Arhivă articole

UTA o bate pe Craiova și se întoarce în zona play-off! Balint: „Indiferent cum luăm acest joc, cred că victoria e meritată”


UTA nu a scăpat ocazia să valorifice avantajul terenului propriu în fața nou promovatei FC U Craiova 1948 și revine pe loc de play-off în Liga 1 după 6 etape. Brazilianul Roger a fost decisiv cu golul norocos din minutul 13, dar arădenii au a vut și alte ocazii importante, mai toate avându-l protagonist pe mijlocașul brazilian de profil ofensiv.

Am avut și șansă, dar și șansa face parte din joc

Laszlo Balint a trăit la intensitate maximă meciul până la ultimul fluier, căci oltenii au avut meritul să rămână în joc chiar dacă au evoluat în inferioritate numerică în ultima jumătate de oră. „Trei puncte foarte importante, obținute în compania unui adversar incomod, care, din punctul meu de vedere, trebuia să aibă mai multe puncte ținând cont de evoluțiile sale. Sunt și aspecte ce nu ne-au mulțumit. Am vrut să începem bine, nu a fost așa, ei au fost mai periculoși vreo 10-12 minute, dar mă bucur că, spre deosebire de alte meciuri, azi nu am luat gol. Mai mult, am dat noi la prima ocazie, am fost eficienți și pragmatici. Am avut și șansă, dar și șansa face parte din joc. Am controlat apoi jocul, am avut situații de a marca, mă bucur că băieții au făcut efort și aceste puncte ne țin pelocurile de play-off. Era un meci important din acest punct de vedere”, a spus Laszlo Balint la finalul confruntării cu oltenii lui Mititelu.

A vrut jucători puternici în benzi

Antrenorul arădenilor a amestecat destul de mult „cărțile” în ofensivă, abordând partida cu Hora și Roger în benzi și cu Miculescu și Dangubic pe axul central. Apoi, cei patru jucători și-au schimbat deseori pozițiile între ei. „Așa am gândit jocul, am vrut să avem în flanc doi jucători de forță. Știam că Roger îl va domina fizic pe Negru, la fel s-a întâmplat și cu Hora la Bușu. Dar, în special Roger a fost periculos, a marcat și a venit cu alte mingi bune în careu. În plus, a avut și două situații de singur cu portarul, dar dinamica jocului l-a scos din situația de a marca. Am avut și ocazia acea mare la fază fixă, una peste alta, indiferent cum luăm acest joc, cred că victoria e meritată”, a mai afirmat Balint.

S-a plâns de starea gazonului: „Nu sunt specialist, dar sunt foarte preocupat de asta”

Printre puținele aspecte negative ale serii s-a numărat și calitatea proastă a gazonului din Calea Aurel Vlaicu. „Au fost apsecte ce ne-au împiedicat să punem în practică ceea ce am lucrat pe atac și mă refer la gazon. Calitatea sa a lăsat de dorit, am fost nevoiți să jucăm cu minge lungă, la fel și adversarul a făcut. Și de aceea am vrut să avem forță în flancuri, cu fuleu, după care am vrut mai multă siguranță introducându-l pe Passaglia în teren. Am vrut liniște când aveam mingea, pentru că au fost momente când am pierdut ușor posesia la mijloc și se puteau naște contraactacuri periculoase pentru adversari.Nu sunt specialist în gazoane, dar sunt foarte preocupat de asta. Au fost trei saăptămîni în care nu am intrat deloc pe teren, știu că zi de zi s-a muncit la gazon, dar asta e situația. Mâine ne odhinim, iar de marți ne gândim doar la ceea ce avem de făcut pentru a veni cu 3 puncte din următoarea deplasare, cu Clinceniul. De abia apoi, când revenim acasă, o să ne uităm din nou și la gazon, sper să fie de o calitate mai bună. Sunt convins că cei resposnabili vor face eforturi pentru asta și atunci vom vedea exact ce e de făcut. Dacă e nevoie să adaptăm abordarea tactică la starea gazonului sută la sută o vom face”, a mai transmis „principalul” arădenilor.

