UTA Arad

Balint și provocarea de a le băga utiștilor în cap că: „Meciul cu Clinceniul e dezechilibrat doar pe hârtie, se vor bate, ca noi, pentru fiecare minge”







„Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a pus capăt celei mai lungi serii fără victorie în etapa precedenta după 1-0 în fața celor de la FC U Craiova 1948. Precedentele 3 puncte din 12 posibile au fost insuficiente pentru „roș-albi” pentru a rămâne în zona play-off, dar acum au șansa să se întoarcă acolo dacă o bat luni, de la ora 17,30, pe „lanterna roșie”, Academica Clinceni.


„Dueluri la intensitate maximă, să fim bine mental!”


Ilfovenii au doar trei puncte în clasament, vin după un 0-5 la Craiova, cu Universitatea și joacă după principiul totul sau nimic sub comanda lui Ionuț Chirilă. Și, totuși, exoticul antrenor care a retrogradat cu UTA în 2008, a trebuit să se mulțumească cu un punct din confruntarea cu FC Botoșani, căci de FCSB și CS U Craiova nu s-au putut apropia.Ca și înainte de precedenta deplasare pe arena „Dinamo”, Laszlo Balint încearcă să-și țină conectați elevii. „Un meci care la prima vedere, cel puțin pe hârtie, pare dezechilibrat, cu UTA în postură de echipă favorită, dar sunt convins că pe teren lucrurile nu vor sta chiar așa. Spun asta pentru că și Clinceniul are în componență jucători valoroși, care anul trecut au jucat în play-off sau jucători precum noile transferuri, cu ștate vechi în prima ligă, cu CV-uri bune sau foarte bune. Trebuie să fim foarte atenți la desfășurarea jocului, la abordarea meciului, pentru că va fi decisiv modul în care ne vom prezenta din punct de vedere mental. Am încercat să le atrag atenția jucătorilor în fiecare zi legat de acest aspect, să nu ne lăsăm păcăliți de poziția din clasament a adversarului, pentru că 100% va fi un meci în care fiecare minge, fiecare duel va fi la intenstitate maximă. Și Clinceniul își dorește foarte mult să recupereze puțin din distanța care îi separă de penultimul loc. Noi, de asemenea, ne dorim să câștigăm acest joc pentru a rămâne în contact cu zona play-off-ului”, susține antrenorul arădenilor.

„Fotbaliști interesanți la Clinceni, care, poate, vor dori să prindă un transfer la iarnă”

Toți fotbaliștii remarcați de Balint din tabăra Academicii sunt străini și coincid cu numele pe care bate monedă și Ionuț Chirilă. Doar că „principalul” UTA-ei nu îi vede neapărat ducând „căruța” până la capăt. „Sunt jucători interesanți, William de Amorim, Cascini, Omoh, chiar Moulin. Au calitate individuală bună, sunt fotbaliști capabili să dezechilibreze în ultima treime. Toate aceste individualități vor dori să joace la potențialul maxim, poate pentru a prinde un alt transfer din iarnă. Se știe că situația nu e tocmai roză acoolo și aș vrea să ating puțin acest subiect. Din punctul meu de vedere, Clinceniul este încă un exemplu de club care a făcut performanță, iar după aceea s-a dezechilibrat din punct de vedere financiar. Au fost atâtea exemple, chiar destul de recent, precum Astra sau Hermannstadt. În momentul în care apar problemele financiare, iar jucătorii buni pleacă la mai bine și nu poți să suplinești aceste plecări, se întâmplă ce s-a întâmplat cu Astra, cu Hermannstadt și acum cu Clinceni. Din păcate, peisajul fotbalului românesc ne oferă destul de des astfel de exemple, eu sper din tot sufletul ca UTA să rămână la fel de stabilă, la fel de unită din toate punctele de vedere. Și mă refer atât la structura clubului, cât și în ceea ce privește conexiunea între echipă și suporteri. Doar așa un club poate face pașii normali către dezvoltare”, a mai afirmat Balint, care nu îi va avea la dispoziție pe mijlocașul Batha (suspendat) și atacantul Dangubic (accidentat).



