Arhivă articole

Stoican nu crede că echipa sa merita să piardă la Arad: „Trebuia să fie egal, UTA – o echipă bine pregătită, ce-și merită locul în clasament”


UTA i-a stricat debutul lui Flavius Stoican pe banca lui FC U Craiova. Oltenii nu au jucat rău la Arad, chiar și în inferioritatea numerică, dar golul lui Roger a fost suficient să-i trimită acasă fără puncte, cu apăsarea celei de-a 7-a înfrângeri stagionale.

UTA e foarte puternică acasă, iar noi azi am fost la același nivel cu această echipă”

La final, antrenorul Craiovei a considerat că remiza era cel mai corect rezultat. „Un meci echilibrat, bărbătesc, cu multe dueluri, bravo ambelor pentru determinare. Vreau să îi felicit pe adversari pentru victorie, dar, după părerea mea, egalul era echitabil. Niciuna nu merita să câștige, păcat că dintr-un duel a ieșit golul. Altfel, a fost un meci dârz, pe un teren dificil. Vreau să felicit publicul din Arad și azi și-a împins echipa de la spate în momentele dificile, iar UTA-ei nu i-a fost ușor cu noi, au existat și perioade de joc delicate. Mă bucură că toată lumea a spus că UTA e foarte puternică acasă, iar noi azi am fost la același nivel cu această echipă. Avem punct de plecare, trebuie să arătăm că știm fotbal. Avem jucători buni, dar suntem prea timorați uneori. Am încercat să facem un pressing avansat, în general echipele nu sunt dezechilibrate valoric. Contează determinarea, dorința, intelectul când trebuie să iei decizii. Dacă pui presiune e normal să se greșească, nu-i avem pe Messi sau Neymar în România. Problema e când ai situațiile din primele minute, cum le gestionezi. Vreau să fim mai lucizi, să nu fim timorați, crispați, mai avem de lucru mult. Până acum, UTA a fost condusă, acum a fost invers. Dar, o să ne vină și nouă norocul, încă odată felicitări publicului, a fost senzațional”, a spus Stoican după meciul de la Arad.

Nu e supărat pe Albu, dar: „Când ai <<galben>> trebuie să fii mai deștept”

Fostul fundaș dreapta al naționalei a fost „trădat” chiar de căpitanul său. Dragoș Albu a primit două cartonașe galbene în 62 de minute, al doilea și eliminarea venind după o simulare în careul lui Iacob. „Într-adevăr, a fost simulare, dar în timpul jocului te gândești la aceste situații, adică să scoți maxim din faze. Dragoș a vrut să păcălească arbitrul și a fost eliminat. Nu sunt supărat pe el, e căpitan, dar când ai <<galben>> trebuie să fii mai deștept și să nu faci așa ceva. Și în 10 oameni nu ne-am retras, am jucat și cu Kovacic vârf, nu ne-am apărat. Am încercat să atacăm, dar nu a fost să fie. UTA stă bine și fizic, e o echipă care-și merită locul din clasament”, a comentat Stoican eliminarea lui Albu.

Și-ar dori fanii alături

Peluza galeriei craiovene a rămas goală, știindu-se faptul că fanii ei taxează prin neprezentare discriminarea pe care o fac autoritățile între vaccinați și nevaccinați anti-COVID când vine vorba despre prezența pe stadioane. „Îmi doresc ca fanii să fie lângă noi, dar e decizia lor. Voiam să fie la meci, sunt dezamăgit că din cauza acestui rezultat nu îi facem fericiți. Dar nu e capăt de țară, suntem o echipă ce trebuie să ne batem de la egal cu orice echipă din play-off”, a mai afirmat antrenorul teamului din Bănie.

„Nu ar trebui să există presiune, doar emoții pozitive”

În fine, întrebat dacă jucătorii săi nu simt o prea mare presiune , ținând cont de numele clubului la care evoluează, Stoican a spus următoarele: „Singuri ne facem meciurile delicate, trebuie să existe emoții pozitive înainte de partidă, iar ele trebuie să se risipească datorită dorinței de a fi mai buni decât adversari. Nu moare nimeni, e fotbal. E important să fim lucizi și relaxați, că nu facem operații pe creier, avioane, jucăm fotbal, ceea ce ne place. Presiunea ne-o punem singuri. Emoții da, datorită muncii bucurăm oameni, că pierdem vor fi mulți dezamăgiți trebuie să nu fie presiune, să avem emoții dar să se risipească datorită gândirii să fim mai buni individual și colectiv ca adversarii. Nu am luat echipă debusolată și azi, dacă e să judecăm corect, nu știu dacă merităm să câștigăm, trebuia egal”, e concluzia lui Stoican,  care va debuta pe „Ion Oblemenco” cu un meci împotriva celor de la Gaz Metan Mediaș.

FOTO: Ciprian Petcuț

3
0

2 comentarii la articolul: “Stoican nu crede că echipa sa merita să piardă la Arad: „Trebuia să fie egal, UTA – o echipă bine pregătită, ce-și merită locul în clasament”

 1. Doua faze periculoase la început, nu puteau egala ocaziile arădene. Vreo trei numai la fundașul dreapta Negru, plus porțiuni întregi de joc la discreția gazdelor. Impresia ar veni de la un scor minim, deși 1-0 recâștiga piața media. Roger. La americani, zice polițistul , ai grije ce declari căci se poate întoarce împotriva ta. Amănunt de coloratura, arunca o lumina gri peste munca întregii echipe. Roger , entuziast, după ce a fost factotum pentru echipa sa mai dea un 1-0 cu Clinceni. BAFTA !!

  30

  0
 2. Victoria la Ac.Clinceni este mai mult decât necesară.
  Baftă UTA, succes !

  7

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.