I-a plăcut arbitrajul lui Popa

După două meciuri cu probleme, UTA a avut parte de un arbitraj în general corect din partea lui Cătălin Popa. „Nu a fost vorba despre vreun război cu domnul Popa, a fost un arbitraj echilibrat astăzi. La fel cum a fost și meciul, cu situații de ambele părți. Un peste alta este important că arbitrul nu și-a pus amprenta asupra rezultatului final”, a mai precizat Balint.

Decizie tactică în privința lui Erico, l-a protejat pe Shlyakov

În fine, tehnicianul a spus că lăsarea lui Erico da Silva pe bancă a fost pur și simplu o decizie tactică, iar înlocuirea lui Shlyakov a fost influențată de „galbenul” pe care rusul. „Nu a jucat rău, a fost în nota echipei. Începuse bine partea a doua, dar am ales să nu îl expun, acolo avea adversar periculos când ei aveau spații. Am vrut să vin cu Baravykas, care a intrat bine și a făcut ce era nevoie pentru a lua cele 3 puncte”, a încheiat Balint.

UTA joacă luni, 25 octombrie, la Clinceni, în etapa cu numărul 13.

sursa foto: Ciprian Petcuț

8
0

6 comentarii la articolul: “UTA o bate pe Craiova și se întoarce în zona play-off! Balint: „Indiferent cum luăm acest joc, cred că victoria e meritată”

 1. ne scot rapidul si cealaltă craiovă de pe locurile de play off din păcate😔 dar e bine si așa, dacă batem la clinceni (unde nu va fi usor) suntem tot in cărți.

  36

  0
 2. Puncte pentru o munca de dorit și mai îndârjita. Multe de făcut. S-a reușit ca punctele pierdute alta data acasă sa fie adăugate la zestrea echipei. Încă așteptăm ca individualități, gen Dangubic, Roger, Ubink să-și pună amprenta pe un joc cursiv , solid. Sunt momente bune, dar episodice. Am văzut câteva goluri de generic. Nu le impunem, dar măcar trebuie încercat. La bune întra și deposedari eficace. Obstacol de trecut pentru Balint. Apărarea începe sa joace din min. 15 !! Încă nu se pot schimba unele posturi cu mutări de moment. Am anticipat ca jocul nu va fi câștigat cu echipa ca tot. Am adus în schimb randamentul individual. Cu asta câștigi, dar nu ești liniștit pana în final. Am adus aminte de munca. Balint are dreptate în ce spune, dar rolul lui e sa facă sa meargă lucrurile. Pentru moment felicitări și spor la munca.!!

  39

  0
 3. Victoria e victorie. De remarcat ca n-au mai fost faulturi cu coatele pe la gât. S-a jucat mingea, asa trebuie. La ce suerim incă, si Balint vede chestia asta, nu reusim sa deschidem jocul. Mereu se inghesuie jocul si da sansa adversarilor sa stopeze atacurile.
  David, azi nu te-ai vazut. La fiecare meci tu trebuie sa iesi in evidenta cu ceva, fie sut, dribling sau gol.

  15

  0
 4. Nu-i nimica , etapa viitoare UTA. castiga la Clinceni si va reveni dinou pe locurile de play-off. Campionatul este lung .

  14

  1
 5. Si totusi o intrebare pentru Proprietarul, Administratorul Stadionului Francisc Neumann – Primaria Arad, cand se va rezolva definitiv situatia suprafetei de joc, a gazonului arenei ? Este de toata jena cand pe parcursul transmisiilor meciurilor la TV, comentatorii lauda stadionul, atmosfera si emulatia creata in jurul echipei UTA, spectatorii si galeria, dar critica vehement starea deplorabila a suprafetei de joc, si asta de cand a fost inaugurat stadionul , in august 2020, cu brazde care se rup, cu denivelari, cu mocirle pe timp ploios sau ninsoare, etc.Aceste aspecte au fost mentionate de nenumarate ori de catre jucatorii UT-ei ,de catre jucatorii din echipele adverse, de catre antrenori,etc.Nu este normal, ca o echipa care are un stadion ,sa nu poata sa faca antrenamente pe acesta timp de mai multe saptamani.
  PS: Ati vazut gazonul de la Sf.Gheorghe si puteti face comparatia.

  9

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.