Chirilă, invidios pe fostul său club: „Foarte organizat, iar echipa e pragmatică”

De cealaltă parte, antrenorul Academicii o consideră pe UTA o echipă de play-off și anticipează un meci greu și în fața arădenior. „UTA o echipă bună, agresivă, rea, bine așezată pe fază defensivă. Trebuie să fim foarte atenți, este un meci greu, din care trebuie să scoatem un rezultat pozitiv. UTA joacă de mult timp împreună, este un club foarte organizat, o echipă pragmatică, care închide extraordinar de bine. I-a fost greu CFR-ului să o deschidă pe UTA și altor echipe importante, dar jocurile nu seamănă unul cu celălalt. Întâlnim o echipă de play-off, care, de fapt și are acest obiectiv”, consideră Ionuț Chirilă, care l-ar putea recupera pe atacantul Vellios pentru jocul de mâine.

Primul meci fără spectatori în România…din noul „calup” de măsuri

Jocul de mâine dintre Academica și UTA e primul fără spectatori în sportul românesc după ultimele măsuri luate de autoritățile locale în „criza COVID”. „O echipă bună joacă la fel și cu spectatori și fără ei”, a fost remarca lui Chirilă, pe când Balint are destule regrete în acest sens: „Sută la sută, UTA se numără printre echipele defavorizate de absența spectatorilor, e clar că pentru noi va cântări greu acest lucru. Din fericire, în aceste 30 de zile în care vor fi în vigoare măsurile stabilite de către autoritățile centrale vom avea un singur meci pe teren propriu, dar în acela cu siguranță se va resimți din plin lipsa suporterilor. Dar, până la a resimți lipsa suporterilor noștri din tribunele stadionului de la Arad, avem acest meci împotriva celor de la Clinceni. Și la București sunt convins că am fi avut parte de susținerea câtorva zeci de oameni, așadar da, UTA e una dintre echipele ce are de suferit de pe urma închiderii stadioanelor”

Formații probabile:

Academica: Dobre – Achim, Ventura, Bilali, Pârvulescu – Cascini, Moulin – Vanzo, Chandarov, de Amorim – Omoh.

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Medjimorec, Benga, Baravykas – Vorobjovas, Passaglia – Roger, Ubbink, Miculescu – Hora.

Arbitri: Bogdan Dumitrache (București) – Alexandru Vodă (Alba Iulia) și Ferencz Tunyogi (Zalău). Rezervă: Andrei Moroiță (Ploieşti).

Observator FRF: Eduard Dumitrescu (Piteşti).

Observator LPF: Iuliuss Nemțeanu (Ghermănești)

12 comentarii

  1. Întălnirea dintre Academica și UTA este ocazia perfectă să ne rotunjim golaverajul.
    Cu Dinamo nu ne-a ieșit, doar Batha a făcut-o!
    Atenție la intările prin alunecare, deoarece Chirilă e fidel unei posesii superioare a balonului și asta îi cam enervează pe unii jucători!
    Mi-aș dori să văd la UTA, atitudinea celor de la Bayern Munich (la fiecare meci), să înscriem gol după gol, iar relaxarea și distracția să fie doar după meci!
    Hai UTA!

    0
    0
  2. Bine face Mister GYUSZY ca, le baga in mental pt. a le spune ca, jocul cu Clinceni va un meci greu si trebuie tratat cu maxima seriozitate. Vezi meciul cu Botosani 1-1 in care foarte multi o vedeau dinainte victorioasa pe Botosani fara discutie si uite ca, nu a fost asa. Au jucatori tehnici care pot pune probleme oricand. Balnt sa fie convins ca, Chirila a pregatit toata saptamana acest meci pt. a o rapune pe UTA. Dar eu sper ca, echipa mea de suflet UTA. ,sa fi pregatit foarte bine acest meci si sa triumfe in fata celor de la Clinceni. HAI BAIETII, FORTA UTA Arad !!!

