Diverse

Deschizi o sală de sport? Iată ce nu trebuie să lipsească din ea!





Sportul este sănătos și tu știi acest lucru. Faci mișcare constant, dar vrei mai mult de atât – îți dorești să îți deschizi propria sală de sport, dar știi de ce echipamente ai nevoie pentru a putea începe o afacere de succes în acest domeniu? Aparatele dintr-o sală de sport sunt de tip cardio sau cele de forță, bazate pe rezistență, accesorii pentru aerobic, yoga, pilates și aparate pentru functional training. 

Iată o listă cu minimul necesar de aparatură, pentru a-ți putea îndeplini visul!

  • Banda de alergat

Banda de alergat este un aparat pentru exerciții cardio. Ea nu ocupă spațiu mult și este utilizată în special de publicul feminin care frecventează sălile de sport. Aceasta ajută la creșterea capacităților pulmonare, antrenarea inimii și tonifierea mușchilor picioarelor. Și, nu în ultimul rând, ajută la slăbit.

  • Bicicleta eliptică

Bicicleta eliptică e o combinație între banda de alergat și stepper. Totuși, aceasta îți antrenează nu doar picioarele, ci și brațele, oferind, așadar, un antrenament mai complex într-un timp mai scurt.

  • Bicicleta verticală

Bicicleta verticală este perfectă pentru cicliști. Ea are efect scăzut asupra articulațiilor și lucrează partea inferioară a corpului. O bicicletă verticală profesională vine cu setări suplimentare, cu ajutorul cărora poți realiza simulări de trasee de ciclism – poți alege traseu de urcare sau de coborâre sau cât de abruptă să fie panta de urcare/coborâre. 

  • Presa pentru picioare

Presa este un aparat complex, deoarece antrenează mai multe grupe de mușchi: cvadricepși, femurali, fesieri, gambe, flexorii șoldului. Acest aparat îți permite să adopți mai multe poziții prin care să poți antrena mai mulți mușchi în același timp.

  • Aparat pentru extensii / flexii picioare

Acest aparat este recomandat atât pentru antrenamentul și tonifierea picioarelor, cât și pentru recuperare medicală. Cu el antrenăm mușchii care acoperă partea din spate a coapsei până la gambă și servesc la flexia genunchiului și extensia șoldului. 

  • Aparatul pentru vâslit

Aparatul pentru vâslit este unul dintre cele mai eficiente echipamente dintr-o sală de sport. El antrenează până la 84% din mușchii corpului. Utilizarea frecventă a acestui aparat îmbunătățește sănătatea cardiovasculară.

  • Presa pentru piept

Presa pentru piept ajută la întărirea mușchilor pectorali și a membrelor superioare. Se urmărește dezvoltarea echilibrată a pieptului, tricepșilor și a umerilor.

  • Gantere

Ganterele sunt folosite la antrenamentele pentru forță și masă musculară. Sunt ușor de folosit, motiv pentru care se regăsesc în aproape orice set de exerciții. Se pot folosi atât la exercițiile de menținere a echilibrului, la încălzire și la finalul antrenamentului, când faci niște ultime exerciții de relaxare musculară.

  • Haltere

În completarea presei pentru piept și a ganterelor, este recomandată achiziționarea unor haltere. Acestea sunt folosite pentru antrenament prin ridicarea greutăților. Haltera este compusă din două părți: bara olimpică și discurile de greutăți. Acest aparat reprezintă una dintre cele mai rentabile achiziții, fiindcă se pliază pe forța și dorința celui care se antrenează. Barele olimpice îți oferă o varietate mai mare de exerciții (vezi aici barele olimpice de la efitsolution.ro) – le poți folosi pentru tonifierea deltoizilor și a fesierilor, dar și pentru corectarea posturii spatelui.

  • Aparat lat pulldown

Utilizarea acestuia diminuează posibilitatea de a fi afectat de sciatică, deoarece pune accent pe mușchii spatelui și ai brațelor. Prinderea îngustă a mânerelor te ajută să lucrezi partea centrală a spatelui, în timp ce prinderea mai largă îți antrenează partea superioară a dorsalilor.

  • Aparat reformer Pilates

Acest aparat este complex, îți oferă posibilitatea să îți antrenezi tot corpul și toate grupele de mușchi cu ajutorul unui singur aparat: îmbunătățește mobilitatea, întărește sistemul cardiovascular, corectează postura. Antrenamentele sunt ușor de personalizat cu ajutorul cablurilor elastice.

În timp, vei achiziționa și mai multe aparate, probabil că vei extinde și spațiul pentru exerciții și vei planifica cursuri cu instructori specializați, dar în acest moment ești doar tu și visul tău, pe care urmează să îl îndeplinești, așa că ia în calcul variantele de mai sus.

Sursa foto: unsplash.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button