UTA Arad

Hora – la prima „dublă” de la revenirea la UTA, reușita de 0-1 fiind o „bijuterie”: „Am observat că portarul lor stătea prea sus…Avem potențial de play-off”







A venit și prima „dublă” a lui Ioan Hora de la revenirea la UTA, în vara lui 2020. Atacantul de 33 de ani a înscris în minutele 21 și 45+1 ale confruntării cu Academica Clinceni, câștigată cu 3-0 pe arena „Dinamo”. David Miculescu a punctat și el în minutul 38.


Ca o coincidență, Hora a spart gheața pentru „roș-albi” tot pe arena din Șoseaua Ștefan cel Mare din capitală, printr-un penalty transformat contra lui Dinamo. Astăzi, la aceeași poartă, „vârful” lui Balint a deschis „balul” cu una dintre cele mai frumoase execuții stagionale: șut lobat din colțul careului de 16 metri la rădăcina barei din partea opusă. „Am observat că portarul lor stătea prea sus. De la începutul meciului l-am urmărit și am prins ocazia să-l execut. Cred că mulți atacanți aflați în acea poziție ar fi încercat poarta și de aceea am tras de acolo”, a explicat fotbalistul orădean, care a mai punctat printr-un șut sec din careul de 6 metri după așezarea lui Passaglia.


Reușita de excepție a lui Hora a fost lăudată și de Ilie Dumitrescu. „Îmi beam cafeaua înainte să vin la emisiune și mă uitam la meci. Mi-a făcut seara! Senzațional, foarte frumos a dat, îl felicit”, a declarat fostul internațional la „Digi Sport Special”. Dumitrescu l-a lăudat și pe Laszlo Balint, dar și clubul pentru felul cum a dezvoltat proiectul de la numirea pe bancă a tehnicianului brașovean.

Față de precedenta vizită pe arena de lângă Spitalul de Urgență Clinic Floreasca, când Dinamo a început mai bine și la un moment dat s-a dus la 2-0, UTA a avut o altă abordare. În schimb, în partea a doua, arădenii au făcut puțin pasul înapoi. „Azi am fost mult mai concentrați, mai ales în prima repriză și ne-am pus rapid amprenta pe acest joc, reușind să și marcăm. Până la urmă, importante sunt cele trei puncte, cu care reușim să ținem aproape de celelalte echipe care se bat pentru play-off. Sigur că în subconștient rămâne faptul că începi o repriză de la 3-0, dar chiar și așa am încercat să ieșim de la cabine la fel de montați, dar adversarul a ieșit și mai montat decât noi. Până la urmă, e important că am reușit să menținem acest scor și să și câștigăm. Potențial de play-off avem, dar rămâne de văzut în meciuri cum demonstrăm acest lucru”, a mai afirmat Hora.

După etapa cu numărul 13, Ioan Hora a ajuns la patru reușite stagionale, cu unul mai puțin decât golghererul echipei, David Miculescu. În urmă cu trei ani, doi dintre cei mai apreciați membri ai galeriei arădene au plecat la Cer în urma unui tragic accident de circulație. ”Pentru Moisi și Mihoc” – a fost mesajul lui Hora după golurile marcate cu Clinceniul.



Foto: Octavian Cocolos / LPF.ro

7 comentarii

  1. Bine Hora!
    Felicitări tuturor!
    Îmi doresc foarte mult să facem rocada cu cei de la Voluntari, așadar, îNVINGEȚI CHINDIA!
    Nu pot accepta ca Voluntari să fie peste BRANDUL UTA!
    Forza UTA!

    0
    0
  2. Bine HORICA !!! De acuma ti-ai intrat in mana la valoarea pe care o ai ca atacant si sper sa repeti foamea de goluri si urmatorul meci cu Chindia Targoviste. Inca odata BRAVO HORICA !!! FORTA UTA Arad !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA Arad !!! BRAVO BAIETII !!!

    0
    0
    1. UTA e Tot UTA ,păcat că în unele cazuri când jocul e mai puțin reușit, îi înjurăm, iar când joacă bine îi lăudăm. UTA e UTA oricum se exprimă în teren! Nu am avut și nu știu când vom mai avea un antrenor la fel de bun. Sper să continuie la UTA până în cupele europene!!

      0
      0
  3. Câștig pe planul seriozității reflectat în eficienta. Sigur cine nu a văzut meciul îl poate clasifica la amical de lux sau joc de crescut proprii juniori. Înainte de meci exista rezerva evoluției celor doua trei individualități ale gazdelor. Fără strălucire în fata unei replici de ținută și implicare la UTA. Le-a ținut locul Hora. Apariție cu minute a lui Mercioiu, care trebuie sa ajungă la sincronizare cu coechipierii , la offseid. Prima.,, audiție ” și la Wagner. Or fi antrenori mai buni, dar acum și cu acest lot, Balint nu poate fi înlocuit. A sesizat momentul de cădere la Shlyakov, și l-a adus la valoarea inițială, apoi a trimis de doua meciuri pe banca, speram atât,,, veselia” necontrolata a lui Erico. Greul începe. Totuși marea pilda a meciului a fost alta. Exemplul negativ al Clinceniului, care a apucat pe drumul de la Urziceni. Cum ? Vânzare sau înstrăinare de jucători sau cheltuieli cu,, andrinsanti ” necunoscuți. Și ceva de fotbal e teren. Atingeri de balon dintr-una la UTA puține încă, dar ce frumoase ! FELICITĂRI !!

    0
    0
  4. Ne bucuram sa il vedem pe Hora fructificandu-si talentul.multumim pt. Goluri si spor la treaba mai departe! Sa curga golurile si prestatiile tale frumoase! Bafta 🙂

    0
    0
  5. Cu un antrenor de valoarea lui Balint, nu ne-am întâlnit demult. Trebuie să avem grijă să-i punem la dispoziție jucătorii pe care și-i dorește. Cred că după Coco Dumitrescu, cu care am crescut alături de UTA , Balint este ceea de ce avem nevoie! Un om serios, un antrenor, un caracter pe care mulți și-l l-ar dori .E tânăr dar are valoare. Să avem grijă de el! Doamne ajută!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button