Baschet

Jucătoarele FCC Baschet UAV Arad ies vineri din izolare, iar sâmbătă intră pe teren cu Botoșaniul! Ghiță – chemată la națională





Pentru prima oară de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, în februarie 2020, FCC Baschet UAV Arad a fost lovită din plin. „Galben-albastrele” au mai avut câte un caz izolat în campionatul trecut, dar acum 70% din lotul de jucătoare a fost testat pozitiv și obligat să stea în izolare, la hotelul clubului, timp de două săptămâni. Vineri e prima zi în care arădencele se pot antrena din nou în formulă completă, pentru ca a doua zi, pe 30 octombrie, de la ora 17, să intre parchet împotriva noii promovate AC Triumf Botoșani.

Fiindcă și-a amânat deja confruntările cu cu Sirius Târgu Mureş şi KSE Târgu Secuiesc, gruparea arădeană a decis să nu mai ceară o nouă amânare pentru jocul din etapa a cincea. Puținele jucătoare neinfectate se antrenează de luni sub comanda profesorului Dan Moraru și, probabil, vor primi destule minute în fața unei formații fără pretenții în campionat. Botoșaniul e singura formaţie din campionat cu înfrângeri pe linie, două chiar la peste 70 de puncte diferenţă și va face, cu siguranță, figurație și pe Mureș.

Ghiță, convocată „sub tricolor” pentru primele meciurile cu Islanda și Spania

În altă ordine de idei, Federaţia Română de Baschet a trimis convocările pentru naționala de senioare, care va juca în noiembrie primele două partide din calificările la Women‘s EuroBasket 2023. FCC Baschet UAV Arad o trimite „sub tricolor”  pe Alexandra Ghiță. Pivotul de 21 de ani, transferat în această vară la Arad, a jucat pentru prima reprezentativă și în precedentele calificări, având mai multe participări la turnee finale cu reprezentativele de junioare.

România face parte din grupa C a calificărilor pentru EuroBasket 2023, alături de Ungaria, Spania și Islanda. „Acvilele” se vor reuni în 7 noiembrie la București, iar primul meci va fi cu cel mai accesibil adversar din grupă, Islanda, programat joi, 11 noiembrie, la Sala Dinamo. În 14 noiembrie România va juca la Almeria, cu Spania, multiplă campioană europeană. Va urma apoi o pauză de un an, urmând ca în a doua fereastră, „tricolorele” să joace acasă cu Ungaria, în 24 noiembrie 2022 și în deplasare cu Islanda, 27 noiembrie 2022. Ultima fereastră de calificări va fi în februarie 2023, când România va primi vizita Spaniei, pe 9 februarie și va merge în Ungaria, în 12 februarie. Câștigătoarele celor zece grupe din preliminarii se vor califica la turneul final, alături de cele mai bune patru echipe clasate pe locul secund.

FOTO: Ciprian Petcuț









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button