Șoimii Lipova

Gazonul din Sânnicolau Mic și-a pierdut „cosmeticianul”: Lipovanii au „udat” ieșirea la pensie a familiei Botaș!



Fără îndoială, gazonul de pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic e cel mai bun din municipiul Arad, însă deseori el a fost lăudat și de oaspeți din toate colțurile țării sau de peste hotare. Fie că  vorbim de partenerii de întrecere din amicale ai UTA-ei, sau adversari ai celor de la Șoimii Lipova, ai fetelor de la AC Piroș Security sau ai rugbiștilor lui Marian Grindei. „Un teren ca aici mai rar întâlnești în România, felicitări celor care îl întrețin”, a fost mesajul pe care deseori l-am redat în declarațiile de după meciurile disputate în cartierul arădean.

„Cosmeticianul” acestei suprafețe de joc de tipul masă de biliard se numește Nelu Botaș. De numele său și al soției sale, Mariana, se leagă intrarea arenei „Banatul” în circuitul bazelor cu lipici din Arad. Acum 13 ani, Primăria le-a dat pe mână baza sportivă și ei au întreținut-o ca pe propria lor ogradă. Cu dragoste și pricepere, iar blănosul Fuxi e martorul perfect. I-a însoțit la top pasul, pe ploaie și caniculă și le-a oferit, la rându-i, dragostea sa de câine blând.

Dar povestea are un final. Familia Botaș a ajuns la vârsta la care pensia le-a bătut la ușă și ea a decis să-i deschidă. A fost ultima zi în care Nelu Botaș și soția sa și-au făcut treaba pe „Banatul”, cu ocazia partidei dintre Șoimii Lipova și Progresul Pecica. Iar, „șoimii” nu au pierdut ocazia să le facă o bucurie celor doi, pe care, de altfel, i-au primit în familia lor de când s-au mutat în Sânnicolau Mic. Președintele Radu Pop s-a prezentat cu un tort sub formă de teren, verde aprins, cu mesajul: ”Viața lui nea’ Nelu”, o minge semnată de tot lotul și un fanion al Lipovei. „Pensie lungă” i-au urat „șoimii” familiei Botaș, iar pe obrazul brăzdat de riduri al lui nea’ Nelu au curs lacrimi.

Dar nu a zăbovit prea mult, ci s-a întors în iarbă. Lucian Hațegan, adjunctul bazelor sportive din Arad, i-a găsit înlocuitor, iar nea’ Nelu i-a „predat” acestuia lecția marcajelor impecabile. Duminică joacă rugbiștii, au nevoie și de teren de țintă, de linia de 22, până la urmă viața merge mai departe. Ar fi păcat ca peste câteva săptămâni să vorbim la trecut despre gazonul din Sânnicolau Mic ca despre cel mai bun din Arad, dar nea’ Nelu și soția sa chiar și-au câștigat dreptul la odihnă.









9 comentarii

  1. Nu am decat vorbe laudative….Se spune ca orice gradina,trebuie sa aiba omul dedicat maxim,altfel,se numeste parlog…Toti stim faptul ca Banatul a fost o mocirla in paragina…Probleme au mai fost si dupa refacere…La cea mai mica ploaie,baltea,drenaj inexistent….Iata ca acest om,pe munca sa,a reusit sa faca o mica bijuterie….De multe ori,si-a construit singur utilaje,scule diverse…Imi aduce aminte de o alta persoana care cunostea fiecare fir de iarba de pe Stadion UTA,pe nume Nea Todor Gherle…
    Omul sfinteste locul….
    Pensionare placuta si usoara,va dorim…..doar ca sunt ferm convins,ca tot pe acolo ve-ti fi…. Imposibil,altfel….

    0
    0
  2. Poate n-ar fi o idee chiar rea sa fie cooptati ca si consileri-supervizori, platiti cu ora in echipa care se ocupa de mentenanta gazonului pe Arena Fransisc von Neuman. Vorba aceea, meseria adevarata se invata furind de la MESTERI. Oricum, pensie fericita in deplina sanatate !

    0
    0
  3. 2 ani de zile cat am fost la sanicolaul mic am avut onoarea sa l cunosc pe acest om minunat , dzeu sa i dea sanatate lui si sotiei pt munca depusa in ce i 13 ani , si respect pt domnul Radu Pop pt surpriza oferita acestui distins domn

    0
    0
  4. Daca acest OM a facut la arena “ Banatul “ din Sannicolul Mic un lucru atat de bun incat gazonul este cel mai bun din Arad atunci cred ca domnul Nelu Botas ar fi indreptatit sa fie consultant al primariei in relatia cu ceilalti lucratori care se ocupa de intretinerea gazonului inclusiv la stadionul Francisc Neuman. Pentru ca Telecom, Strungul si Vagonul sunt doar amintire Primaria Arad putea foarte usor sa identifice 2-3 locatii din Arad unde prin CNI puteau fi construite 2-3 arene de fotbal de 1500 de locuri, acoperite,moderne cu fonduri guvernamentale . Locatii sunt doar ca nu este vointa politica. In cartiere precum Aradul Nou , in Micalaca si in cartierul Aurel Vlaicu.

    0
    0
    1. Primaria abia a asteptat sa se scape de el si de d-na . Ca fac economie la salarii. Nu conteaza ca tine restul de trantori la alte baze degeaba si pe bani mai multi .

      0
      0
  5. Puteau si celelalte cluburi care au profitat de munca lui sa faca un mic gest simbolic . Dar tipic romanesc ne doare-n basca de aproapele nostru .

    0
    0
  6. Apropo eram curios sa vad dc Giro stie sa spuna ceva frumos de Lipova pt gestul facut sau doar sa-i balacareasca vesnic pe unde apuca ca a primit jucatorii moca de la Uta.

    0
    0
  7. Pe terenul Banatul Sinicolaul Mic o muncă titanica a depus Jung baci care cred că a menținut de fiecare data terenul în condiții bune de joc

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button