    0
    0
  3. Nelule, „Gyuszi”.
    György László Balint, va face totul pentru victorie!
    Sperăm ca jucătorii să dea dovadă de profesionalism, determinare și spirit de sacrificiu, pentru o victorie mai relaxată și relaxantă!
    Hai UTA!

    0
    0
    1. Deci.,ne spui ca..Balint face totul bine, iar „baietii” nu mereu il asculta. Nu sint de acord. Formulele de joc sint adesea gresite , ultradefensive, unii au indicatii sa nu urce in atac. Muzica se cinta pe note, si notele ti le da si le acordeaza ( armonizeaza)…antrenorul.

      0
      0
  4. Domnule Balint, nu acceptam nici o scuza, respectam adversarul dar azi avem nevoie de 3 puncte.
    3 puncte sunt aceleasi indiferent ca le obtinem cu Clinceni sau cu CFR, sau cu FCSB.Tot 3 puncte se contabilizeaza.Fara faulturi in careu si in preajma careului si multe suturi de la distanta ca sa nu avem surprize gen off-side.Neaparat 3 puncte in clasament cu Clinceni si daca murim la periferia Bucurestiului.Haide UTA, Va sustinem neconditionat !

    0
    0
    1. Eu m-as bucura ca UTA sa joace bine si sa ia macar 1 punct, desi 3 puncte ne-ar pune intr-o situatie mult mai buna.

      0
      0
  5. Asa sa fie Spirit de invingator , UTA. sa castige cele 3 puncte puse in joc si sa faca fericiti pe toti utistii de pretutindeni acuma ramane de vazut. FORTA UTA Arad, HAI BAIETII !!!

    0
    0
  6. De acord cu Balint, la Clinceni…. „…Sunt jucători interesanți, William de Amorim, Cascini, Omoh, chiar Moulin. Au calitate individuală bună, sunt fotbaliști capabili să dezechilibreze în ultima treime…” ….jucatori cum UTA nu prea are, in atac. Cum alta sansa nu au,.. gazdele vor ataca de la inceput. Cum UTA nu se apara sus, vom asista la un inceput de meci in care UTA va sta in terenul sau si va actiona reactiv, pe contre. Stie sa faca asta, destul de bine. Cind o echipa ataca mult pot aparea si faze intamplatoare si executii norocoase si greseli ale aparator, si „ajutoare” de la fluieras, ( la simulari sau face 50/50%), care sa aduca goluri neateptate. De asta mi-e teama , mi-e teama sa nu incepem, din nou, luind gol repede. Global vorbind, UTA e clar superioara, doar ca la UTA este siguranta si liniste, iar la Clinceni este greutatea ultimului loc, cu nevrozele lui, ii paste insolventa, lipsa de achitat salarii..etc. Dar nu au jucatori rai, sint aici din cauza lipsei de bani si a schimbarii lui Poenaru. Pentru mine….. no name ( Chirila) nu conteaza, UTA trebuie sa vina acasa cu punct(e), , pentru ca locul ei- la conditiile create, la Arad- TREBUIE sa fie in prima jumatate, iar la UTA e liniste. Daca la Clinceni nu poti lua puncte…este un mare semnal de slabiciune ( UTA ne-a mai aratat astfel de semne). Eu am jucat ( desi, de obicei..nu pariez pe UTA) X-2 Sper sa nu fiu dezamagit de joc, mai ales

    0
    0
  7. Subscriu…
    „Mi-aș dori să văd la UTA, atitudinea celor de la Bayern Munich (la fiecare meci), să înscriem gol după gol, iar relaxarea și distracția să fie doar după meci!”
    Forza UTA!

    0
    0
  8. 3-0,la pauza, pentru UTA e ceva nesperat, rar,de aia trebuie appreciat.Sper intr un final fara probleme. Ne a cam intrat total.Astept in liniste partea a doua, Pina acuma este peste asteptarile mele. Astept partea seconds cu speranta sa nu fim prea moi.E adevarat portarul lor este…umbra si vis

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button