)))

        0
        0
    2. Am promis ca voi deslusi cate ceva,din problema Policlinicii,di fata stadionului.
      In anul 2004,S.C.UTA S.A.(fabrica),a fost privatizata de Agentia de Vanzare a Activelor Statului (AVAS).Cumparatorul fabricii UTA,a fost nimeni altul decat S.C ARED S.A. Arad,un dezvoltator imobiliar,in Arad si Oradea,iar fosta gradinita,actuala policlinica,facea parte din activele preluate de la AVAS.In anul 2007,UTA-ARED,lanseaza parcul industrial UTA 2,in care au fost inchiriate fostele hale ale fabricii UTA,unor agenti economici,locali sau chiar unor societati comerciale maghiare sau austriece(Lavinamix,Strabag,etc).Initial investitia s-a numit Parc logistic UTA2,dar prin ordin de ministru nr.325/15.10.2007,i s-a schimbat denumirea in Parc Industrial UTA2.Asta a insemnat,scutire de impozite pe terenurile si cladirile existente si totodata,scutirea de impozite si taxe,pentru cei ce construiesc in arealul Parcului Industrial UTA2.Suprafata totala a parcului,este de 14,5 ha,iar investitia initiala,a fost de 21 milioane euro.In octombrie 2008,S.C.UTA S.A.,a cumparat 14%,din actiunile S.C.IMOTRUST S.A.Arad,de pe Bursa de valori Bucuresti (BVB), platind suma de 1,11 milioane de euro.In anul 2005,inainte de crearea Parcului industrial UTA2,proprietarul gradinitei,face o propunere de vanzare cumparare,catre Primaria Arad,avand in vedere ca in cladire functiona Gradinita Sp2,care administrativ tinea de Primarie.In luna martie 2006,Primaria Arad,refuza cumpararea imobilului(gradinitei) sau inchirierea acesteia pe termen lung,investind in modernizarea gradinitei Ps1,de pe strada Izoi,acolo unde ulterior au fost mutati copii.In aceste conditii,S.C.UTA S.A.,in septembrie 2006,asociatia de parinti de la gradinita,face o sesizare catre Primaria Arad,in care cere ca aceasta sa fie mediator,intre Gradinita Ps2,Inspectoratul Scolar,Grupul de firme Codlea( domnul Bercea) si Liga pensionarilor(care a inchiriat gradinita Ps2,pentru suma de 100 lei/luna!!!).Primaria,si-a declinat competenta,fiind vorba de o proprietate privata,astfel ca o buna perioada de timp,cladirea a ramas inchiriata Ligii pensionarilor.Cand a fost proiectat stadionul,se stia in mod clar ca respctivul imobil,va optura vizibil fatada principala a viitoarei arene si chiar daca s-a dorit la un moment dat exproprierea cu justa despagubire a proprietarului,solutia n-a trecut(in 2012),de alesii locali,cu toate ca durata normata a constructiei,era expirata.In 2015,proprietarul vinde cladirea fostei gradinite,iar noul proprietar,cere schimbarea destinatiei cladirii,din gradinita in policlinica.
      Concluzie:problema putea fi rezolvata in doua randuri:prima data in 2005,prin cumparare,iar a doua oara in 2012,pri expropriere.

      0
      0
      1. Da,pe aproape esti..@Parneava…Doar ca s-a facut o mare greseala de incredere…In primul rand cadastrul…PUZ,primaria ar fi avut emptiunea,de care nu a profitat…Si cine intra in joc?Un simplu reparator de telefoane,inchierator auto,din zona garii,care pune laba prima data pe terenul sub Gradinita…Odata rezolvat,prin sotie,sta cuminte si atunci cand se da liber,si-l si intabuleaza..Cum?Simplu!Smecher….Se prevaleaza de drepturi executorii ale drepturilor de mostenire,cedate unui timisorean,pe nume Lupu,personaj dubios care a gestionat inclusiv Hotelul Conti si apoi l-au prins arabii investitori cu smecheria….Asa s-a pierdut zona din jurul stadionului UTA…
        Intortocheat rau….Sunati-l daca doriti,pentru clarificarea dreptului Neuman…0748.894.694 sau 0734.526.284..Acest om,personaj,stie foarte multe…Drepturile federative au fost pe el….

