UTA Arad

Se scutură UTA de bruma începutului de toamnă? „Schimbarea antrenorului la Craiova – un detaliu important, dar suntem pregătiți de absolut orice”





La două luni distanță, UTA o găzduiește din nou pe Craiova. După 1-0 cu CS U, meci decis de reușita specială a lui Antal, duminică, de la ora 17,30, arădenii se vor afla față în față și cu FC U 1948, echipa patronată de familia Mititelu, nou promovată în Liga 1. De altfel, gruparea din Bănie nu și-a depășit condiția de formație nouă pe scena primului eșalon, cu toate că l-a avut la cârmă pe Adrian Mutu, fostul selecționer al naționalei de tineret.

Balint: „ E foarte important să aplicăm cu curaj și cu încredere ce am pregătit în toată această perioadă”

Iar aventura „Briliantului” pe banca „alb-albaștrilor” s-a și terminat după 11 runde, soldate cu 9 puncte în clasament, iar la timonă a venit Flavius Stoican. UTA este pusă în gardă, fiindcă nu mai departe de runda trecută a „reușit” să întrerupă seria de înfrângeri a celor de la Dinamo. A ieșit o remiză norocoasă pentru „roș-albi”, care au au egalat la 2 la ultima respirație după o acțiune întâmplătoare finalizată de noul prădător al careului arădean, David Miculescu. Astfel, UTA a salvat un punct în capitală, dar a „uitat” să câștige în ultima lună de zile pentru o „brumă” de 3 puncte din 12 posibile. „Este a doua oară consecutiv când jucăm împotriva unei echipe care își schimbă antrenorul. Este un detaliu destul de important. Bineînțeles că un antrenor nou, mai ales unul care a avut aproape două săptămâni la dispoziție să pregătească jocul, poate schimba abordarea. Dar, noi ne facem temele cum se spune, încercăm să prezentăm cât mai multe informații jucătorilor. O să fie foarte important să știe, cel puțin din punct de vedere individual, la ce să se aștepte de la adversarii direcți. Ca abordare, nu știu dacă vor fi schimbări spectaculoase în ceea ce privește sistemul de joc, trebuie să ne gândim că inclusiv Adi Mutu a alternat un pic sistemele de joc, inclusiv la ultima etapă împotriva Universității Craiova. Noi suntem pregătiți pentru absolut orice și o spun din nou, e foarte important să aplicăm cu curaj și cu încredere ce am pregătit în toată această perioadă și atunci sunt convins că va veni și rezultatul”, susține Laszlo Balint.

Albu, Ondaan, Asamoah și Sidibe, remarcații lui Balint: „Craiova ar fi meritat mai multe puncte în clasament” 

Deși are  FC U are absențe importante în special în ofensivă,  antrenorul „roș-albilor” a identificat alți jucători periculoși în tabăra oltenilor. „Din punctul meu de vedere, au jucători interesanți. Să ne gândim la căpitanul lor Dragoș Albu, un jucător evidențiat de mulți oameni din lumea fotbalului. E și internațional de tineret ca Miculescu sau Isac, mie îmi personal îmi place mult. Asamoah e un mijlocaș central de travaliu, cu personalitate și apoi vedem că Ondaan începe s-și pune amprenta din ce în ce mai mult pe jocul lor. Au avut două amicale în care a marcat în ambele, apoi Sidibe e și el un jucător prezent tot timpul cel puțin pe momentul de atac în ultima treime, are calitate foarte bună. Este o echipă cu jucători interesanți, cu destul de mulți străini, care au venit – bineînțeles – cu altă mentalitate. În fine, cel puțin în opinia mea, FC U Craiova nu are punctele pe care ar fi meritat să le aibă în acest moment în clasament din varii motive. Au fost și anumite greșeli de arbitraj, au primit destul de mult multe goluri din faze fixe si aici e un aspect pe care și noi sper să-l speculăm. Din punctul meu de vedere au avut multe meciuri care au stat sub semnul echilibrului și care au fost decise în urma unor astfel de momente”, mai afirmă Balint.

 

Absențe importante pentru Stoican și „factorul” publicului arădean: „Până la urmă, în teren jucăm 11 contra 11”

Chiar la debutul pe banca caiovenilor, Flavius Stoican se confruntă cu absențe de lot importante în deplasarea de la Arad. Fundașul Diallo și atacanții Bauza, Compagno și Vieira au pretenții de titulari și nu vor juca împotriva UTA-ei, în afara lotului mai fiind portarii Gremsl și Cobrea, fudașul Machado și mijlocașul Bagayoko. Totodată, antrenorul lui FC U știe că echipa sa va avea viață grea și datorită publicului arădean, cu toate că restricțiile impuse în plin val 4 de coronavirus va fi deschisă la doar 50% din capacitatea ei. „Cu siguranță toți știm că cei de la UTA sunt puternici pe teren propriu și nu numai. Cu atât mai mare va fi ambiția, să vedem nivelul la care suntem noi. Sper să nu existe diferențe de atitudine, de agresivitate, de dorință și atunci va fi un meci deschis oricărui rezultat. Noi încercăm să facem o surpriză, pentru că ei pleacă favoriți. Am văzut și declarațiile celorlalți tehnicieni, că UTA este de neînvins pe teren propriu. Vom vedea dacă așa se va întâmpla. Eu cred că va fi o partidă deschisă oricărui rezultat. Sper ca jucătorii să joace un fotbal dezinvolt. Până la urmă, publicul este în tribună, își încurajează favoriții, dar important este ceea ce facem noi pe teren. E important să avem plăcere, să jucăm fotbal, să fim agresivi, să recuperăm mingea, lucruri normale. Până la urmă, nu joacă oamenii din tribună, ci jucăm noi, 11 la 11”, spune noul antrenor al FC U, care l-a înlocuit pe banca oltenilor pe Adrian Mutu la începutul săptămânii trecute.

