Arhivă articole

Varga și Stanciu au revenit cu goluri decisive în „roșu-negru”: Unirea Sântana – Șoimii Șimand 3-1


Jany Ruska își manifesta îngrijorarea cu privire la faptul că unii dintre jucătorii săi ar putea ceda în fața ofertelor mai bune venite din partea altor echipei, iar Rafael Varga a și plecat în mini-mercato. Fotbalistul de picior stâng s-a întors la Unirea Sântana și chiar a redebutat cu gol chiar împotriva foștilor săi colegi de la Șimand. Revenit  pe gazon după o lungă perioadă, Vlăduț Stanciu a marcat și el pentru un succes ce le permite „roș-negrilor” să reintre serios în cărțile de play-off.

Chiar Varga a fost cel care a modificat primul tabela după numai 12 minute de joc. Martin a tras la poartă, Găleancu a respins în față și noul elev al lui Radu George a făcut 1-0. După alte 9 minute, gazdele și-au făcut meciul și mai ușor, după ce Cl. Popa a marcat din voleu la centrarea din dreapta a lui Paven. Șoimii aveau să reintre în joc în minutul 35, când Dochița a profitat de o bâlbâială în careul lui Csurka: 2-1. Revenit pe gazon după o pauză de 7 luni, Vlăduț Stanciu a liniștit apele cu 14 minute înainte de final. Mijlocașul de 23 de ani a scăpat singur de la mijlocul terenului și l-a executat cu sânge rece pe Găleancu.

Așadar, „uniriștii” câștigă al 5-lea meci stagional și bat din nou la ușa play-offului. „În primul rând, mă bucur că sunt bine după 7 luni grele departe de gazon. Aș vrea să-i mulțumesc managerului Cătălin Puia pentru susținere, dar și lui Bogdan Roșuț, care m-a ajutat la recuperare. Golul îmi dă încredere, era timpul să-mi ajut echipa, a fost greu doar să mă uit la colegii mei, fără să pot face nimic. Victoria e meritată, sperăm să legăm mai multe rezultate poztive și la final de campionat să fim pe loc de play-off”, spune Stanciu, care a avut probleme la ligamentul patelar.

Dincolo, Șimandul a păcătuit din nou la finalizare. Rus a avut trei situații bune, iar Sechel una în momente cheie ale partidei. „Ca și joc nu am fost inferiori, doar că le-am făcut cadou cele trei goluri. Am greșit copilărește în apărare, iar în atac ne jucăm cu ocaziile. Fotbalul se joacă pe goluri, dacă nu marchezi e greu să speri la rezultate pozitive. Ratările ne-au dus acum unde suntem, pe ultimul loc, dar sperăm să ne revenim cât mai repede”, afirmă Adi Gheorghieș, atacantul șimăndanilor.

Formații:

Sântana: Csurka – Paven, Politic, Cernat, Peia (83 Ianc) – Bodea, Olteanu – M. Pașca (83 Kozma), Martin (59 S. Berar), R. Varga – Cl. Popa (59 Stanciu). Antrenor: Radu George

Șimand: Găleancu – Dochița, Ruska, Cl. Ujoc – Cordoș, C. Morariu, D. Ujog (90 Iovanivici), P. Varga (57 Sechel ) – Roza – I. Rus, Gheorghieș. Antrenori: Ioan Ruska și Jany Ruska

Arbitri: Loredan Bogdan – Mihai Stanciu, Călin Mateuț. Observator AJF:Corneliu Tiulea.

 

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.