        0
        0
  3. Pentru Cucu:
    Completez cele scrise de tine.
    Vaccinul ” ti se introduce in organism ca sa te imbolnaveasca putin (de aici efecte adverse sau mai neplacute) si organismul tau sa reactioneze prin producerea de anticorpi,”iar în momentul când interacționezi cu Covid-ul , organismul reacționează imediat, anihilând sau limitând posibilitatea de a te îmbolnăvi, asta în cazul în care nu există alte boli asociate.
    Vaccinurile clasice, pe care le-am primit de la naștere până în pezent, în majoritatea cazurilor au avut un efect benefic asupra noastră!
    Se știe, un stil sănătos de viață, întărește sistemul imunitar și creează o „barieră” protectoare împotriva îmbolnăvirii.
    Hai UTA!

    0
    0
  4. Cucule habar nu ai. Acest vaccin este technologies mRNA adică intervine la nivel cellular cu ADN-ul tău… În USA au murit 17000 de la efectele vaccinului. Eu personal cunoșc cazuri grave. „in tarile civilizate” ni s-a luat libertatea ca să ne forteze sa ne vaccinam… Este sigur spre binele nostru! O boal care omoară sub 1% pune libertatile omului pe butuci. România nevvaccinata are mai puține decease decit Israel ori tari vaccinate. Pune mina și citește și scoate capul din nisip.

    0
    0
  5. domnu balint, corect cred ca ar fi fost „ii apreciez pe toti elevii mei, vaccinati sau nevaccinat, alegerea este a fiecaruia”. daca nu ma insel daca ai covid si esti vaccinat tot nu ai voie sa joci. plus ca, la oameni in floarea varstei, cu o buna conditie fizica si se presupune alimentatie sanatoasa, covid nu are efecte dramatice.

    0
    0
  6. O statistica facuta in Marea Britanie intre 30 august 2021-26 septembrie 2021 arata ca din numarul total al celor decedati in aceasta perioada infectati cu acesti virus 78% erau vaccinati si 22% nevaccinati ! Vaccinarea nu este obligatorie, este dupa alegerea fiecaruia.

    0
    0
    1. Alta minciuna.
      De exemplu pe „ons.gov.uk” gasesti ca (daca stii engleza): „In England, between 2 January and 2 July 2021, there were 51,281 deaths involving coronavirus (COVID-19); 640 occurred in people who were fully vaccinated, which includes people who had been infected before they were vaccinated.” Deci, 640 de decese din totalul de 51.281 de decese pe acea perioada.
      Precum am mai amintit si mai sus, mai bine consulta „worldometers.info/coronavirus” si spune de ce la sensibil egale cazuri de imbolnaviri in Israel si Romania, decesele au fost:
      Israel = 7.983, Romania = 41.482
      Sau, de ce la 44 de mii de cazuri pe zi in UK sunt in medie 150 de decese, iar in Romania la 16 mii de cazuri pe zi sunt in medie 350 de decese !?
      Si da, vaccinarea nu este obligatorie, insa in UK s-au vaccinat cu doua doze aproape 70% din intreaga populatie, a existat o colaborare buna intre populatie si autoritati.

      0
      0
  7. Drepturile federative ale mostenirii Neuman,au fost reprezentate de catre un anumit domn Lupu,Timisoara…Acelasi care a ingropat Hotel Conti…
    El a avut pe mana,mostenirea UTA-ei,executiv…Doar el a decis ce si cui apartin activele…Intrebati-l pe el,domnul LUPU..0748.894.697 sau 0734.526.284…Pe mana sa fost UTA,doar el a decis,ce si cui se vinde, cui si sub, ce forma….Mostenitorii i-au dat mana libera…

    0
    0
    1. Da,asa este,dl Lupu,intr-o anumita perioada am fost colegi…Era vorba doar de stadion,casa de raport Neuman(str.Horia) si inca 18 bunuri imobile.Gradinita,facea parte din patrimoniul fabricii,patrimoniu la care mostenitorii au renuntat partial(optand si pentru fondul Libertatea).De acea a putut fi cumparata ,de la AVAS si ulterior vanduta de S.C.UTA.S.A. Intrebarea este de ce n-a cumparat-o Primaria? Sau de ce n-a expropriat proprietatea? Pentru ca,era evident ca va obtura fatada principala,a unei investitii(stadionul),care era asteptata cu sufletul la gura,de toti aradenii.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button