Formații probabile:

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Baravykas – Vorobjovas, Ubbink – Antal, Dangubic, Roger – Miculescu.

FC U Craiova: Mogoșanu – Negru, Kovacic, Huyghebaert, Bușu – Albu, Asamoah, Van Durmen – Raicea, Bălan, Baeten.

6 comentarii

  1. „…dar suntem pregătiți de absolut orice.”
    Sunteți pregătiți să șutați la poartă, cum a făcut-o Ronaldo Deaconu de la Mediaș cu Dinamo și atacanții să o bage în poartă, în caz de respingere?
    Trebuie să ne punem resursele în mișcare cu înțelepciune, pentru că avem cu cine!
    La lotul UTA-ei, singura opțiune meci de meci este VICTORIA!
    Forza UTA!

    0
    0
  2. Nu mai vrem egaluri, uitati-va la Voluntari!
    Au 24 de puncte din 8 victorii si 4 infrangeri.
    Maine vom avea 20 de puncte si apoi putem avea 3 victorii din 4 meciuri si sa o tinem tot asa!
    O echipa cu numele de Voluntari este pe locul 2 si UTA (pe locul 7 sau 6 dupa meciul de maine) nu trebuie sa accepte asta, reprezinta un brand!
    Forza UTA!

    0
    0
  3. uitantu-ma la sepsi-voluntari am remarcat faptul că Balla Geza sponsorizeaza sepsi, Alexander a plecat de la UTA la steaua lui talpan! e ceva putred la club dacă aradenii preferă să investească la cluburi din altă parte a țării!

    0
    0
    1. @Victor….Nu doresc sa ma bag in seama cu tine..UTA este o echipa mica,locala,un proiect pornit de jos,atunci cand nimeni nu mai credea in renastere…Daca vre-un sponsor aloca 2-300 mii Lei,nu Euro,are impresia ca s-ar putea baga si sa conduca si vrea cireasa de pe tort,ceea ce nu se poate…Sponsorizarea nu este egala cu impunerea,altfel se numeste camatarie…Iti pot enumera minim 3-4 echipe din Liga I-i,la care patronii,numiti finantatori sunt doar spalatori de bani,imprumutatori…FCSB,CFR,Craiova lui Rotaru,Botosani,Sepsi prin Dioszeghi,astia doar imprumuta echipele lor,nicidecum gresit considerati,patroni….La cei putin acestia,fotbalistii sunt marfa vandabila,in orice moment…Au mai incercat asta,un Tender,Marian Iancu,Penescu,Nicolae,Niculaie,Enache…le dorim sarmale placute,primite la puscarie…oare unde au disparut Chivorchian,sau cei de la Blato-Getica?Probabil ca va urma si Muresan,executor Ruinamo?????

      0
      0
  4. Catiga UTA. maine cu oltenii lui Mititelu la 1 s-au 2 goluri diferenta. Forta UTA Arad !!! Facetii mititeti sa nu mai stie de ei !!! HAI BAIETII !!!

    0
    0
  5. Nu stiu cum se intampla,avem parte de adversari,deja 3,la care li se schimba antrenorul si sunt ZORRO fata de noi,apoi iar ZERRO….
    Trebuie sa recunosc faptul ca mi-a placut enorm interviul lui Poenaru..”Am avut discutii cu Ronny,ce faci atunci cand nu mai ai variante?Pai trag direct la poarta….Pai si atunci cine te opreste?”Iata cum Deaconu a rezolvat de unul singur,meciul….Normal ca imi place o asemenea abordare,cui nu i-ar place?
    La noi,la UTA,nu isi asuma nimeni suturi directe spre poarta adversa din median,parca rar Batha si Isac,eventual Ubbink,incercari sterile….Mereu un pas in plus,un dribling in plus,o preluare gresita si gata..s-a racit faza…
    Apoi mai vad si pe Keseru…atacant,marcator rasat….ce gol de kinograma,racheta,…. si la el nu este o pura intamplare….
    Asta ne lipseste, absolut!Acel om,care nu traieste din amintiri de performante trecute,din CV si You Tube…Ma opresc aici,altfel arunc sageti cu foc si mai bine ma abtin….Deocamdata…
    PS:nu pot sa nu inchei,fara sa scriu ca urmaresc fosti jucatori ai UTA-ei,la care si daca mor…nu inteleg in ruptul capului din ce cauza s-a renuntat la ei,indiferent in ce liga evolueaza,de exemplu,Cristian Costin….dar nu numai el….si in paralel aduci altii,in care doar speri ca vor performa..doar speri,adica nici o certitudine,ca la pacanalele….Cu toate ca stii ca i-ai adus nepregatiti si sansele ar fi de 50%,maxim..Ma ia cu dureri de cap…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button